Reelle alternativer til MSF

Jeg har, som de fleste andre nye her på sitet, lidt travlt med at tænke frem i tiden. Jeg har kigget ret meget på hvilke muligheder, der er for at rejse med en uddannelse som læge. Mest har jeg tænkt på hvilke reelle alternativer, der er til at rejse med læger uden grænser, hvis det er begrænsede rejser i 3. verdens lande man godt vil. Hvad har folk her hørt til sådanne organisationer? Google har ihvertfald ikke hørt noget som helst :slight_smile:

Søren

Der er masser af muligheder. MSF er blot én af mange, og de er rigtig gode til at promovere sig selv. Alt sammen godt og for mange unægteligt en del af det at være læge. Skal også snart selv ud med MSF.

Men som sagt er der også alternativer til MSF som fx:
-Global Crossroad: http://www.globalcrossroad.com/
-The International Society of Travel Medicine: http://www.istm.org/
-Mother Teresa of Calcutta Center: http://www.motherteresa.org/
-International Medical Cooperation Committee: http://www.imcc.dk/
-FAIMER: http://www.faimer.org/
-Udviklingslandsoplysning: http://www.um.dk/da/menu/Udviklingspoli … Udvikling/

Desuden kan findes informationer om det store udland på http://www.um.dk/da
Opsøg Danida, Amnisty International, Human Rights Watch og andre NGOer med henblik på rådgivning om lægearbejdsmuligheder. Eller brug de oplistede internetadresser som springbræt til at indhente information om, hvor man nærmere skal henvende sig.

Det er også tit godt at henvende sig hos humanitære organisationer som CARE og FN.

Eller du kan gøre, som jeg selv har gjort en del gange, nemlig først simpelthen beslutte mig for, hvilket land jeg vil rejse til og så derefter intensivt og vedholdende kontakte universiteter, hospitaler og/eller ambassader i forhold til muligheden for at foretage sig lægearbejde i det pågældende land.
På den måde har jeg selv været i Uganda (ved henvendelse til Mulago Hospital, Makerere University, i Kampala), Cambodia (ved ganske enkelt at rejse ind i landet i forbindelse med rundtur og så stemme hospitalsdørklokker undervejs, hvilket gav gevinst på to sygehuse i Phnom Penh), Bangladesh (via den bangladeshiske ambassade i Delhi og “Mother Teresa of Calcutta Center” i Kolkatta, Indien) og Indien (via Sewa Ashram på http://www.sewa-ashram.org/).

Mulighederne er vitterligt mange. Man skal bare være meget opsøgende, ikke være kræsen og så være klar til længevarende udenlandsophold. Mit næste mål er klart MSF, hvor jeg gør mig forhåbninger om udstationering i det fransktalende Centralafrika.

Udenlandsrejser i lægeregi kan kun anbefales, både i studietiden og som færdiguddannet læge.
Det er efter min mening den perfekte måde at se verden på :doc:

Man kan vel også melde sig til forsvaret og så tage til Afghanistan.

apopov

Tusind tak for det udførlige svar. Det vil jeg fluks gå igang med at undersøge :smiley: