Studieskift/søge ind via kvote 2

Hej til alle jer:)
På nuværende tidspunkt er jeg igang med at læse jura, og indtil videre klarer mig forholdvis okay.
Det ændrer dog stadigvæk ikke på, at jeg har svært ved at se mig selv at arbejde med jura. Jura kan være til tider interessant, men min store drøm har altid været at læse medicin. Jeg startede på jurastudiet, da jeg efter STX endte med at få et snit på kun 8,9(uden bonus) og efter at have undersøgt tallene for arbejdsløshed, fandt jeg ud af, at arbejdsløsheden blandt jurister er forholdvis lav ( det vægter jeg rigtig højt). Jeg må straks indrømme, at jeg er ikke nogen naturvidenskabelig geni, hvilket var også en af de faktorer, der havde betydning for valget af jurastudiet.

Drømmen om medicin har aldrig forladt mig, og efter at havde snakket med nogle kvote 2 studerende og læste nogle opslag hernede - føler jeg, at jeg ikke har kæmpet hårdt nok for min drøm. Jeg hader ikke jura, men det er helt klart ikke min drøm. Jeg dog stadigvæk usikker på, hvor gode mine chancer er, og om det er overhovedet en god idé at foretage sådan et stort studiespring.
Jeg har ikke rigtig nogen at snakke om det, og defor håber jeg, at det er muligt at finde nogen herinde, der gider at dele deres mening/erfaring.

2 Synes om

Tillykke! Det gør mig glad at høre .
Jeg bor og studerer i Aalborg, men jeg har intet imod at flytte rundt i landet.
Jeg gætter på, at du havde en god kvote 2 ansøgning. Hvad gjorde du for at forbedre dine chancer, og hvor lang tid tog det dig? ( hvis du ikke har noget imod, at jeg spørger)

Hvis jeg må spørge: HVORFOR vil du læse medicin? Hvis du bare er motiveret nok kan alt lade sig gøre.

Har du de fag det kræver at søge ind? Her tænker jeg specifikt på Matematik A, Kemi B, Fysik B. Der skal du jo påregne noget tid til at læse op. Det kan tage alt fra et halvt til halvandet år, alt efter hvilket niveau du har de nævnte fag på nu. Der skal du så også gerne have ret gode karakterer for at gøre dig gældende i en kvote 2. Men det kan man arbejde sig til

Derudover tænker jeg sagtens kvote 2 kan være en mulighed. Optagelsesprøven er ikke en, hvor man skal være god til noget med naturvidenskab, og du bliver hurtigt bekendt med det mere naturvidenskabelige hvis du først starter på uddannelsen.

Jeg ville overveje det meget grundigt. Det er jo lidt et sats. Hvis du er tilpas på jura, men simpelthen ikke KAN slippe tanken om medicin, så synes jeg du skal forsøge. Du kan jo altid vende tilbage til jura hvis det ikke lykkes. Vi lever kun en gang

2016-2017 var jeg i samme situation som dig LouiseN. Jeg studerede 5 år molekylærbiologi i Lund og forskade på biomedicinsk centrum. Jeg syntes at jeg skulle eksponeres tilstrækkeligt meget for medicin under min forskning at drømmen om at bli læge en dag skulle forsvinde af sig selv. Men jeg havde fejl!

Jeg blev hver dag påmind om min drøm om att læse medicin - når jeg gik forbi lægestuderende med sine anatomibøger og anatomiske modeller, når jeg diskuterede med læge, og når jeg pendlede hjem sen på aften efter en lang dag på laboratoriet. Trods at jeg elskede at forske så led jeg meget af faktum at jeg ikke studerede til læge - drømmen om at læse medicin forlod mig aldrig.

Efterår 2016 bestemte jeg mig at søge ind via kvote 2 ved Københavns universitet. Jeg fortalte min supervisor om mitt beslut at afslutte mine planer om at fortsætte med molekylærbiologi, hvilket hun var meget forstående for og ville gerne hjælpe med dokumentation.

Jeg startede med at skrive min motivationsbrev og CV november 2016. Jeg vidste at jeg kun havde en første og sidste chans fordi KU presenterade at de skulle indføre karakterkravet på mindst 6,0 i gennemsnit år 2018, hvilket jeg desværre ikke opfyldte.

27 juli 2017 er dagen da KU og Danmark gav mig chansen at studere til læge og det vil jeg være evigt taknemlig for, dog ikke for den danske sprog -.-’, haha.

Søg til lægeuddannelsen LouiseN, hvis det er hvad du drømmer at læse til! :relaxed::relaxed:

1 Synes om

Du kan da bare prøve at søge ind?

Du bliver jo ikke afmeldt jurastudiet, med mindre du rent faktisk kommer ind :).

Hvis du så bliver optaget på medicinstudiet, så må du jo vælge.
Bliver du ikke optaget, så må du tage den derfra.

Din historie varmer mit hjerte og giver mig håb!:blush:
Jeg står dog i den situation, at jeg skal begynde helt fra bunden af, da jeg hverken har relevant studieerfaring eller enhverserfaring, hvilket skræmmer mig. Så er der også SU-klip, de er nu heller ikke foreviget.
Der dog ikke andet at gøre end bare kaste sig ud i det, og din historie beroliger mig . Tak fordi du valgte at dele den. :slight_smile:

1 Synes om

Jeg kan se, at der bliver nævnt, at jeg kan vende tilbage/ikke bliver smidt ud af jura, hvis jeg blot søger ind på medicin. Det er som sådan rigtig nok, men mit snit er alt for lavt, jeg har ikke alle de relevante fag( dem bliver nødt til at læse ved siden studiet, hvilket ikke rigtig kan lade sig gøre pga. mødepligt osv.), så jeg får vel ikke noget ud af at søge ind de forskellige steder, medmindre jeg søger ind på SDU
Eller er der noget, som jeg ikke ved/misforstod ?

Jeg kommer til at skulle læse mat B til mat A, fys C til B og kem C til B, hvilket er et af mine mindre problem, for som du selv nævner - kræver indsatsen.
Jeg forstår dog ikke, hvordan jeg skulle kunne vende tilbage til jura. For at have en god kvote 2 ansøgning skal jeg både have fremragende karakter og så noget studie/enhversrelevant erfaring.
Jeg har eksempelvis tænkt mig gå via sygeplejerskeuddannelsen, og finde noget personligehjælper/SOSU arbejde

Du skal have gennemført tæt på hele uddannelsen til sygeplejerske før end de giver værdifulde point på kvote 2 ansøgning, desværre. Der er du langt bedre stillet ved at få er job som noget sosu/plejehjems agtigt i et år mens du læser fagene op på vuc - det tæller langt mere

Men spring ud i det! De fag du skal supplere kan du klare på et år, et halvt hvis du er hurtig og effektiv og vuc i dit område udbyder dem, men så bliver det et problem at presse arbejdstimerne ind imellem

Jeg har selv taget fag som mat A og fysik B på nettet, og selvom det lyder som en nem løsning der sikrer en fritid ved siden af, så tager det ekstremt meget af din tid, i hvertfald hvis man skal have topkarakterer. Det må du endelig ikke undervurdere

Så det bedste du kan gøre - i min optik, og hvis du er klar til at droppe jura - er at starte dine suppleringsfag til januar, tag matematik A for sig selv som halvårshold i foråret med eksamen til juni, tag kemi B eller fysik B som sommerferiekursus med eksamen i august, og tag det sidste fag som halvårshold i efteråret, med eksamen i december. Vil du ikke inddrage sommerferien kan du sagtens tage kemi B og fysik B samtidig.

Du siger selv du ikke er naturvidenskabeligt anlagt, så tag dem som fysiske hold med fysisk undervisning. Med ét hold ad gangen er der masser af plads til at arbejde ved siden af. Så kan du være klar til at søge ind på medicin, med en stærk kvote 2 ansøgning i kraft af din erhvervserfaring, til foråret 2021

Det er bare med at komme i gang, du lyder motiveret så det klarer du!

2 Synes om

Jeg er glad for, at du nævner det. Jeg hører nemlig splittede meninger omkring, hvor meget det gavner at starte på sygeplejerskeudannelse. Studievejleder fra hverken UCN eller universitet vil ikke rigtig sige noget om det.
Jeg ender nok med at tage fagene i skolen. Det er over 1 år siden jeg sidst havde matematik, og det bliver nok alt for vanskeligt at sidde helt alene med det.
Det med SOSU job er svært at få, når man er ufaglært, især her i Aalborg, men jeg må bare prøve mig frem. Måske ender jeg med at være en af de heldige .

1 Synes om

Det er jeg sikker på!

Uanset hvad - bare klø på, du vil fortryde hvis du ikke gjorde det

Pøj pøj!

1 Synes om

Jeg fik at vide at mit ene år på spl ikke talte en dyt :wink:
Uanset hvad må hun jo have haft en ret stærk kvote 2 ud over det, så det var nok ikke det ene år der vejede tungest på vægtskålen

Det tvivler jeg meget kraftigt på, men ok… måske i Aalborg? Jeg kan bare ikke se hvordan et år på sygeplejerske er et så stort plus at det sikrer en en plads på medicin I Aalborg, når 3 år på spl nærmest ingenting tæller i Aarhus :crazy_face:

… tjah måske :wink:

1 Synes om

Jeg kender også en, der kommet ind på medicinstudiet via kvote 2 ved at tage 1 år på UCN som sygeplejerske . Hun kom dog ind i Odense via optagelsesprøven og sagde, at hvis hun ikke havde læst til sygeplejerske ville hun aldrig bestå den prøve . Er der nogle naturvidenskabelige spørgsmål i den?

Det giver god mening det du siger. Jeg forstår dog ikke, hvordan arbejdet som SOSU-medhjælper/vikar kan give et større plus end sygeplejerskeuddannelsen .

Fordi det er praktisk erfaring, og det lægger de åbenbart større vægt på end eksempelvis undervisning i mikrobiologi og patientkontakt, som er hovedparten af det undervisning jeg havde det første år.

Jeg læste sygeplejerske i et år, før jeg startede på medicin. Det eneste jeg kan bruge derfra, føler jeg, er de 10 uger jeg var i klinik.

1 Synes om

Muligvis har jeg gået glip af noget, men er du ikke allerede optaget på medicinstudiet ?

Jo jeg læser medicin nu.

Jeg søgte både kvote 1 og 2 fordi jeg var i tvivl med snittet. Blev dog optaget via kvote 1. Men derfor har jeg jo stadig erfaringer med optagelsesprøven på kvote 2 :upside_down_face: Og der er det fløjtende ligegyldigt om du har læst jura, sygeplejerske eller har været skraldemand i 10 år. Der er ingen spørsmål hvor man har en fordel på den måde

Okay, det var sådan det var. Jeg havde også forstået det som du var allerede i gang med studiet.:blush:
Det er glad for at høre, for jeg har gået rundt med en bekymring om at det faktum , at jeg har læst jura vil være et minus. Det er på ingen måde naturvidenskabeligt, og man virker nok som en person, der er forvirret omkring sine studievalg