Reeksamen, makroskopisk anatomi, AU

Hej, jeg skriver da jeg lige har fået et 5 tal i makroskopisk anatomi på AU…

Er der nogle der ved noget om den mundtlige reeksamen; med hensyn til krav osv?

Mvh Peter

Ævs.

Men jeg ved ikke lige andet end, at det plejer at være noget nemmere at gå til mundtlig eksamen, da de jo kan lede en på sporet af nogle strukture og ofte kommer man i tanke om nogle andre strukturer end det de lige spørger om som jo kan give lidt point til den mundtlige.

Mener man skal op i en ny spotprøve også.

Ja ok… tak for det…

Det er vist lidt svært at få nogle til at fortælle om det herinde, men nu må vi se hvordan det går.

Jeps, spotprøven er der igen, og jeg kan læse mig til at jeg trækker et hovedspørgsmål og 1-2 bispørgsmål, som jeg så bare skal kværne min hjerne for…

Men mon jeg er den eneste fra AU? Det virker som alle andre bare tager et ekstra semester.

Hej medstudentpeter!

(Selvom du skrev en privat besked til mig, har jeg valgt at svare i forum’et. Der kunne jo være, der var andre i samme situation…)

Og du har ret i, det er lidt svært at få svar om re-eksamener i dette forum… Måske er studmed.dk’s brugere bare klogere end gennemsnittet :smiley: ?

Jeg har været turen igennem sidste år, og jeg har da et par råd at give dig:

Første prioritet er at snakke med den underviser/censor, der har rettet din opgave. Han/hun kan give dig en ide om, hvad du har styr på, hvad du skal arbejde lidt mere med og kan også fortælle lidt om eksamensformen osv.

Selve eksamenen er mundtlig og kører på samme måde som histologi-eksamen: Du trækker et hoved- og et bispørgsmål, hvorefter du får en halv times forberedelsestid til den efterfølgende halve times eksamination. Underviser og censor ser gerne man bruger 15-20 minutter på hovedspørgsmålet. Er der tid til overs, er de selvfølgelig klar med nogle uddybende spørgsmål.

Spørgsmålene er noget anderledes i den mundtlige reeksamen end i den skriftlige, ordinære eksamen. I stedet for strukturelle spørgsmål (beskriv en nerves forløb osv.) kommer der nu mere regionale spørgsmål, som fx beskriv knæledet, smagssansen, trigonum femorale, gl. thyroidea, leveren, plexus brachialis, osv. N. trigeminus og n. fascialis er også klassikere.
Jeg kom selv op i følgende: ”beskriv gl. thyroidea samt dens embryologiske udvikling” som hovedspørgsmål og ”Beskriv smagssansens nervøse anatomi” (eller noget i den stil) som bispørgsmål. Til beskrivelserne indgår selvfølgelig alle relationer og kar-/nerveforsyning.

Husk også at bruge tid på studiesalen og ved vådpræparaterne! Det kan godt være man havde styr på a. meningea medias forløb for et par uger siden, meeeen… (i øvrigt: var der en nål i n. vagus til den ordinære spotprøve, sidder den gerne i n. phrenicus til omprøven 8) ).

Mht. niveauet og pensum, så er der kun ét at sige: NIVEAUET OG PENSUM ER DET SAMME SOM TIL DEN ORDINÆRE EKSAMEN. Der var nogle, der bildte mig ind, at neuroanatomi og embryologi ikke ville indgå, fordi dem, der underviste i det ikke gad lave spørgsmålene. Det er løgn. Jeg kom jo som sagt op i begge emner.

Jeg håber at ovenstående kan besvare nogle af dine spørgsmål. Det kan være (læs: er) ret frustrerende ikke at kunne få nogen information om omprøvens form og omfang. Men den ER til at bestå!

(I øvrigt fik jeg selv DK’s mindste 6-tal :frowning: - jeg faldt i den dér ”der-kommer-jo-nok-ikke-noget-embryologi”-fælde. Til gengæld gik bispørgsmålet rigtigt godt og jeg lavede en super spotprøve, der kunne trække mig op af sølet.)

Held og lykke med det!!!
Christian.

Hører også at det går godt for de fleste reeksaminanter, men kan godt følge at mange tager endnu et semester, fordi så koncentrerer de sig 100% om histo og skal således kun op i et fag næste gang. Men Knæk og bræk.

So what? Da heller det end DKs største 5-tal :wink:

[quote=“medstudentpeter”:n4ueyjfl]

Men mon jeg er den eneste fra AU? Det virker som alle andre bare tager et ekstra semester.[/quote]

Jeg var så heldig at bestå både histologien og makro, men flere fra mit hold dumpede ét af fagene eller begge dele.

De, som dumpede makro, overvejer i øjeblikket at gå til re-eksamen. Jeg ved ikke, hvad jeg ville gøre, hvis det var mig, men jeg ville sgu nok knokle as hell pt. Det handler om 14 dage vs. et halvt år!

De, der dumpede begge dele, har ikke MULIGHEDEN for at gå til re-eksamen, men SKAL tage et halvt år ekstra, hvilket betyder, at jeg må sige farvel til et par stykker fra mit hold, som jeg sindssygt gerne ville have fortsat med. Øv!

Så: LÆS for satan og bestå re-eksamen! Jeg tror ikke, at de, der dumper, automatisk tænker, at de bare tager et halvt år mere. Jeg tror skam, de overvejer situationen nøje, men at det må være sindssygt svært at mande sig op til knokleri i yderligere 14 dage efter flere måneders hårdt arbejde.

Held og lykke!

Tak for hjælpen alle.

Jeg gik jo så op og fik et 10-tal. Bedre end forventet.

Ville bare lige sige tak for informationen, og anbefale fremtidige at gå til reeksamen i makroskopisk anatomi, mundtlig. Det er slet ikke så forfærdeligt.

Mvh Peter

GRATS /claps

Gode råd til at læse re-eksamen op?