Stetoskop

Hej. Skal starte på 3. sem på AU her til feb og ville derfor lige høre nogle gode fif til hvilket stetoskop man skal vælge? Har kigget på medshop.dk og fundet 2 “startpakker” -men hvilke fordele og ulemper er der ved de forskellige stetoskoper?

http://www.medshop.dk/product_info.php?products_id=130
http://www.medshop.dk/product_info.php?products_id=120
Hælder selv mest til det sidste link -Littmann pakke 1, men ville lige høre hvad andres erfarringer har været?

Begge er fine stetoskoper - jeg vil vædde med, at du ikke kan høre forskel mellem de to…
Køb det billigste - det har også den lille klokke til lavfrekvente lyde… :wink:

Har du overvejet et Spirit-stetoskop? Det fås også som startpakke og er lidt over 200 kr. billigere end det billigste Littmann. :slight_smile:

http://www.medshop.dk/product_info.php? … ucts_id=86

Jeg har sådan et, og jeg har absolut været oven ud tilfreds med det på mine klinikophold. :slight_smile:

Jeg ville også gå ned i Medicinerladen for at se deres priser, hvis jeg var dig. Jeg købte selv et Prestige-stetoskop, som var det billigste, da jeg gik på 3. semester, og det var jeg 100% tilfreds med (og er det faktisk stadigvæk). Jeg købte også en reflekshammer og en lygte dernede, men jeg kan ikke huske, hvad jeg gav for dem.

Et navneskilt, som er en del af de pakker, du nævner, behøver du ikke at købe selv, da man får det udleveret på hospitalerne.

apopov

Jeg har selv et “spirit” stetoskop, som jeg er meget tilfreds med… Det er billigere end Littmann - og så vidt jeg ved, er det stort set samme kvalitet.

Jeg købte et for nylig via den Amerikanske hjemmeside: http://www.steeles.com/ og da kursen stadigvæk er latterlig lav så er det altså værd at tage med i overvejelserne!

FIk et Littmann Cardiology III til omkring 800kr!

“Stort set” er nok for meget sagt…man kan sagtens mærke forskel på Littmann og Spirit når man leger lidt med dem - og kan se hvem der har “sparet kvaliteten væk…”

[quote=“SOF MD”:1ea4et6w]Jeg købte et for nylig via den Amerikanske hjemmeside: http://www.steeles.com/ og da kursen stadigvæk er latterlig lav så er det altså værd at tage med i overvejelserne!

FIk et Littmann Cardiology III til omkring 800kr![/quote]

Det var da en djævelsk billig side! Hvordan gik det med leveringen (tid) og hvad kostede det?

Jeg tror sgu, at jeg bliver nødt til at få mig et elektronisk Littmann 3000 :doc:

Steeles.com kan også varmt anbefales herfra. Købte selv et kvali stet og sparede ca. 1k. :smiley: Siden er dog farlig for folk med hang til gadgets… kunsten er vist at undgå at forkøbe sig! :smiley:

Bare vær obs på at fragt til DK koster $50. Pakken bliver sendt med UPS. Upåklagelig service og hurtig levering (< 7 dage).

Og så synes jeg for øvrigt ikke at Littmanns stetoskoper er særlig gode til prisen. Der er mange andre alternativer, hvor man får mere for pengene eller samme kvali til billigere penge.

“Stort set” er nok for meget sagt…man kan sagtens mærke forskel på Littmann og Spirit når man leger lidt med dem - og kan se hvem der har “sparet kvaliteten væk…”[/quote]

Hmmm, jeg synes faktisk mit Spirit stetoskop virker mere solidt og med mere “kvalitet” end de billigste Littmann. Er det bare mig der synes det?

@Krelle er ganske enig… Har et af hvert… Littmann classic ligger i skuffen - det er et sygeplejestetokop i forhold til samme Sprit

[quote]
Braniac skrev:
LouiseDarling skrev:
Jeg har selv et “spirit” stetoskop, som jeg er meget tilfreds med… Det er billigere end Littmann - og så vidt jeg ved, er det stort set samme kvalitet.

“Stort set” er nok for meget sagt…man kan sagtens mærke forskel på Littmann og Spirit når man leger lidt med dem - og kan se hvem der har “sparet kvaliteten væk…”

Hmmm, jeg synes faktisk mit Spirit stetoskop virker mere solidt og med mere “kvalitet” end de billigste Littmann. Er det bare mig der synes det?[/quote]

Det kan være Braniac mente at det var Spirit der var af bedst kvalitet? :lol:

[quote=“Ke2”:2760w1xn][quote=“SOF MD”:2760w1xn]Jeg købte et for nylig via den Amerikanske hjemmeside: http://www.steeles.com/ og da kursen stadigvæk er latterlig lav så er det altså værd at tage med i overvejelserne!

FIk et Littmann Cardiology III til omkring 800kr![/quote]

Det var da en djævelsk billig side! Hvordan gik det med leveringen (tid) og hvad kostede det?

Jeg tror sgu, at jeg bliver nødt til at få mig et elektronisk Littmann 3000 :doc: [/quote]

Well, jeg har en kammerat der bor og arbejder i USA og derved kunne tage det med hjem til Danmark! så et 100% realistisk svar kan jeg ikke give dig! Levering i USA var fejlfri, pakken ankom til tiden og kunne traces under hele forløbet!
Ved at bestille til Danmark går der jo nok et par uger inden det ankommer, og der er jo også chancer for at der kommer told på, men jeg tror ikke det på nogen måde kommer til at overstige besparelsen. Evt. kan du jo lige undersøge toldregler, men så vidt jeg husker er det ikke en herregård man ender med at betale!

Jeg købte også fra steeles.com i sin tid, og det kan kun anbfales. Købte et Littmann Master Cardiology og sparede 1000,- i.f.t. dansk pris og fik min læsemakker til at tage det med hjem. Levering i USA uden problemer.
Jeg havde et Classic II S.E. i forvejen og det andet er klart bedre, virkelig forskel synes jeg. Godt nok er stetoskoper, som så, på vej ud, men man skal da have et eller andet til sin indre gadget freak :smiley:

Hvis man vil være sikker på ikke at komme i klammeri med Skat, så vil jeg foreslå http://www.medisave.co.uk

Her købte jeg mit Littmann Master Cardiology billigt:)