Second opinion søges

Hej,

Jeg har altid ville læse medicin: dog troede jeg dette var umuligt med et snit på 8.

Derfor startede jeg i stedet først på sygeplejestudiet, og senere hen fysioterapistudiet for at få en mere behandlerorienteret uddannelse - men jeg føler mig dog alt for begrænset som fys.

Løbende har jeg talt med KU’s studieservice ang. kvote 2, hvoraf jeg dog klart fik det indtryk, at mine chancer for optag var nærmest ikkeeksisterende.

Det var først i slutningen fys-studiet, hvor jeg hørte om andre optaget via kvote 2 med lavere snit end mig, det gik op for mig at det ikke var umuligt.

Jeg valgte derfor lige inden min BA-eksamen at supplere mat A, kemi B og nu fysik B for at kunne søge ind i år.

(Jeg har før søgt SDU, da det var det eneste sted jeg kunne søge grundet de manglende fag)

Desuden fik jeg samtidig job som sygeplejevikar på skiftende afdelinger og job som forskningsassistent på hospital for at få mest muligt relevant erfaring ift. kvote 2.

Derudover har jeg været i klinik i udlandet på hospital som fys, og jeg har arbejdet som fys. stud. på flere klinikker; og så har jeg en del klinisk erfaring fra både psykiatrisk og somatisk regi gennem mine uddannelser. Jeg håbede derfor, jeg havde en lille chance for optag hos KU.

Men efter at have talt med en studievejleder igen, fik jeg nærmest indirekte at vide det modsatte med følgende argumenter:

  • En professionsbachelor vægtes lavt sammenlignet med personer, der har. studeret på uni.
  • Karakterer i suppleringsfag når ikke at tælle (fik rene 12-taller)
  • Jobbet som sygeplejevikar og forskningsassistent er påbegyndt i januar; andre har flere års relevant erfaring.
  • Et udlandsophold skal være mindst 2 mdr. - mit var 5 uger.

Jeg mistede modet efter at have talt med studievejlederen, og jeg har også svært ved at se, om der overhovedet er nogen mening med at læse fysik nu. Samtidig føler jeg afslutningen i min motiverende ansøgning er virkelig vag, til trods for jeg har brugt uendelig lang tid på at skrive den.

Jeg er så fortvivlet over, hvad jeg skal gøre, hvis ikke jeg kommer ind i år. Jeg kunne færdiggøre min BA og satse på uddannelsesloftet afskaffes - men det er sku et kæmpe sats, og jeg tror ikke jeg vil være glad, hvis jeg færdiggør den sidste eksamen - til trods for alle forventer dette af mig.

Omvendt er alternativet at gå et helt år uden at kunne arbejde som det, jeg egentlig er (næsten) uddannet til, hvilket også er absurd. Det, at jeg er i slut 20’erne gør også, at jeg føler, jeg ikke kan vente for længe med at starte.

Jeg vil måske have en minimal chance hos AAU næste år (jeg kunne ikke søge AAU i år, da jeg supplerer), og jeg var få point fra at gå videre fra første runde hos SDU i år.

Jeg tror bare, jeg har brug for en second opinion på hvad der er fornuftigt at gøre - jeg synes det hele er lidt pest eller kolera lige nu.

udannelsesloftet er afskaffet, da den var en del af regeringsforhandlingerne.

ansøgningsfristen for kvote 2 er vel stadig i marts måned?
Færdiggør dit fysik og søg bredt til næste år, få dig flere gode ting på dit CV i mellemtiden.
Jeg blev også afvist i kvote 2 af KU i sin tid med flg. begrundelse: ikke motiveret og studiegnet nok. Heldigvis kom jeg samme år ind på AU via kvote 2 og flot gennemsnit i de supplerende fag. Det er nu afskaffet, men så må du satse på optagelsesprøve.
Jeg læste bachelor på AU og kandidat på KU, så hermed direkte modbevist argumentation fra KU’s afslagsbrev. Du skal ville det nok og kæmpe for det, så skal du nok lykkes.

Held og lykke!
mvh
Mignon

Jeg har søgt kvote 2 KU i år, så jeg har søgt i marts.
Så vidt jeg ved er uddannelsesloftet ikke afskaffet endnu, om end de har talt om at gøre det?
Men ja, det kan godt være det ville være godt at fortsætte et år med mere relevant arbejde (hvis ikke jeg kommer ind på KU i år), selvom det er virkelig ærgerligt, at det så ikke kan blive som fys i så fald, da dette jo ellers ville være ret relevant.

Du kan hverken bruge din udannelse eller relevante arbejde til noget ved næste års kvote 2 søgen på KU, da deres optagelsesprocedure ændrer sig, hvor de også kører med optagelsesprøve fra næste år :slight_smile:

Med relevante arbejde samt supplering af de adgangskravsfag, så har du en rimelig god chance på Aalborg

Hvorfor mener du at du har en lille chance på AAU? Hvad er dit snit i de 5 adgangsgivende fag? Altså, umiddelbart lyder det at dine chancer på AAU er relativt gode, hvis du har et godt snit i de 5 fag?

Hej Anped,

Jeg er sikker på at din ansøgning til KU blev rigtig flot! :wink:
Hvad du har på det CV du har sendt dem kan du jo ikke lave om på nu, og man kan jo kun nå at fylde en begrænset mængde erfaring ind i et CV selvom du er i slutningen af 20’erne. Når det så er sagt har du et imponerende CV synes jeg :blush:
Jeg skal lige forstå det rigitgt; du har da ikke fået svar endnu fra KU vel? Så muligheden er vel stadig til stede der?

Ang. SDU er det, hvis du ikke optages på KU, nok der du har den bedste mulighed for at komme ind. Hvis du “kun” var få point fra at gå videre fra første runde så har du en god mulighed for at komme videre hvis du har mod på at søge igen næste år? Hvis du vil søge SDU igen så vær dog opmærksom på at næste år er sidste mulighed for dig. Fra 2021 skal man have gennemsnit på min. 9,0 for at søge medicin kvote 2 på SDU :open_mouth:
Ellers er der AU der også optager gennem optagelsesprøve?
Og det gør KU fra næste år mener jeg.

Jeg forstår din bekymring og din frustration, MEN hvis man skal se det fra den gode side så har du (næsten) allerede en flot uddannelse, og medicin-studiet er stadig en mulighed. Ja, der går måske lige et år ekstra nu, men på et helt arbejdsliv er et år meget lidt :wink:

Mange hilsner og op med humøret :hugs:
KmK

Det har jeg ikke hørt! Men de har indrømmet at det var en fejl hvilket nok betyder at det bliver afskaffet. Dog lidt risikabelt at satse på i den situation @Anped sidder i lige nu.

Jep, det ved jeg de desværre gør. Også derfor jeg virkelig havde håbet/håber på at komme ind i år.

hejmedjer123:
Mit snit i de adgangsgivende fag ligger desværre kun på ml. 8,5 og 9,5 - alt efter om biologi B tæller og alt efter hvad jeg får i fysik. (fik 4/7/7 i eng A og 4/7/10 i dansk tilbage i gymnasiet)

Jeg tænker bare der er virkelig få det optages via kvote 2 på AAU, og der er så mange meget velkvalificerede ansøgere, som opfylder alle de kriterier, der lægges vægt på, men dermed ikke sagt det er umuligt.

KirurgenmedK:
Jeg håber du har ret, og mange tak.
Jeg har ikke fået svar fra KU endnu, så jeg tager egentlig bare lidt sorgerne på forskud.

Ja, jeg fik også mange flere point hos SDU i år end for 2 år siden, så hvis jeg bare kan forbedre mig en lille smule igen næste år. Jeg var desværre forhindret i at deltage til unitesten i 2018, hvilket jeg er så ærgelig over.
Men så igen, der er nok virkelig mange ud over mig, der ligger tæt på grænsen ved unitesten, og så er der jo også MMI, men det er da helt sikkert et forsøg hver næste år.

Men tak for dit opmuntrende svar. :slight_smile:

Jeg vil ikke give dig falske forhåbninger, men der var en herhen, der havde et snit på 8-9 styks i de adgangsgivende fag og vedkommende havde ikke andet erfaring end arbejde på plejehjemmet og han kom ind på Aalborg sidste år. Hvis du ikke optages i år, så kan du bruge næste år til at arbejde indenfor et relevant felt og samtidig forbedre dine karakter i en eller to af de adgangsgivende fag. Jeg ved, at VUC tilbyder fagene som selvstudium to gange årligt.

Hej Gulbadin, kan du finde et link til denne thread med vedkommende, der kom ind på Aalborg udelukkende med erhvervserfaring fra plejehjem? Står i en lignende situation nemlig.

Mener det er brugeren MarkMalm, prøv at søge efter ham. Beklager hvis det ikke er tilfældet

1 Like

Det er ham jeg mente