Overfladisk vurdering af indsendt mot. ansøgning ønskes

Hejsa

Da der har været tusindvis af mot. Ansøgninger, må I være godt trætte af dem.
Men da solen skinner så skønt, håber jeg at I vil overkomme endnu én…

I skal dog hverken rette eller tilføje noget. (har nemlig indsendt den)

I skal blot rose eller rise den.

Vurdere meget overfladisk om den har en chance eller ej.

PÅ FORHÅND TUSINDE TAK!

Min motivation
Medicinstudiet er min drømmerejse og lægekarrieren er min destination.
Glæden ved at hjælpe børn eller voksne, der er tilskadekommet eller er syge, er ubeskrivelig!
At løse mysterier om smerter og sygdomme, at lindre en smerte og især en andens er ikke som at kunne bestige verdens bjerge, men som at kunne flytte verdens bjerge!
Sidste år 2006 blev min mor meget syg, hun havde store hjerteproblemer. Operationen forløb vellykket. En vidunderlig glæde der fyldte vores hjerte og den taknemmelighed vi følte for lægen. Jeg vil være den læge! Jeg vil fylde patienters og pårørendes hjerter med glæde.

Personlige kvalifikationer som studerende
Min vilje er meget stærk, der findes derfor altid en mulig vej for mig.
Jeg er meget stædig og derfor tror jeg på at selv det umulige er muligt.
Jeg er meget målrettet og ambitiøs hvad angår mit studie. Jeg fuldfører nemlig altid et arbejde jeg har sat mig for.
Intet arbejde er ”godt nok” for mig uden disciplinering og systematisering.
Jeg har en stor faglig selvbevidsthed og et kæmpe engagement. Jeg lader mig ikke forhindre af svære tider eller store problemer, jeg kan nemlig hurtigt vende disse til muligheder således at både min faglighed såvel som min personlighed styrkes yderligere.

Relevante kvalifikationer og erfaringer
I 2005 blev jeg matematisk student, fordi adgangskravene på medicinstudiet er matematik og fysik på B-niveau og kemi på C-niveau. Jeg tog alle disse fag på højniveau, fordi jeg ville være rustet til mit drømmestudie.
Velvidende om at studiet er langt, besluttede jeg mig for at tage et sabbatår for at prøve andre ting end studier.
Jeg fik et lærervikarjob på en privatskole og da 1.juli 2006 nærmede sig, søgte jeg som 1.prioritet på medicinstudiet på KU.
Jeg fik afslag begrundet en stigning i adgangskvotienten, som følge af den korrigerede gennemsnitskarakter ved 3. højniveau fag - svenskerne fik en fordel.

Hvilken afmagt - hvilken fortvivlelse. Min chef opfordrede mig til at skrive et åbent brev til Undervisningsminister Bertel Haarder. Jeg fik et svar fra Videnskabsminister Helge Sander, som tændte et lille lys for enden af den mørkeste tunnel.
(Brevene er vedlagt som bilag 1.)
Skolelederen på den privatskole, hvor jeg var tilkaldevikar kunne se min lidenskab for lægevidenskab og på baggrund af det, mente han, at så måtte mine kompetencer være udmærkede for at besætte en ledig stilling som underviser i fysik/kemi, biologi og andre naturvidenskabelige fag. Jeg underviser derfor som skolelærer til jeg starter på mit studie efter sommer 2007. (Dokumentation for dette er vedlagt som bilag 2.)
Fra september til december har jeg undervist min klasse i anatomi, fysiologi, herunder bl.a. muskler, skelettet, blodkredsløbet, nervesystemet, fordøjelsen, leveren, nyrerne osv. samt meget om sygdomme og sygdommenes bekæmper - medicinen. Ikke mindst har jeg undervist i dissekering af svinehjerter, som gav eleverne et rigtigt godt indtryk af hjertets kraftige muskulatur og af hjertets tredimensionale forhold.
På baggrund af dette har jeg gjort mig nogle tanker om hvad jeg eventuelt kunne finde på at specialisere mig indenfor, hvis/når jeg afslutter min bachelor- og kandidatuddannelse. Jeg har nemlig stor interesse for bl.a. neurologi og kardiologi.

Hej!

Jeg synes overhovedet ikke, at du argumenterer for, hvorfor de skal vælge dig. En kvote 2 ansøgning skal helst afspejle ens motivation med gode argumenter som fundament. Hvorfor er du motiveret? Hvordan kan DU blive en god studerende (både mht. det sociale og det faglige)? Hvad du har gjort for at finde ud af hvad medicinstudiet egentlig går ud på osv osv.

Jeg synes ikke jeg kan se en rød tråd i din ansøgning. Det er ikke nok at skrive, at en læge giver glæde og lykke til patienter og pårørende. Du må også være bekendt med “bagsiden af medaljonen”…og det er, at du vælger en rigtig lang og hård uddannelse på baggrund af udelukkende følelsesmæssige årsager…for senere at opdage, at lægen desværre også i mange tilfælde kan fylde patienter og pårørendes hjerter med sorg og savn, når de giver en nyhed…

Jeg synes, den anden halvdel er ret god…selvom jeg ikke er god til det skriftlige…

Men den første halvdel er - hvad skal man sige - ret poetisk. Du kunne have rettet lidt mere på den første del…

Men held og lykke…og skriv gerne ( muligvis herinde) hvis du bliver optaget :smiley:

Emnet flyttet til motiverede ansøgninger.

For mig virker det i starten som om at du kun vil være læge fordi din mors operation lykkedes. Du bruger meget plads på at snakke om det eventyrlige i arbejdet, og det synes jeg egentlig ikke er super relevant…
Næste afsnit er ret underligt sat op. Jeg forstår hvor du vil hen med det, men for mig virker det mere som en brainstorm end et færdigskrevet afsnit.
Og denne her forstår jeg simpelthen ikke:

[quote]I 2005 blev jeg matematisk student, fordi adgangskravene på medicinstudiet er matematik og fysik på B-niveau og kemi på C-niveau.[/quote] Altså det var vel ikke kun pga adgangskravene du blev matematisk student vel? Det plejer at kræve 3 år på bænken. Jeg forstår hvad du mener med det, men det er ikke så heldigt formuleret. Der er en masse af denne slags fejl- måske du skulle have fået en til at læse den igennem?
Man kan sidde og stirre sig blind på det her- tro mig jeg har også lavet mange bøffer som andre har reddet ved første øjekast!

Den sidste lille kommentar om svenskerne kan jeg heller ikke lide. Det er jo sandt, men ikke desto mindre finder jeg den ikke relevant.

Desuden slutter den ret brat? Jeg tror ikke der er nogen som har skrevet en kæmpe aflutning på deres MOT til KU da pladsen er ret begrænset, men her slutter du meget brat. En lille krølle i slutningen synes jeg altid er godt.

Men ok det skal da også siges at du med dit sprog i hvert fald skiller dig ud fra mængden :smiley: Det hvirker lidt hjerte/smerte agtigt, og nogle steder virker det lidt komisk. Hvem ved- måske det vil falde ud til din fordel!

Som Braniac siger nævner du ikke noget om studiet et eneste sted, og det virker ærlig talt lidt useriøst.

Summa summarum synes jeg lidt den virker som en som bare lige ville prøve at søge ind- måske man var heldig! Du har jo ikke andre erfaringer end et job som lærervikar. Det er jo godt nok, men umiddelbart har jeg læst mange andre ansøgninger herinde hvor folk har lavet meget mere. Inklusiv mig selv- du har haft et helt år, og du kunne have brugt den tid til at kvalificere dig endnu bedre.

Men nu skal jeg ikke sidde her og spille alt for klog- jeg venter på svar nu ligesom dig, så jeg kan kun tale ud fra min fornemmelse. Men held og lykke til dig i hvert fald!

Jeg er meget enig med Simon, og jeg tror heller ikke den har en sjanse, men nu er det ikke jeg som bestemmer. Skriv hvordan det har gået når du får svar!

Hey Belis:

du skrev

[quote]Hvilken afmagt - hvilken fortvivlelse. Min chef opfordrede mig til at skrive et åbent brev til Undervisningsminister Bertel Haarder. Jeg fik et svar fra Videnskabsminister Helge Sander, som tændte et lille lys for enden af den mørkeste tunnel.
(Brevene er vedlagt som bilag 1.) [/quote]

Kan du ikke lige ( kort ) nævne, hvad der står i brevet? Måske tænder det flere lyse :smiley: