Studie i Norge

Jeg har kigget lidt på Oslo universitets hjemmeside for at finde af hvilket gennemsnit man skal have for at komme ind. Men desværre har de et eller andet slags pointsystem, så jeg tænkte på om der er nogen her som ved hvilket gennemsnit man skal bruge?

Håber at der er nogen som kan hjælpe…

Jeg vil på det kraftigste anbefale dig at kontakt studie afministrationen, hvor du bor, og snak med en studievejleder.

mvh
svend gundestrup

Info om søking i Norge finner du her: http://www.samordnaopptak.no/

Om medisin her: http://solan.uio.no/sokerinformasjon_20 … disin.html

Aller mest info vil du nok få på denne siden: http://www.ntnu.no/studieavd/medisin/

Hej! Dette er en god side at starte med at kigge på;

http://www.ntnu.no/studieavd/medisin/

og her finder du omregningstabel mellem norske og danske karakterer: http://www.ntnu.no/studieavd/medisin/no … ml#danmark

Hvis du er over 21 år bør du ha et dansk gennemsnit på ca. 10,3 for at have en chance til at komme ind.

Mvh
Elisabeth :slight_smile:

Hvordan har alderen noget med hvilket gennemsnit man skal have at gøre? :blink2:

Det er nogle helt andre inntaksregler i Norge. Kort fortalt har man noe som heter primærvitnemål som er dine karakterer fra gymnaset uten noen forbedringer. Man kan søke i primærkvoten frem til man er 21 år. I sekundærvitnemål kan man ha forbedret alle sine karakterer fra gymnaset, man får en rekke ekstra poeng for å ha tatt en høyere utdannelse samt at man f.eks. får poeng for militæret og på medisin studierelevant arbeide.

Gjennomsnittet er selvfølgelig utrolig mye høyere i sekundærkvoten, og det blir inntatt halvparten av hver gruppe på alle studier.

[quote=“regnis”:tefaiyra]Jeg har kigget lidt på Oslo universitets hjemmeside for at finde af hvilket gennemsnit man skal have for at komme ind. Men desværre har de et eller andet slags pointsystem, så jeg tænkte på om der er nogen her som ved hvilket gennemsnit man skal bruge?

Håber at der er nogen som kan hjælpe…[/quote]

Nu kender jeg ikke grunden til at du spørger - men grunden til der er så mange nordmænd der læser i DK må skyldes andet end de høje norske priser på hakket oksekød og øl, med andre ord - det er svære at komme ind i Norge end i Dk - så var tanken at der den vej måske var en smutvej, så må jeg nok skuffe dig…

Har ikke lige været på i nogle dage, så jeg har ikke haft mulighed for at svare tilbage…
Men nu når at jeg er her igen vil jeg da lige sige tak for alle de dejlige svar :slight_smile: