Motiveret ansøgning - 100% ændret -

Hej igen… Så har jeg taget affære og skrevet en ny motiveret ansøgning på bagrund af det feedback jeg fik på min første…

Vil igen være glad for noget mere feedback, da den sikkert godt kan bruge endnu mere hjælp…

Det skal siges af “D” står for dokumenteret og “FD” for fortsat dokumentation, så det skal i ikke tage jer af…

Her er den:

Jeg lever for at lære nye ting og har altid gjort det.
Derfor vil medicinuddannelsen være ideel for mig, da den hele tiden udvikler sig og da der altid vil være nye udfordringer og uddannelses muligheder for mig. En anden ting som tiltaler mig ved en medicinsk uddannelse er de mange muligheder og veje man kan gå i løbet af uddannelsen.
Jeg er nemlig stadig ikke helt sikker på hvad jeg præcis vil lave i fremtiden.
Nogle sider af mig er meget fascineret af forskning af nye ukendte områder, især når det gælder naturvidenskabelig og sundhedsvidenskabelig forskning. Her ligger også en lyst til at være med i nogle banebrydende nye opdagelser inden for f.eks. nanomedicinen, som jeg er meget fascineret af.
Derimod er der andre sider af mig som mere er til et konkret, håndterbart og mindre teoretisk arbejde direkte med andre mennesker.
Lige meget hvilken af disse sider som vinder mest frem i tidens løb, er jeg sikker på at der vil være et sted i den medicinske verden for mig.
På mit nuværende nanoteknologi-studie ”FD” føler jeg at jeg mangler noget af det praktiske og arbejdet med mennesker. Ikke fordi jeg på nogen måder har problemer med det teoretiske, men jeg kan bare ikke se mig selv blive tilfredsstillet i længden af kun at arbejde inden for dette felt.
I gennem hele mit liv har jeg altid været god til en bred vifte af ting, og ikke bare specialiseret inden for et enkelt felt. Jeg dyrker f.eks. både flere forskellige sportsgrene, komponerer musik, læser filosofiske bøger og studerer de meget teoretiske kemiske, biologiske, matematiske og fysiske fag ”FD” på mit studie. I gymnasiet fandt jeg også både nogle af de hårde matematiske og klassiske sproglige fag interessante. Dette har bevirket at jeg har haft svært ved at vælge noget specifikt, da jeg følte at jeg ville fravælge en masse af de andre ting jeg er glad for.
Her tror og håber jeg også at jeg kan finde et job inden for den medicinske sektor, som bygger på det bredeste spektre af interesseområder og derved også tilfredsstiller mig mest.
Jeg har altid været god til være åben og snakke med nye mennesker, og jeg foretrækker gruppearbejde frem for at gå solo. Dette kom til udtryk bl.a. i gymnasiet hvor min samarbejdspartner fra Kemi A og jeg lavede alle vores rapporter i fællesskab.

Ud over min matematiske studentereksamen fra 2004, har jeg et halvt års beståede kurser ”D” på nanoteknologi-studiet, og forhåbentligt et helt års beståede kurser til juni ”FD”. Derudover havde jeg fagene matematik og kemi på højniveau og idræt på mellemniveau i gymnasiet.
Jeg har ikke endnu haft tid til at tage erhvervsarbejde som er studierelevant. Jeg mener dog alligevel at jeg er kvalificeret til medicin studiet, da jeg er en flittig, interesseret og generelt dygtig studerende, som allerede kender til universitetslivet fra mit nuværende studie. Derudover er jeg god til at snakke med alle slags mennesker, har ikke fordomme, og har nemt ved at forstå og hjælpe andre med deres problemer. Jeg er i god form da jeg dyrker sport 3-4 gange om ugen, dette finder jeg selv hjælpsomt for koncentrationsevnen.
Jeg kan videregive min viden. Dette ved jeg da jeg privatunderviser en 1.g elev i kemi og en 7. klasses elev i alle fag ”D”. I gymnasiet var jeg også god til at hjælpe de andre i de forskellige ting.
Jeg har ikke haft nogle langtidsophold i udlandet efter gymnasiet, men jeg boede alene hos en familie i Brasilien, som led i en udveksling i en måned da jeg var 13.

Medicin uddannelsen virker så interessant, at jeg er sikker på jeg vil blive en top motiveret studerende og en god medicinsk kandidat en dag. Hvis jeg først sætter mig noget for og finder det interessant, har jeg som regel meget nemt ved at lære det.
Som eksempel kan jeg give min progression inden for min musikalske hobby. På 3 år er jeg gået fra at kunne ingenting musikalsk og til at være autodidakt producer ”D” og komponist. Derudover har jeg lært at spille på klaver og lidt på guitar.
Håber at jeg får et forsøg for at gøre det samme med medicinen.


Igen mange tak for hjælpen! :slight_smile:

57 views men ingen svar :frowning: … Jeg skal sende den søndag så vil være meget glad for noget feedback…

Tak…

Lad være med at skrive ting som dette:

eller dette:

Det her lyder meget bedre:

Også dette:

Dette vil du blive hørt nærmere om til evt. samtale:

“Hvorfor har du så ikke søgt ind før?” osv.

Altså, du skal lyde meget, meget mere sikker på dine egne evner og på at det er medicin du vil læse. Du må ikke viekr så blæksprutte-agtig som du får dig selv til. Det er da ok at ville/kunne en masse ting, men det ser lidt tvivlsomt ud i øjnene på de folk som skal foretage den første grovsortering.

Lad være med at lyve (for meget), men du må gerne udelade ting. :lol:

Har selv lige sendt en kvote 2-ansøgning, så er inde i spillet :stuck_out_tongue:

Jeg synes din afsluting er god. Som Clint siger, så sælg dig selv mere. Undlad at vise, du er i tvivl. Det kan du bekymre dig om, når du ER kommet ind på uddannelsen!

Lykke til

Tak for responsen… Kan godt se hva i mener… Vil rette de “tvivlende” sætninger til noget mere sikkert…

Ka være vi ses til september B :slight_smile:

Jep, der bør ikke være nogen tvivl om, hvad det er du vil. Om det er sandt eller ej, bør du på en eller anden skrive, at du altid har villet være læge og at det præcist er det, du vil og ikke andet. Det skal selvfølgelig lyde realistisk.

Jeg synes det er en rigtig god ansøgning. Det må være svært at sidde i kvt2-udvalget og vælge. De vælger vel hovedsageligt efter, om det er en ansøger, som er kompentent, sikker og ikke hopper fra efter et semester og som bliver glad for studiet.

Husk at uddannelsen sigter mod, at du skal være læge og at man i sidste ende ikke skal beskæftige sig synderligt med naturvidenskab. En læge bruger sin tid på undersøgelser som skal ende i en diagnose og en behandling. Man skal lære en masse udenad og således være flittig, men man skal på ingen måde være specielt naturvidenskabelig begavet. Der går fx mange sproglige studerende på Panum og de klarer sig ligeså godt som os andre.

Husk at det er mennesker, du skriver til, så det er bedre at lyde sympatisk end at bruge flotte ord.

Jeg håber, du kommer ind. Det lyder til, du vil kunne lide at gå på Panum.