Speciale-valg

Hej Alle!

Jeg vil blot høre, om der findes en oversigt over, hvor mange point de forskellige specialer kræver.

Har søgt alle steder på nettet, men kan bare ikke finde noget.

Er der nogen, der har nogle forslag?

Vh.

  • Kim

Og glædelig jul da… :smiley:

Jeg tror det er forskellig fra amt til amt. Men kig evt. på de enkelte specialers hjemmesider. Der stilles nok nogle krav for en stilling i kbh end i vestjylland - hvis den udbyde der…

Det er ikke umiddelbart muligt at finde en oversigt over antal point det kræves for at blive ansat i intro- og/eller kursusstilling til et speciale, da tallene i realiteten kan svinge fra 0 point og opefter.

Antallet af point det kræves for at blive ansat i en uddannelsesstilling afhænger af, hvor mange point antallet af ansøgere hver især har, når de søger stillingen, og kan derfor svinge fra gang til gang. Dette betyder at den ansøger der har flest point teoretisk set har den største chance for at få stillingen.

Og det betyder at de mindre atraktive stillinger pga deres regionale placering er nemmere at få. Det er fx meget lettere at blive ansat i uddannelsesstilling til psykiater i sønderjylland end i H:S javascript:emoticon(’:D’)
Very Happy

Det som man kan undersøge er hvordan man opnår og udregner point. Oversigten fremgår af de tre uddannelsesregioner: Nord (Nordjylland), Syd (Sønderjylland og Fyn) og Øst (Sjælland). Disse udregnes forskelligt fra speciale til speciale afhængigt af hvad man har lavet, og bør fremgå af de enkelte speciale-selskabers hjemmesider – der findes dog en samlet oversigt for region øst på:

http://www.sundhed.dk/wps/portal/s.155 … ificerede.

Følgende er citeret fra hjemmesiden:
Det skal pointeres, at kriterierne kun har vejledende karakter og at ansættelsesmyndigheden frit kan vælge mellem kvalificerede ansøgere.
Den tilsyneladende stringente, numeriske rangorden der opnås mellem ansøgere, hviler på en subjektiv vurdering af mange faglige aktiviteters uddannelsesmæssige værdi og er således ikke nødvendigvis det optimale værktøj til at afgøre en ansøgers samlede kvalifikationer.
Det står den ansættende myndighed frit at anvende kriterierne som eneste baggrund for rangstilling eller at kombinere pointene med andre vurderingsmetoder.

Med andre ord kan et godt netværk være af betydning - hvilket det da også har.
:wink:

Mange tak for hjælpen! :smiley:

Prøv at se på denne side http://www.aaa.dk/vus/Ovrigespecialer/b … terier.htm