Stiger snittet til medicin 2019?

Hejsa,
Jeg går pt. i 2.g. Jeg vil gerne søge ind på medicin i 2019. Men tror i, at adgangskvotienterne stiger? Jeg er lidt i tvivl, da jeg lige har læst en artikel om, at der kommer flere pladser, da der er lægemangel.
Tak på forhånd.

Dit svar er lige så godt som mit…

Med andre ord - ingen ved det - ingen kan sige det - men snittet kan jo dårligt blive højere…

Det afhænger jo af de ansøgernes snit og i dag kan man jo få et 12-tal som at klø sig i nakken - så der er jo godt gammeldags inflation i karakterne - men det er jo en anden snak…

Umuligt at spå om. Men husk at der er 4 steder du kan søge ind og 2 af dem (AU og SDU) har rigtig gode kvote-2-optagelses-procedurer.

Hvorfor har de det? Jeg har kun hørt, at SDU optager halvdelen af kvote 2… (er ikke sikker)

SDU optager halvdelen på kvote 2 (ikke over).
På SDU er der to prøver. En MCQ og en interview-prøve. Prøverne er ret omfattende men proceduren er fantastisk og har intet at gøre med gymnasiegennemsnittet.
På AU har de kun en MCQ. Mener at det er 20 % der optages gennem kvote to på AU. Heller ikke prøven på AU har noget at gøre med gennemsnittet fra gymnasiet.

Ja okay. Tak skal du have. Jeg er bare bange for, at jeg ikke får det snit, som jeg skal bruge, da jeg kan være tilbageholdende mundtligt. Så det ville være en fordel, hvis snittet faldt, selv hvis det var en smule.

Mange har det som dig og er bange for at de ikke får det snit de mener de skal bruge. Hvis du gerne vil læse medicin er du dog heldig for der er mulighed for at blive optaget på alternative måder (kvote 2). Det betyder dog ikke at du ikke skal kæmpe for det gode snit for hvis du kan komme ind på kvote 1 er det jo en sikker vej. Der er hård kamp om kvote 2-pladserne så der skal man skille sig ud. Mener der var omkring 1800 ansøgere til 150 pladser på SDU ved seneste optag.

Det er lige præcis det, at det er en hård kamp via kvote 2, som gør at jeg bekymrer mig om at få snittet til kvote 1. Ellers er min plan B, at jeg kan læse medis i mit sabbatår, hvilket jeg har hørt er en fordel, når man søger kvote 2. Kender en som blev optaget på medicinuddannelsen i AU efter et års medis.

Jeg er ikke sikker på hvordan Medicin med industriel specialisering kan opkvalificere til kvote 2 på hverken AU eller SDU (nok heller ikke KU og ved ikke med AAU). Men måske kan det give en mere analytisk tankegang som kan være god at have i forbindelse med særligt MCQen til optagelsesprøven.
Men det er ikke sådan at du opkvalificerer dig ved at have læst en uddannelse på forhånd. Det handler kun om hvor mange point man opnår i sin MCQ.

Jeg mener, at hun sagde, at det blev set som erfaring.

Men ja, nu jeg mere forvirret. Har troet ens erfaring også havde betydning, når man søger via kvote?

Erfaring tæller slet ikke i bedømmelse på SDU. Kun din præstation til prøverne tæller.
Er næsten helt sikker på at det samme gør sig gældende på AU.
På KU er det anderledes. Der kan erfaring godt tælle, men før i tiden så de skævt til en afbrudt uddannelse (fx 1 år af noget), men derimod positivt på en gennemført relevant bachelor-uddannelse. Dette gør de nok ikke længere pga. uddannelsesloftet. Undersøg evt. dette på deres hjemmeside.
AAU er, som jeg har forstået det, ligesom AU var før de indførte en optagelsesprocedure som på SDU. På AAU ser de mest på dine karakterer i de 5 specifikke fag man skal bruge for at komme ind og dernæst på erfaring. Så har du ikke super gode karakterer i de 5 adgangsgivende fag tror jeg næppe at de begynder at vurdere evt. erfaring.

Det er nytteløst at spekulere i om snittet stiger eller falder.

Mit bedste råd:
Brug energien på at få et tårnhøjt snit så du kommer ind gennem kvote 1. I know, lettere sagt end gjort, men hvis evnerne ikke rækker helt, køb dig til lektiehjælp og invester alt det du kan i projektet. Det er en tusind gange bedre investering end at skulle gå igennem kvote 2 helvedet. Du har stadig chancen for at gøre det fremragende, kvote 2 må du overlade til dem der har lukket eksamensbeviset :wink:

Ja, self. Men for mig er problemet, at jeg kan være tilbageholdende i fag som matematik og fysik, hvor jeg kun kan forbedre mine mundtlige karakter ved at gå op til tavlen og vise et par opgaver :expressionless:

Alt kan trænes op! Få dig en coach, ofte er det skuespillere der kan træne dig ‘kunsten’ i at stå frem og fremlægge for en forsamling.
Det gælder din fremtid og hvis du ved hvor problemet er, så gør noget ved det. Få en snak med de relevante lærere og fortæl dem hvordan du har det med netop den disciplin, søg at få dem som allierede. Du vil blive overrasket over hvor mange der er villige til at hjælpe en på vejen hvis man viser interesse og melder ting klart ud…