Skattefradrag

For ikke så længe siden var der et indslag i ACUTA om en medstuderende der havde fået godkendt diverse fradrag i forbindelse med et lægevikar-job. Er der nogen der ligger inde med dette ACUTA? Eller er der nogen der ved hvor jeg kan læse noget om fradragsmulighederne? FADL’s hjemmeside kører jo ikke så godt for tiden…

Eller kan en fortælle mig om hvad der skal til for at man kan trække bøger fra, som man har været nødt til at anskaffe sig i forbindelse med et vikariat? Min skatteforvaltning vil nemlig ikke godtage mine udgifter…

Håber på lidt hjælp… :slight_smile:

Hej, jeg har selv anvendt FADL’s skattevejledning http://www.fadl-vagt.dk/index.php?context=250 , og hvis du bor i det rigtige postnummer accepterere de den uden videre, god fornøjelse med de ekstra penge mellem hænderne :smiley:

Det er også den vejledning jeg har brugt… Men de vil ikke umiddebart “æde” mine bogudgifter. Jeg har bla. været nødt til at købe bøger i gyn-obs, da jeg bla. gik forvagt på sådan en afdeling, men endnu ikke havde haft gyn-obs på studiet… Det mener jeg da må være meget rimeligt at trække fra???

Jeg er ikke den store haj til told-skat spørgsmål, men har dog haft lidt slagsmål med dem.

Jeg mener, at i det eksempel med gyn-obs bøger du nævner er sagen klar, idet

Lønmodtagerudgifter, der fratrækkes under rubrik 53, skal kunne dokumenteres, og du kan kun trække de udgifter fra, som har været nødvendige for at erhverve, sikre eller vedligeholde indkomsten.

( http://www.erhverv.toldskat.dk/obj.asp? … ch=fradrag¤53 )

Det er en ordentlig smøre, men der er bl.a. et punkt om faglitteratur. Der åbnes mulighed for at der ved blandet anvendelse (hvis de mener at bøgerne også kan anvendes i dit studie, hvilket jo langt fra er sikkert) kan opnås delvist fradrag.

FADL skriver endvidere, at

Det kan være en god ide, at man eventuelt indhenter en erklæring fra overlægen, som godtgør, at anskaffelsen af eksempelvis den fortrukne faglitteratur er nødvendig for varetagelsen af stillingen.

( http://www.fadl-vagt.dk/index.php?context=250 )

Held og lykke med tovtrækkerierne.
(Og så går jeg i øvrigt ud fra at skattevæsnets check skal bruges til sjov og ballade til revy-fest i boogie-hallen på fredag…!)

Lige en lille tilbagemelding… Min kommune har godkendt mit fradrag for de bøger jeg har brugt i forbindelse med mit vikariat… Så det var jo dejligt. Man skal åbenbart ikke give op for let…

Glædelig jul og god eksamens læselyst…