Studie relevante aktiviteter- for at kunne læse medicin!

Hej derude!

Hedder Nabiat, og har nogle spørgsmål, og håber virkelig at der er nogen som kan svare mig på dem.
Jeg bliver student her til sommer, hvilket er dejligt, men noget der er knap så dejligt er, at min snit desværre ikke kan være lige så højt, som medicin studierne kræver det, mit snit bliver omkring de 9,3. Jeg vil SÅ meget gerne læse medicin, men det eneste der nærmer sig medicin som jeg kan læse er tandlæge.
Jeg vil søge ind till medicin, men jeg vil også prøve tandlæge studiet, da jeg er ret så sikker på jeg kan komme ind der.

Har prøvet at søge kvote 2 i odense, gik desværre ikk videre.
Min pointe er, hvis jeg nu læser til tandlæge i et år, og derved søger kvote 2 på Aalborg eller KU ved hjælp af en motiverende ansøgning, ville det så pynte på min motiverende ansøgning, jeg har også arbejdet på et plejehjem, og været frivillig hjælper i sommerferien, for udviklingshæmmet børn. ville der så være en chance for at jeg vil kunne læse medicin ?

Hilsen Nabiat.

9,3 - er det med eller uden korrektionen på 1,08 for tidlig studiestart?
Skal du nødvendigvis starte lige efter gymnasiet?
Ville du have noget imod at flytte til en anden del af landet for at forfølge din drøm?

Hvis du kan leve med et sabbatår og at flytte lidt rundt, så vil jeg råde dig til at søge ind så snart du får huen på. Smid dine prioriteter på og kryds af i “jeg vil stå på standby” eller hvad den nu hedder. Husk at man kan læse medicin i København, Aarhus, SDU og Aalborg. Jeg vil skyde på at sandsynligheden for en standby-plads i København er forholdsvist lav. Sandsynligheden for standby i Aarhus og Odense er ca. den samme, og nok lidt højere end i KBH. Den største sandsynlighed for standby finder du nok i Aalborg (her er der også størst sandsynlighed for direkte optagelse). Alternativt er der medicin med industriel specialisering i Aalborg. Jeg ved ikke om det er muligt at rykke over på den “almindelige” derefter, men jeg vil tro at der er større sandsynlighed for at kunne blive flyttet over på medicin derfra, istedet for at blive rykket over til medicin fra odontologi.

Jeg stod selv i din situation tilbage i '09. Mit gennemsnit endte med korrektion for tidlig studiestart på præcis 10, hvilket var at jeg lå med i midten af standby-feltet i København. Hvis ikke, så var der direkte optag i SDU for mit vedkommende, hvilket ville gøre at jeg skulle flytte til en anden landsdel. Men alt for studiet. :smiley:

9, 3 er med Bonus.
Vil meget gerne starte efter gym, hvis det kan lade sig gøre.
Har ikke noget imod, om at flytte til en helt anden landsdel, ALT FOR UDDANNELSEN!

Men jo, self. jeg har tænkt mig, at skrive mig på “standby” nok bedst at gøre det i Aalborg.

Hej.

Jeg kommer måske med et guldkorn her, men du skal med sikkerhed undersøge om det er muligt. Det er kun en historie jeg har hørt.

En person havde et snit lignende dit, men ville læse medicin. Det var for det meste årskarakterne, som trak gennemsnittet ned. Det personen så gjorde, det var at gå til alle eksaminer i 3.g, undtagen én (den sidste) og droppede så ud af gymnasiet der. Personen blev altså ikke student.
Næste år meldte personen sig så ind på HF og fik merit for samtlige fag, så han snildt kunne gennemføre HF’en på ét år. På HF er det jo så så finurligt, at årskarakterer ikke er gældende og det derfor kun er gennemsnittet af eksaminationskarakterne. De fag han havde dårlige eksamenskarakterer tog han om på HF-året, plus det var muligt at udvide med de eventuelle fag, som manglede. Alle de fag med gode eksamenskarakterer fra gym, kunne han bare lade ‘være’ og få merit for dem + karakterne på det kommende HF-eksamensbevis.

Hans gennemsnit steg da ekstremt meget fra gym til HF, selvom det i princippet var samme uddannelse.

Smart? I think so, indeed.

Men, for guds skyld, tjek om det er muligt med en studievejleder e.lign, før du hopper ud i at droppe ud af gym før din sidste eksamen!

Selvfølgelig trykker jeg ‘edit’ og skriver et fucker-langt indlæg, som så ikke kan bruges, fordi edit-tiden udløb. FML. Men, jeg synes du skal have det anyways, så nu skriver jeg det fandme igen!

[quote]Har prøvet at søge kvote 2 i odense, gik desværre ikk videre.
Min pointe er, hvis jeg nu læser til tandlæge i et år, og derved søger kvote 2 på Aalborg eller KU ved hjælp af en motiverende ansøgning, ville det så pynte på min motiverende ansøgning, jeg har også arbejdet på et plejehjem, og været frivillig hjælper i sommerferien, for udviklingshæmmet børn. ville der så være en chance for at jeg vil kunne læse medicin ? [/quote]

Du skal ikke regne med, at hvis du begynder på tandlæge, at du så næsten automatisk er sikret en plads på kvote 2. Der er følgende fordeling af pladser på uddannelserne:

AAU: 5 (måske reelt 3-4, fordi der vist skal gå nogle til udenlandske studerende)
AU: ~50
KU: ~50
SDU: 144

Som du kan se, så er der ikke temmelig mange pladser på medicinuddannelserne. Faktisk kan du godt afskrive både SDU, AAU og AU, når det gælder ‘kvote 2 point’, da AU og AAU udelukkende kigger på gennemsnittet af de adgangsgivende fag. SDU kigger kun på optagelsesprøven. Du har så kun KU tilbage, hvor der, udover dig, er lidt under 2000 ansøgere til de ~50 pladser. At du har gået ét år på tandlægestudiet hjælper ikke det store her, da en stor del af dem som søger på KU, står i samme situation som dig med en påbegyndt, relevant uddannelse. Mange, derudover, har allerede færdiggjort bachelorer i diverse relevante fag, som fx. biokemi, biologi eller medicin med industriel specialisering (som har nøjagtig samme bachelor-del som medicin har på AAU).
Det kræver VIRKELIG dedikation at komme ind på kvote 2. Det er ikke noget, der bare sker af sig selv. Jeg kan tage udgangspunkt i mig selv. Jeg har det sidste halve år læst både på Uni og 2 suppleringsfag ved siden af i matematik A og kemi B + alt muligt andet jeg har lavet. Hvis jeg ikke kommer ind i år, så søger jeg igen næste år og er så der 4. semester studerende (og konkurrent til din plads!).
Jeg ved også, at mange andre supplerer fag op (enten for at få ‘fagkompetencen’ eller for at forbedre karakteren i det pågældende fag) + de har fuldtidsarbejde ved siden af.

Så forstå mig ret, når jeg siger, at du skal NØJE planlægge de næste 1-2-3 år til at komme ind på medicin, hvis du skal igennem kvote 2. Det er en kamp uden lige og det kræver virkelig dedikation.
Jeg glæder mig personligt til, at al den energi jeg bruger på at komme ind, kan bruges til rent faktisk at læse medicin!

Hvis du har brug for hjælp eller vejledning til at komme ind på medicin, så vil jeg med glæde hjælpe dig - jeg er efterhånden temmelig meget inde i det!

Bliver helt ked af at tænke, at det muligvis ikke kan lykkes mig…

Men, lysten for at droppe en eksamen og tage en Hf vil jeg altså ikke, jeg nægter det ligefrem, der MÅ være andre muligheder…
Den ene tanke der har slået mig er, at søge ind på kvote 2 næste år i Aarhus, og forbedre mine karakter i evt. matematik, da det er det fag, som trækker mig ned OG søge ind i KU (kvote 2) OG aalborg kvote(2) i aalborg ser de nemlig også kun på de karakter som de lægger krav på. og jeg vil self. også søge ind på SDU på kvote 2 IGEN.

Livet er bare bygget på tester, tester og atter af tester… :frowning:

Ja, nabi, det er surt, men ikke desto mindre hvis du virkelig ønsker det, skal du kæmpe for det med alle tilgængelige midler. Man kan godt være bagklog og tænke at det nemmeste var jo at give det en skalle på STX…
Hvis jeg var dig, ville jeg seriøst overveje Dysp’s fif og undersøge sagen hurtigst muligt, allerede i morgen!

Kvote 2 er en rigtig svær og usikker vej at vælge! Jeg kender ikke dine karakterer, men f.eks. på AU var der sidste år snit på 11,1 i de fem supplerende fag (mat A, dansk A, fysik B, kemi B/biotek A og engelsk B), uden mulighed for at gange op med 1,08. Der er ikke så meget der skal gå galt før man ikke har en chance der heller… Tag nu din lommeregner frem og tjek hvordan du står (NB: du skal tage gennemsnittet af samtlige karakterer, dvs. både mundtlig og skriftlig, uden vægtning mht. A og B fagene).

Held og lykke!
Mignon

Jo tak Mignon.

Men det er bare det, at jeg har en veninde, som heller ikk havde lige de rigtige karakter, og søgte ind på AU via. kvote 2, da hun supplerede de der fag, hun var svag ved. det kan jeg da også gøre, kan jeg ikke det ? De har jo ikk ændret noget angående optagelse i mellemtiden, ikk af hvad jeg kan læse. hun søgte ind sidste år.

og 9,3 er jo ikk såååå langt væk fra 9,8, mon ikk jeg kan få en standby plads i aalborg, jeg ringede ind her idag, og han sagde, jeg ikke skulle lade vær med at søge ind der, for det kunne være det kvoetienten faldt, og chancen, for at jeg ville kunne få en standby plads, var der muligvis… (Ved det er at gamble nu.)- men ja…

Som Mignon siger, er det virkelig ikke noget du skal rode dig ud i… Jeg ved i hvert fald, at jeg synes AU’s system er håbløst. Jeg har 10/10 i dansk, hvilket jo trækker gevaldigt ned. Jeg nægter simpelthen at læse dansk op, som jeg har ganske fine karakterer i, bare fordi jeg skal have 12! Der går min personlige grænse. Jeg er gennemført naturvidenskabeligt orienteret og jeg det er en hån overfor min person, at jeg skal tvinges til at have dansk igen (synes dog dansk var et ok fag i gymnasiet, men det var… jo… så i gymnasiet :smiley: ).

vil blot tilføje, at der ingen garantier er mht. hvilke karakterer man får ved eksamen, uanset indsatsen …
BTW: med den store søgning der er i år, tvivler jeg stærkt på at snittet ryger nedad…

Såååå min eneste chance er sådan set, at tage kvote 2 SDU ? jeg var ikke langt fra 51 point. jeg fik 46…

Men, tror I så at jeg vil kunne komme ind på tandlæge studiet ? med et snit på 9,3 eller bliver kvoetienten højere i år ? .

Nabi, din bedste chance er at undersøge muligheden for at score et bedre snit ved adgangsgivende studentereksamen/ HF/ whatsoever og søge kvote 1, selv om det måtte tage et år eller to ekstra!
Men hvis du blot vil ‘nøjes’ med at blive tandlæge må du selvfølgelig selv bestemme hvad du vil gøre :slight_smile: Jeg kender ikke til tandlægestudiets optagelseskrav og kan ikke udtale mig om det.

Tænk det godt igennem… Og tænk på dig selv om 20-30-40 år og om du ville være tilfreds med at du ikke gjorde ALT for at få det til at lykkes med medicin, hvis du VIRKELIG vil det! Vil du kunne se dig selv i spejlet med oprejst pande og sige at du gjorde absolut alt, uanset om resultatet giver pote eller ej. Det er svært når man er så ung, men uudlevede drømme kan gøre folk bitre og utilfredse (og jeg sad nødig i din tandlægestol når det sker).

Det kræver stor viljestyrke og dedikation at bestemme sig for sin profession, og det gør ikke noget at man søger ind som 20-årig i stedet for 18-årig! Eller 30-årig i stedet for 20-årig! Så længe den øverste etage fungerer og man er modtagelig for at lære nyt, burde det, efter min opfattelse kunne lade sig gøre!

Husk: kvote 1 er bedre kort at spille på!

hælder også lidt til tandlæge, fordi jeg synes at medicin er SÅ prestige fyldt…min hjerne er nærmest blevet hjernevasket, af den tanke at der er mega meget prestige ved at være læge.
Men, nuu vil jeg liige tage en slapper, og få nogle gode karakter, nægter at tage Hf, da jeg ved der er andre muligheder hvor man kan komme ind på medicin.

Go’ aften.

[quote=“Dysp”:ozwvlrqy]Hej.

Jeg kommer måske med et guldkorn her, men du skal med sikkerhed undersøge om det er muligt. Det er kun en historie jeg har hørt.

En person havde et snit lignende dit, men ville læse medicin. Det var for det meste årskarakterne, som trak gennemsnittet ned. Det personen så gjorde, det var at gå til alle eksaminer i 3.g, undtagen én (den sidste) og droppede så ud af gymnasiet der. Personen blev altså ikke student.
Næste år meldte personen sig så ind på HF og fik merit for samtlige fag, så han snildt kunne gennemføre HF’en på ét år. På HF er det jo så så finurligt, at årskarakterer ikke er gældende og det derfor kun er gennemsnittet af eksaminationskarakterne. De fag han havde dårlige eksamenskarakterer tog han om på HF-året, plus det var muligt at udvide med de eventuelle fag, som manglede. Alle de fag med gode eksamenskarakterer fra gym, kunne han bare lade ‘være’ og få merit for dem + karakterne på det kommende HF-eksamensbevis.

Hans gennemsnit steg da ekstremt meget fra gym til HF, selvom det i princippet var samme uddannelse.

Smart? I think so, indeed.

Men, for guds skyld, tjek om det er muligt med en studievejleder e.lign, før du hopper ud i at droppe ud af gym før din sidste eksamen![/quote]

Det kan man IKKE, jeg tog kontakt til n af vores vejledere på gym, og han sagde at det kunne man ikke. man kan heller ikke få merit, da undervisnings metoden på Hf og STX ikke er den samme.

…hvilket vel i realiteten også er fair nok, eftersom der ellers ville komme en kæmpe overflod af ansøgninger til HF-studierne, og adgangskvotienten til medicin vil nærme sig 12.

Mht. tandlæge (eller odontologi som det så smukt hedder) så kommer det an på, hvor du søger ind henne. Du har naturligvis to muligheder, KU og AU. Snittet kommer med statsgaranti til at stige, da der er større generationer på vej mod studenterhuen osv., og flere ansøgere medfører et højere snit. Hvis jeg var dig ville jeg derfor søge ind på begge uddannelser. Evt. kunne du lave en prioriteringsliste med medicin på hhv. KU, SDU, AU og AAU først, alle med x i standby og så odontologi på KU og AU, også med x i standby. Fordelen er så, at hvis du bliver sorteret fra på KU (både direkte optag og standby) så ryger du videre til næste. Sorteres du fra her, ryger du videre til næste osv. Så du får prøvet din chance af på alle uddannelserne, og får du et standby-år så glæd dig over det, og tænk på at nu har du overstået første hurdle mod målet om at blive (tand)læge.

Held og lykke i hvert fald :slight_smile:

[quote=“Nabi”:2qrj9mfm]hælder også lidt til tandlæge, fordi jeg synes at medicin er SÅ prestige fyldt…min hjerne er nærmest blevet hjernevasket, af den tanke at der er mega meget prestige ved at være læge.
Men, nuu vil jeg liige tage en slapper, og få nogle gode karakter, nægter at tage Hf, da jeg ved der er andre muligheder hvor man kan komme ind på medicin.

Go’ aften.[/quote]

Hej Nabi

Jeg er ikke sikker på at jeg forstår dig ret, men hvis den primære grund til at du søger ind på medicin er prestigen ved at være lægestuderende/læge så skal du nok overveje det igen. Personligt ville jeg mene at andre bevæggrunde, som lysten til at hjælpe andre, interesse for anatomi, fysiologi, patologi osv og evt at og på længere sigt videreudvikle sig som kliniker eller forsker, skal veje tungere for at man kommer til at nyde sit studie og kommende arbejde. Der skal læses en del, til tider rigtig meget, og det stopper ikke efter studiet. Jeg ville mene at hvis det er primært er prestige man går så skal man vælge et andet studie. Hvis jeg har misforstået dig, undskylder jeg. Dette skal bare forstås som et velmenende råd.

[quote=“Nabi”:3j9z4jxl][quote=“Dysp”:3j9z4jxl]Hej.

Jeg kommer måske med et guldkorn her, men du skal med sikkerhed undersøge om det er muligt. Det er kun en historie jeg har hørt.

En person havde et snit lignende dit, men ville læse medicin. Det var for det meste årskarakterne, som trak gennemsnittet ned. Det personen så gjorde, det var at gå til alle eksaminer i 3.g, undtagen én (den sidste) og droppede så ud af gymnasiet der. Personen blev altså ikke student.
Næste år meldte personen sig så ind på HF og fik merit for samtlige fag, så han snildt kunne gennemføre HF’en på ét år. På HF er det jo så så finurligt, at årskarakterer ikke er gældende og det derfor kun er gennemsnittet af eksaminationskarakterne. De fag han havde dårlige eksamenskarakterer tog han om på HF-året, plus det var muligt at udvide med de eventuelle fag, som manglede. Alle de fag med gode eksamenskarakterer fra gym, kunne han bare lade ‘være’ og få merit for dem + karakterne på det kommende HF-eksamensbevis.

Hans gennemsnit steg da ekstremt meget fra gym til HF, selvom det i princippet var samme uddannelse.

Smart? I think so, indeed.

Men, for guds skyld, tjek om det er muligt med en studievejleder e.lign, før du hopper ud i at droppe ud af gym før din sidste eksamen![/quote]

Det kan man IKKE, jeg tog kontakt til n af vores vejledere på gym, og han sagde at det kunne man ikke. man kan heller ikke få merit, da undervisnings metoden på Hf og STX ikke er den samme.[/quote]

Tja… Nu er min HF-eksamen så godt nok fra 2004, men det var i princippet det, jeg gjorde. Godt nok ikke for at trække mit snit op, og bestemt ikke tilsigtet, men jeg droppede altså ud af gym og begyndte året efter på HF, med merit for de fag jeg allerede havde været til eksamen i. Så det behøver ikke at være en vandrehistorie, men om reglerne er ændrede nu, kan jeg ikke udtale mig om. Dog synes jeg det lyder lidt mærkværdigt, at undervisningsformen på HF og STX er forskellig! Der udbydes jo HF på mange almene gymnasier og jeg havde da lærere der gik igen fra STX til HF. Og de underviste altså på samme måde! Men igen - min eksamen er jo nærmest oldnordisk, så reglerne kan selvfølgekig være ændret!

Jeg tør ikke udtale mig om, hvordan man forbedre chancer for hverken kvote 1 eller 2. Men jeg kan liste nogen aktiviteter, som MULIGVIS vil forbedre dine chancer med kvote 2; ihvertfald for KU, AAU (vist fra næste år, hvor de går væk fra gennemsnit i fem fag) og SDU (tror jeg). Hvis det du søger er lidt beskæftigelse indtil du vil søge, så er det værd at nævne:

Portør jobbet: Det giver som minimum lidt patientkontakt og indblik i “den hvide verden”. Jeg forestiller mig (jeg har aldrig arbejdet som portør), at man finder ud af hvad Ortopædkirurgisk betyder og man får lidt patientkontakt i form af, at man kommer ind på stuen og siger: “Goddag fru Olsen, mit navn er Bjarne og vi to skal ud og køre en lille tur, da du vist skal ned på operationsstuen”.

Handicapmedhjælper; igen kan man muligvis skille sig lidt ud ved, at man har haft lidt patient-/menneskelig kontakt. Som minimum beviser man vel, at man har været opsøgende. Det samme forestiller jeg mig omkring arbejde på et plejehjem (Igen, jeg ved ikke hvad der tæller i en ansøgning).

Sygepasser i forsvaret (Dette har jeg faktisk erfaring indenfor); Kan varmt anbefales og jeg tror den tæller ret meget. Man får et 4 måneders kursus som er meget praktisk orienteret (for mit vedkommen var det ihvertfald rigtigt godt at hænge senere “universitets-teori” op på). MEN du risikerer at ryge til Helmand provinsen (i Afghanistan), hvor du er et “sjovt mål” pga den fine skydeskive på din hjelm (læs; rødt kors).

Samarit hos Røde kors eller ligne; Igen, jeg basere hovedsageligt alt hvad jeg skrive på mandlig intuition, men skulle jeg udvælge kvote 2´er, så ville lidt erfaring med førstehjælp da tælle. Ligesom så meget andet, så giver det også lidt indblik i om man virkeligt ønsker jobbet som læge.

Frivillig i den tredje verden: Man får lov til ret meget og var det mig der skulle udvælge de nye studerende, så ville det tælle. Man viser ihvertfald, at man ikke er bange for udfordringer, hvis man tager til Sudan i et halvt år og skal amputere et ben med en sløv machete (Håber du forstår pointen trods overdrivelsen).

IMCC er en relativt anerkendt studenterforening for hovedsageligt medicinstuderende. Du kunne evt. kigge på deres hjemmeside; www.imcc.dk og se om der var et projekt, som du kunne bidrage til. Jeg er selv medlem og formand for et projekt… Hvis jeg fx fik en mail fra en mulig kommende stud med, så ville jeg tilbyde hvad jeg kunne med kyshånd, fordi det er fedt at se folk som virkeligt vil det.

Kort sagt; bliv kreativ og tag alt hvad du kan få. Det ville jeg gøre…

Hejsa,

Jeg så ikk at der var nogen der havde besvaret indlægget, jeg undskylder jeg ikk svarede så hurtigt som muligt.

@ Detkadugodt: Du har overhovedet ikk misforstået mig, og Jeg har konkluderet, at jeg ikk vil læse medicin, tror ikk jeg kan holde til alle de år man læser, og at man også læser videre efter de 6 år. Jeg vil nu hellere Tandlæge, da jeg godt kan lide det praktiske arbejde som ligger allerede inden for 2 semester. o

@Dr. Mom: Det ser ud til at tiderne er ændret, og man kan desværre ikk gå fra STX til HF , jeg spurgte min studievejleder, og han sagde, at det ikke var muligt, da HF årene er blevet opdelt i 2 forskellige år, det første år humanistisk og det andet år naturvidenskabeligt, noget i den dur, og man kan ikk får merit i fagene. :S

@Steenberg: Jeg har set lidt mere på den der hjemmeside som du har linket til, og jeg synes den er ret spændende, men nu vil jeg gerne læse til tandlæge, og jeg har stadigvæk 2 eksamner tilbage, og for at kunne komme ind på tandlæge studet skal manhave et snit på 9,2 - 9,4 og mit snit bliver nok på 8,8 eftersom at min ene eksame ikk gik så godt. :frowning:

så min plan B er nok at læse til tandplejer, hvorved jeg også læser i udlandet (Schweiz, New York, Oslo, Sverige eller holland) i et par måneder, det får man nemlig tilbudt under uddannelsen, og jeg har nu også sikret mig et arbejde ved en tandlæge, hvor jeg skal assistere, det skal også siges at jeg har været frivillig hjælper hos et plejehjem i min gymnasietid.

Ville det være nok, at skrive på min motiverende ansøgning, til odontolgistudiet ? Jeg tvivler nemlig selv lidt, da jeg skal konkurre mod en masse som, har læst andre ting.

Til administrator: Ved godt at det kun er til medicin studiet, men må jeg ikk nok, poste dette oplæg selvom jeg skriver odonotologi ?

Hilsen Nabiat.

Hejsa Nabi,

Jeg ville lige spørge dig, om hvordan det er gået, og hvad du har gjort, da jeg nemlig står i samme situation. Jeg vil gerne læse Odontologi, men mit snit er desværre ikke højt nok. Efter en masse overvejelser, har jeg tænkt mig at læse som tandplejer, og derefter prøve at søge ind på kvote 2.

Med venlig hilsen
Hamid