Studieansøgning Medicin

Jeg søger ind på medicinstudiet med standby på alle steder. Jeg er dog i tvivl omkring min prioriteringer. Det mest essentielle for mig er at komme igang med det samme.

Derfor prioriterer jeg gerne alt efter hvor jeg nemmest vil kunne komme ind. Mit samlede snit er 10,1 fra gymnasiet. Jeg ville tro, at denne løsning ville være det bedste:

  1. KU m. standby
  2. AU m. standby
  3. AAU m. standby
  4. SDU m. standby

Grunden til at SDU er nummer 4 er fordi, at de meget meget sjældent bytter vinter/sommerstart.

Det jeg spekulerer mest over, er om hvorvidt at jeg bliver optaget på AU på standby, på trods af at mit snit måske er nok til AAU direkte? Skal standby på AU fjernes synes I?

Jeg går på idræt på AAU, hvilket er samme fakultet som medicin. Jeg har ikke mødt nogen medicinere eller set nogen af deres faciliteter. På idræt fungerer ikke ret meget særlig godt. Medicin er på 1. årgang i år og er et lille studie med ca. 50 studerende.
Hvis jeg var dig, ville jeg sætte kryds i standby ved AU, fordi jeg tror det er sjovere/mere spændende/bedre at studere på AU end på AAU. Om du så skal vente et år, så tror jeg ikke, at du fortryder det.

Husk dog på, at jeg kun taler af erfaring på idræt og ikke reelt ved hvad der foregår på medicin, men da jeg selv er på 4. årgang idræt og intet her fungerer, kan jeg ikke forestille mig at medicin er tilnærmelsesvis samme kvalitet som KU, AU eller SDU.

Hvorfor er det lige at SDU er nederst på listen? Altså hvorfor er det en så stor ulempe at de ikke bytter vinter/sommer start? Du søger jo alligevel Standby ved de fleste, så er vel ligemeget? Og om du skal vente et halv år gør vel ikke det store, så er der gode muligheder for at få lidt livs erfaring og komme lidt ud at rejse :slight_smile:

Anyway så vil jeg ligesom Dysp lige pointere at AAU er på første år nu. Jeg studerer selv på et helt nyt studie (var 2. årgang) på 3. år nu og nye studier virker bare ikke altid lige optimalt. Jeg ved godt at medicin på AAU stort set er en fortsættelse af medicin med industriel specialisering, men har hørt fra en person der står for uddannelsen at den stadig ikke kører helt optimalt. Så syntes jeg er værd at tænke lidt over.

Nu bliver jeg simpelhen nødt til at blande mig!
Dysp: jeg ved godt selv, at idræt på AAU ikke fungerer, hvilket jeg har hørt fra studerende på idræt uddannelsen. Men dette betyder langt fra, at medicin på AAU er noget lort!
Jeg læser selv medicin på AAU, og synes slet ikke, at man skal rakke den uddannelse så meget ned! Ja, der er selvfølgelig begynderfejl, hvilket der jo altid vil være på nystartede uddannelser, men vi på medicin gør alt for, at rette op på de fejl, vi er blevet udsat for, for at uddannelsen bliver bedre til næste år, hvilket ALT tyder på, at den bliver! Der er også tydelige fordele ved medicin på AAU, da du ikke skal igennem 2 semester anatomi og histologi helvede, men i stedet får det spredt ud over de første 6 semester, sammen med biokemi og fysiologi. Dette gør, at vi får et bedre indblik i kroppen, og hvordan den virker. Personligt, synes jeg, at dette er en bedre metode, da man bedre kan huske anatomi og histologi, hvis man kan holde det op på biokemien og fysiologien. Men det skal man jo gøre op med sig selv, hvordan man bedst lærer. Det skal også nævnes, at medicin på AAU samarbejder med en medicin uddannelse i England, som har fungeret godt i mange år, og det er herfra AAU har fået inspirationen til udformningen af medicin. Lige pt har vi været op til eksamen i fordøjelseskanalen, hvor censor var underviser på medicin på KU og også censor på medicin på AU, og han sagde, at vores eksamen på AAU svarede til det niveau, som de havde på medicin på KU. Dette viser jo bare, at medicinuddannelsen på AAU har de samme kvaliteter, som på de andre universiteter. Hvad angår det sociale på studiet, vil jeg sige, at hvis man har lyst til det sociale er der rig mulighed for dette. Selvom vi ikke er mange holder vi stadig sociale arrangementer, og dette vil kun blive bedre i fremtiden, hvor der kommer flere studerende. Det skal også sige, at vi har stor tilknytning til FADL og IMCC i Aarhus, så vi er ikke helt lukket udenfor alt i Aalborg! Selve byen er også rigtig dejlig, da det er en storby uden at blive for stor og upersonlig. Det er selvfølgelig op til en slev, hvad man vil. Men jeg vil ALDRIG dømme medicin på AAU til at fungere mindre godt end de andre steder!

Jeg skriver også kun tingene fra min synsvinkel og har også pointeret, at jeg ikke ved hvordan tingene reelt er på medicin.

Men, hvis det var mig, ville jeg nok vælge de 3 andre universiteter først og lade AAU være en ‘sidste løsning’. Hvis man kan undgå begynderfejl m.v., hvorfor så ikke gøre det?
Byen er ok, synes jeg også. Hvis man ikke er storby-menneske, så er Aalborg bestemt af en fornuftig størrelse og gode boliger er ikke særligt dyre.

Jeg bliver også nødt til at blande mig nu.

Der starter så vidt, hvad jeg kan læse mig til på au.dk en ny studieordning på bachelordelen i medicin. Det vil helt sikkert også give begynderproblemer, så jeg kan ikke se, hvorfor AAU hele tiden skal nedgøres.

For nogle år siden blev hele bachelordelen på SDU lavet om og ja selvfølgelig var vi prøvekaniner, men vi er da kommet igennem og klarer os ganske godt.

Så jeg vil anbefale de nye til at søge ind efter, hvordan man lærer bedst og hvilken studieordning der lyder mest tiltalende for én.

Held og lykke til kommende studerende:-)

Først og fremmest mange tak for jeres svar. Dog synes jeg at indlægget så småt er begyndt at blive en diskussion omkring hvilken uddannelse, der er bedst.

Der hersker vel ingen tvivl om AAU’s evner, siden at akkrediteringsrådet har anerkendt studiet. Samtidig kan begynderfejl vel heller ikke undgås.

Men for at gøre mit spørgsmål mere simpelt, så er jeg mest i tvivl om jeg skal bytte om på 2. og 3. prioritet, så den hedder:

  1. KU m. standby
  2. AAU m. standby
  3. AU m. standby
  4. SDU m. standby

Chancen for at få direkte optag på AAU er vel større, formoder jeg? Hvorimod hvis AU lå nummer 2, vil jeg nok få standby og skulle vente 1 år.

Grunden til at SDU er nederst, er fordi jeg kun kan få vinteroptag eller standby til næste år dér uanset hvad. :expressionless:

Hvorfor har du så travlt med at komme i gang?

Har holdt 2 års pause pga. sygdom.

Det kan man så diskutere, på det kraftigste.

Jensemand: Jeg siger ikke at AAU nødvendigvis har fundet en bedre tilgang til, hvordan man skal lære stoffet. Jeg siger blot, at vi er en del, som studerer på medicin på AAU, som godt kan lide denne ordning, men det er selvfølgelig helt personligt, hvad man synes om. Vil også sige, at de andre universiteter har fordele på andre punkter, men sådan vil det jo altid være. Dette var ikke et angreb på de andre universiteters læringsmetoder, men bare et forsvar for at vi er en del medicinstuderende, som godt kan lide opbygningen på AAU, og nok foretrækker den, hvilket gør, at man ikke altid skal rakke ned på medicin uddannelsen på AAU, for den fungerer faktisk for nogen.

KU har samme opbygning, der kører man fysiologi, biokemi, makro og mikroskopisk anatomi i samme organkursus.

For eksempel har man mave-tarm fysiologi, biokemi, makro og mikroskopisk anatomi i samme kursus, som cirka løber over en måned. Det gælder selvfølgelig også alle andre organsystemer.

Andreas abe: Det lyder spændende, troede egentlig ikke at KU kørte på den måde. Vil det så sige, at i efter 6 semester cirka har været alle organsystemerne igennem?

Allerede efter 5. semester har vi været alle organsystemerne igennem og på dette semester introduceres der så også farmakologi, patologi og immunologi.
:wink:

Det vigtigst er at man har nye udgaver af lærebøger :slight_smile: . man kan sagtens blive en kanon dygtig læge selvom man
har læst medicin i Bolvia eller Somalia :slight_smile: .
Det eneste jeg er skeptisk over mht AAUs studieordningen er rækkefølgende af modulfagene.
Kan ikke forestille mig at en nybagt STX ville kunne får det nemere ved at tage Farma allerede på 1.studieår.
Der kræves en solid viden indenfor CNS, Fysio og patofys. medicinsk biokemi osv før man kan forstå farma.
Al begyndelse er svær men det lyder som om ambitioner på AAU er alt for højt !

@Jim:

Nu skal du tænke på at det farma vi har haft, har været meget basalt. Det har handlet om basal farmakokinetik og dynnamik, dosis/responskurver og sådan noget lav-teknisk noget.

Jeg vil personligt, som AAU studerende, udtrykke min glæde over at have startet heroppe, frem for andre steder. Nu siger du at det må være svært for en helt ny student at kunne forstå det hele, lige fra starten af. Jeg startede på medicin heroppe lige efter jeg var blevet færdig med HTX i 2010. Den første halvanden måned (eller to, husker det ikke helt :stuck_out_tongue: ) var et modul kaldet “basalfagende”. Her skulle vi kunne redegøre for en helt masse basale ting inden for, histologi, embryologi, biokemi, anatomi og fysologi. Nu skriver jeg lidt fra min løse hukommelse, men i histologi skulle vi blandt andet vide noget om at der fandet flerlager, og enkeltlaget plade-, kubisk- og cylinderepithel. Dette indebar også hvor det fandtes og hvad dets funktion var. i anatomien handlede det om at få styr på de basale udtryk som lateral, terminal. Derudover skulle vi også kunne alle større knogler i kroppen. (mener der var 20 stk eller noget i den stil). i embryologien skulle have have styr på fosterets udvikling til og med 3 uge, fra nidationstidspunktet. (gudskelov det er ovre :stuck_out_tongue: ) I biokemi var det noget som at kunne huske alle aminosyre, deres forkortelser, der strukturformler (og hvem kan så det… Jeg kunne ihvertfald ikke, men eksamenen blev da bestået alligevel.). Derudover var citronsyrecyklussen også indover og sprede lidt lykke.

Alt dette var selvfølgelig en utrolig hård start, men hold da op hvor gav det sig rigtig godt tilbage! For man lærte virkelig meget, som man nu kan være glad for man har stiftet bekendtskab med.

Desuden skal det jo nævnes at vores undervisning er opbygget således at vi har organsystemerne (ved ikke om det er alle, men det tror jeg?) over 2 gange. Første gang under normale forhold, og anden gang under patologiske forhold. Dermed bliver der altså sørget for at hvis man ikke fangede det første gang, får man en chance til, og derudover kommer de svære ting, som vi kun kan basalt endnu, først senere. Det skal lige siges at vi har et 12 ECTS points modul i neruoanatomi her på næste semester, så alt det du snakker om du forventer vi burde vide, får vi nok der.

Mvh
Mike Astorp
AAU medicin studerende