Muligheder for at arbejde i medicinalindustrien

Hej :),
Jeg skal til at søge videregående uddannelse og har overvejet både medicin og farmaci, da jeg har stor interesse for naturvidenskab, men også for at gøre en forskel. Jeg ved at det for en farmaceut er oplagt at man kommer til at arbejde i medicinalindustrien, men hvordan er det ift til medicinstuderende? Hvilke muligheder har man i medicinalindustrien, hvis man læser medicin, og er der mange medicinstuderende der vælger at arbejde i medicinalindustrien?

Jeg tror ikke der er mange - hvis nogen - medicinstuderende, der arbejder i industrien.

Hvis du mener læger/cand.med, så er det bestemt en karrieremulighed. Novo Nordisk har programmer direkte for læger, hvor kravet er, at man skal have 2-5 år klinisk erfaring, inden man kan søge. Generelt vil de fleste have, at man kommer med en portion klinisk erfaring. Mit råd er derfor, at du ikke skal søge ind på medicinstudiet, hvis ikke du vil være læge.

Her er et link til ‘lægeprogrammet’ ved Novo Nordisk: Pharmaceutical Medicine Programme (PMP)

Der er kæmpe forskel på at arbejde i industrien (læs lægemiddelindustrien) og være kliniker.

Farmaci og læge har vel helt forskellige opgaver i industrien. Læger i industrien varetager salg og marketing, men vel i høj grad afprøvning og kontakt til forsøgscentre, dataindsamling, behandling af data (ud for firmaets interesser).

Du kan ikke vælge at have et ben i begge lejre - du må vælge “side”. Vil du være patienternes mand eller industrien.

Industrien vil givet mene de varetager patienternes interesse, jeg tror ikke det er de fleste kliniske lægers opfattelse. Man er lidt en judas, hvis man arbejder i industrien - tror jeg mange læger tænker/opfatter.

Du har i industrien givet et bedre startløn, men jeg kender ikke til slutløninger. du har bedre arbejdsvilkår: bil, avis etc - som det nu er de liberale erhverv. Du har dog ikke samme jobsikkerhed. Du kan nok heller ikke forvente 37,5t arbejdsuge.

Jeg har aldrig arbejdet i industrien eller dybere kendskab dertil. Jeg ved Yngre Læger (fagforeningen for nyuddannede læger) har lavet charmeoffensiv med industrien. Det var meget velbesøgte møder.

https://www.laeger.dk/muligheder-i-laegemiddelindustrien-yngre-laeger

http://ugeskriftet.dk/sommertillaeg-laeger-er-attraktive-medicinalindustrien

https://www.ug.dk/interviews/laege-candmed