Påkrævet viden af biologi, bioteknologi

Påkrævet viden af biologi, bioteknologi
0.0 0

#1

Hey StudMed

Jeg ville høre om der er nogle herinde der kan fortælle mig, hvor stor en viden om biologi og bioteknologi i havde med i tasken, da i startede på medicin studiet? Jeg har selv kun biologi på C niveau, hvilket jo ikke er meget, jeg har de andre fag og snittet til at kunne begynde, men hvis det er helt håbløst at færdiggøre studiet uden at have haft yderligere, så vil jeg overveje en anden uddannelse.
Hvad mener i? :slight_smile:

Mvh Erik


#2

Det er vel altid godt med en forforståelse, men tro mig, det er nok de færreste, der mener de har et forspring ved at have haft biologi på de gymnasielle uddannelser. Jeg har selv haft det på B-niveau, og det er ikke vildt meget, jeg har benyttet af den viden her på studiet. Derudover er biologi ikke et af de specifikke adgangskrav, så frygt ej.
Bare tag det roligt og hop ud i det, hvis det er det, du vil. :smiley:


#3

Hvordan med studie længde?
Er der mulighed for job efter en bachelor, eller skal man op og have sig en kandidat?
Læste der var meget efteruddannelse, man skal igennem - jeg antager at det er lønnet? Så jeg f.eks. ikke er fyldt 33 før jeg kan tjene til føden :wink:


#4

Som du nok er klar over, er du cand.med. efter seks år, hvis du fuldfører på normeret tid, så skal man selvfølgelig have et speciale, og det kan også tage et par år. Det er lidt forskelligt alt afhængigt af hvilket speciale, man vælger. En, jeg kender, sagde at det han gerne ville specialiseres i tager 5 år, så det tager selvfølgelig lang tid.

Jeg vil dog påpege, at jeg synes, at vi medicinstuderende er rimelig priviligerede, fordi vi har FADL vagtbureau hvor man kan gå på et kursus, bestå det og efterfølgende skrive sig på vagter og tjene nogle penge derigennem som sygeplejevikar, derefter kan man “videreuddannes” som ventilatør eller OP-assistent, men det er klart, at du aldrig kommer til at tjene så meget som en færdiguddannet, men mulighederne for at tjene lidt ekstra ved siden af SU’en er der. Ellers er der tit brug for studenterundervisere på universitetet. :slight_smile:

Jeg kender ikke helt til jobmulighederne med en bachelor. Jeg er sikker på, at man kan finde noget studierelevant, men jeg tvivler på, at en bachelor er en jobgaranti :slight_smile:

Jeg håber, du kan bruge mit svar, ellers er jeg rimelig sikker på, at der er nogle mere kvalificerede og “længere oppe i systemet”, som kan svare :lol: