Semester i udlandet på AU bacheloren - nogen tips?

Hej alle studmed’er (især på AU)

Jeg er i øjeblikket ved at undersøge mulighederne for et semester i udlandet på 5/6 semester (er i øjeblikket på 3. på AU), men jeg synes simpelthen det er et bundløst hul at undersøge, og efterhånden en smule uoverskueligt.

Er der nogen, der enten selv har/kender nogen, der har været i udlandet, og hvor, og hvordan dælen har I fået strikket systemet sammen i så fald? Alle tips er velkomne!

Mvh Lærke

Hej Lærke. Jeg er mere eller mindre i samme situation. Det virker lidt som at AU har puttet mest muligt bureaukratisk bøvl ind i processen, og jeg er selv kommet i tvivl om det er besværet værd.

Var du til forelæsningen omkring udveksling? Rækkefølgen er noget i stil med:

  • Du skal finde et andet universitet som udbyder sammenlignelige kurser
  • Du skal kontakte AU omkring disse kurser og håbe de bliver godkendt…
  • Du skal herefter søge om optagelse på det pågældende universitet
  • Du skal selv søge om legater osv.

Se:
http://studerende.au.dk/studier/fagportaler/vejledning-og-studieinformation-health/international-studievejledning/ (generel hjemmeside)
http://studerende.au.dk/studier/fagportaler/vejledning-og-studieinformation-health/international-studievejledning/planlaegning/forhaandsgodkendelse/ (Kurser som er/ikke er godkendt før)
http://studerende.au.dk/studier/fagportaler/vejledning-og-studieinformation-health/international-studievejledning/internationale-muligheder/medicin/oplaeg-fra-den-internationale-studievejeder/ (oplæggene fra september kan findes her)

Hej
Har I fundet ud af noget? :slight_smile:

Skal I afsted? Var det besværligt at arrangere?

Det blev aldrig til noget i min ende. Efter at have opvejet fordele versus ulemper og besvær, vandt det sidste.

Sendt fra min C5303 med Tapatalk

Tilføjelse: Jeg fortryder at jeg ikke fandt ud af noget med valgfaget på 3. semester. Det var først bagefter at det gik op for mig, hvor mange muligheder der eksisterede og hvor meget lavere kravene var til at finde et sommerkursus i andre lande, som var relevante.

kan du uddybe det med valgfagene? :slight_smile:

5 ECTS, efter biokemi slutter. Du har ugevis før sommerferien og så sommerferien hvor du kan få undervisningen. Krav ser løse ud så længe du kan argumentere for at det er relevant. Se studieordningen og de links jeg smed op.

Edit: Okay, nogle links er døde. Her.

http://studerende.au.dk/studier/fagportaler/medicin/undervisningogeksamen/3semester/valgfag/vejledning-til-det-valgfrie-element/

–> “Inspirationslisten” for medicin: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0At8po8TppWmAdDIxOF9vRFE5QTdrREExYlZqTnAzZ3c&usp=drive_web#gid=0 - der er en del accepterede elementer for valgfag både på bachelor og kandidatniveau.

Tak

nu overvejer jeg helt klart at tage til udlandet í slutningen af 3. semester