Øre-næse-hals læger i Århus

Nogen der kender en ØNH læge i Århus området med speciale indenfor vertigo/svimmelhed, eller eventuel kender til en database over ØNH læger generelt… har siddet og googlet et stykke tid nu, og det er ikke helt så oplagt at finde rundt i som man ellers skulle tro :slight_smile:

Generelt er det emne sin fylder en del i neurologisk speciallægepraksis - så mon ikke det er hips som haps. Du skriver jo ikke i hvilken sammenhæng det er…

Hov ser lige du skriver ØNH. Det er nu mest placeret i neurologien - mig bekendt.

Hamlet har en svimmelhedsklinik, men den ligger i KBH (www.hamlet.dk/Svimmelhed) - og jeg har ikke aktier i foretagnet

hvad med de gulesider?
eller
https://www.sundhed.dk/Applikation.aspx?id=111.1

men afhængigt af typen afsvimmelhed er det ØNH eller neurolog.

http://www.omdoemme.dk/find/udbyder/aar … halslaeger
eller
http://www.degulesider.dk/mapalocation. … sermaplink
eller
http://www.sygehusvalg.dk/behandlingsst … &id=167628

mvh
svend

Leder efter en praktiserende øre-næse-hals læge med erfaring i at udrede svimmelhedsproblematikker.

I DK udredes svimmelhed via egen læge --> øre-næse-hals-læge --> neurolog --> billeddiagnostik … pt. der leder jeg efter en øre næse hals læge med erfaring i svimmelhedsproblematikker men det virker umiddelbart til de fleste ØNH læger her i Århus er specialiserede indenfor oto-/audiologien … det er nok også der pengene er. Ville blot høre om nogen kendte til en oversigt over privatpraktiserende ØNH læger, eller evt. en i Århus området med erfaring indenfor svimmelhed/vertigo.

På den neurologiske afdeling, hvor jeg arbejder, ser vi ikke særlig mange patienter med svimmelhed. Det skyldes, at vi ikke ser de patienter, hvor anamnesen er suspekt for vestibulær årsag. Hvis der derimod er tale om mistanke om cerebellar årsag, er patienten derimod vores.

Sagen er den at jeg har en pårørende i udredning for svimmelhed, og der skal i den forbindelse træffes aftale med en privatpraktiserende øre-næse-hals læge i den videre udredning (efter alm. praktiserende læge har udelukket de allermest almindelige årsager). Så leder naturligvis efter en der har lidt erfaring med diagnostik af svimmelhed da jeg må indrømme at jeg ikke har den største tiltro til udredning af andre ØNH sygdomme end de altdominerende otologiske/pharyngeale børnesygdomme af privatpraktiserende.

Vedkommende er for øvrigt blevet undersøgt af en erfaren neurolog som jeg arbejder med, men normal praksis her i DK er at man først undersøges af en ØNH læge for at begrænse loadet på de altid rigtige travle neurologer, så allerede nu har jeg med min medicinske baggrund lidt kortsluttet den normale gang hvilket aktuelt har været mere til besvær end gavn.

Har kigget på de gule sider men det er uhyre svært at finde ud af hvad de enkelte læger beskæftiger sig med. Langt størstedelen af de privatpraktiserende har ikke nogen hjemmeside, og af en eller anden grund er det svært at finde publikationer fra oto-rino-laryngologer beskæftiget i det private (der findes et overflødighedshorn af publikationer hos de offentligt ansatte ØNH læger).

Var lidt træt i går men at gå i seng kl. 20.30 hjælper. Svømmehal med ungerne, juletræsfældning og 12km løb satte fagligheden over styr.

Jeg fik i min trætte krop blandet hovedpine og svimmelhed sammen :oops:

Bare i orden :slight_smile:

Udredning for vertigo. Alle praktiserende speciallæger indenfor ØNH bør kunne udrede vertigo. Der er en ganske god ydelse for det. Det er dog et område der ikke har været prioriteret særlig højt. Det kan være svært at holde de 12 patienter i timen hvis man skal lave sufficient udredning :cry: Man kan blot kaste et blik i den anbefalede lærebog i DK og læse nærmest det rene sludder. Således er der ikke mange der kan/gider gøre det. Hvis der er tale om vertigo med mistænkt otogen årsag skal der helst være udelukket medicinske (incl. neurologiske) lidelser inden. Dette set i lyset af neurologiske lidelser kan være mere alvorlige hvis ubehandlet end vestibular vertigo, selv om det kan være svært ubehageligt.
En ledetråd: Er der nystagmus??? Sjældent oplyst på henvisningerne til udredning og ret essentiel oplysning. For inspiration kan man se over Øresund http://www.yrsel.com/portal/
Svimmelhed er en tilstand som fremkalder angst, både hos patienten og lægen.

Der er ikke mistanke om en akut neurologisk tilstand (men anamnestisk kan svimmelheden være suspekt for en kronisk). Og så længe det er tilfældet er normalen at udrede ved ØNH læge først for at aflaste systemet i guess.

Omvendt har jeg svært ved at se en labyrintær årsag da problemet ikke er typisk for de mest hyppige lidelser (BPPV, vestibulær neurit, mb. meniere, otosklerose mm.)

Der har ikke været observeret nystagmus men det kan ikke afvises den har været der.