STEM: Hvordan synes du turnusordingen skal være?

Hejsa

Bl.a. i forlængelse af debatten “lorteturnus” og andre debatter her på siden, så opfordrede Thp mig til at lave denne afstemning - hvilket jeg synes er er god ide…

Vedr. Frold modellen, så henvises til http://www.studmed.dk/viewtopic.php?p=3154#3154

høhø… det var da godt nok nogle svære muligheder at vælge imellem… jeg har godt nok stemt på den 3. model, men egentlig ville jeg synes det var ret rimeligt, hvis:

der var flere dispensationsmuligheder,
der var økonomisk (faglig, boligmæssig el.lgn) gevinst til de uheldige samt
der var økonomisk (faglig, boligmæssig el.lgn) gevinst til de offervillige

kunne man ikke forestille sig at man lavede nogle ordentlige gulerødder til dem, der valgte/trak Thisted, fx bedre mulighed for speciallægeuddannelse eller andet…? Det burde da være muligt med de nye regioner, hvor hver region skal specialisere sig osv. samt selvfølgelig en eller anden form for fleksibilitet i systemet, så kunne man undgå at folk som shigella blev taget i numsen i 1,5 år - uanset hvordan vi ser på det er det jo ikke en fed situation for nogen af os!

nå, måske skulle denne post alligevel have været under “lorteturnus”, men… :slight_smile:

hygge!

Hauge

Faktisk er det jo økonomisk oftes meget attraktivt at komme ud i de små ydresteder, hvor man kan få en del flere vagter og overarbejde. Men man kunne selvfølgelig godt give en kompensation, der dækkede f.eks flytning. Men jeg mener at det skal være som det er, indtil der fundet en bedre løsning, hvilket nok aldrig sker!

uhh der er delte vande

Jeg kan godt lide turnus-systemet, men et centralt bytte-udvalg ville kunne forhindre den sorte handel med pladser. Det er ikke så meget pengene jeg har noget imod. Det er nærmere, at der er folk, som ikke prioriterer deres højeste ønske som nummer 1 for senere at bytte denne plads væk. Dermed respekteres lodtrækningen ikke, og der er en anden som må få “den dårlige plads”. Dette er efter min vurdering det største problem med turnussystemet.

Jeg forstår ikke helt hvad du mener?

Jeg tror pointen er at turnussystemet kan misbruges, idet en person med et godt nummer kan fristes til at prioritere Kbh eller Århus højest med henblik på senere salg og økonomisk gevinst, selv om han egentlig allerede har besluttet sig for at tage til Thisted el. lign. uattraktivt sted.