Studiestart AU sommer 2012

Så nærmer studiestart sig med hastige skridt. Rus-Intro er den 23. og jeg ville egentelig gerne høre om der var nogle kommende stud.meds, der lurer rundt på hjemmesiden? Hvilket hold er i på og har i tænkt jer at deltage?

Nåja, man kan vel ikke bede folk om at præsentere sig uden at gøre det selv. Jeg er selv på hold 5 (længste navn på listen). Jeg har boet i Århus området i ca 1,5 år men kommer i virkeligheden fra det mørke og øde vestland. Jeg har skiftet studie fra bioanalytikerstudiet, hvor jeg havde dannet størstedelen af mit netværk igennem, så jeg ser gerne frem til at muligvis at finde nogle medstuderende, som er på samme bølgelængde.

Så lige et ekstra spørgsmål: Nogen der har fundet en konkret pensumliste udover medicinerladen?

Halløj

Jeg er tilfældigvis også på hold 5.

Mit navn er Kristian Dalsgaard, og jeg har taget hf og sidste år suppleret op med mat, fysik og kemi.

Min store interesse ligger egentligt i psyke og sind (neurobiologien, psykiatrien, biopsykologien - samt filosofien bag), men den generelle humanbiologi ser jeg naturligvis også frem til. Jeg har brugt lang tid på at vælge imellem medicin og psykologi, men der er unægteligt bedre karriere- og specialiseringsmuligheder ved medicinstudiet. Derudover fylder neurobiologien på psykologi intet i forhold til på medicin. Så nu forsøger jeg mig altså med medicin, og så håber jeg, at jeg har taget det rigtige valg.

Jeg regner bestemt med at tage med til i hvert fald et par af arrangementerne i rusugen - men muligvis ikke alle.

Hvad angår pensumlisten - så nej. Jeg har allerede selv en del af bøgerne (læst af interesse), men jeg går ud fra, at de bliver præsenteret på hytteturen, som der vist er nævnt i rus acutaen.

Jeg ser frem til at møde dig og de andre på holdet :slight_smile:

M.v.h.
Kristian

Tillykke med optagelsen og velkommen til AU! B)

Alt omkring fagene finder I på:
http://studerende.au.dk/studier/fagportaler/medicin/undervisningogeksamen/

Alle pensumlister, fagbeskrivelser osv.: http://studerende.au.dk/studier/fagportaler/medicin/undervisningogeksamen/

Stol ikke på hvad der står på medicinerladens sider p.t. da AU er overgået til et nyt studieplan og medicinerladen har ikke helt fulgt med…

Mvh
Mignon

[color=#000000][/color] Hej

Nu I skriver om bøgerne.

Hvornår bør man købe de bøger, man skal bruge? Får man noget at vide i introugen, eller er det bedst at bestille før (nu)?

Der er foreløbigt kun opgivet litteratur til medicinsk genetik, så vidt jeg kan se.

Du kan vente med at købe bogen til genetik til 2. semester. Brug energi på at købe hvad der skal bruges på 1. semester.

Det første I skal til er Medicinsk filosofi og der skal I købe kompendiet i Medicinerladen.

Fra oktober: Til mikroanatomi skal I bruge programmer (betales i webshoppen og udleveres senere) og Geneser: Histologi, til makroskopisk anatomi skal I bruge Bøjsen-Møller: Bevægeapparatets anatomi. Disse bøger kan I købe allerede nu (kan anbefale at I kigger Jer om på pensum.dk først - jeg har købt alle bøger brugte og sparet en hel del).

Som sagt, kig under kursuskataloget (I skal søge efter det bestemte fag) for det ‘rigtigte’ udgave af bøger der er pensum.

Ellers er der et hav af overvejelser mht. anatomi atlas og lignende, vent gerne til hytteturen hvor alle disse bøger bliver introducerede og hvor I kan kigge i dem og stille spørgsmål. Der er ingen hast lige nu med at købe bøgerne. :slight_smile:

Skal nævnes at Geneser er ved at udgive en ny udgave (den gamle er fra 2002). Pas på med at købe den gamle version brugt.

Det var godt du nævner det!

Yep - det fandt jeg også ud af her for nylig. Jeg købte Genesers for et halvt års tid siden - det er lidt uheldigt, eftersom der nu er gået - er det 10 år? - siden sidste opdatering. Er der nogle der ved, om denne stadig vil kunne bruges, eller er den anden kraftigt revideret?

Eftersom den ikke er udgivet endnu (så vidt jeg ved), så er det måske kun muligt at gisne om. Men det kan jo være, at nogle har hørt et og andet på studiet :slight_smile:

Finn Geneser har altså stillet træskoene… :wink:

Går på årgang med en, som rent faktisk havde ham som underviser tilbage i 90’erne.

Men fedt Histologibogen bliver opdateret. På visse områder var den totalt outdatet, især immunologi-delen. Ok, bogen var måske heller ikke beregnet til at læse immunologi efter :stuck_out_tongue:

Finn Geneser har altså stillet træskoene… :wink:

[/quote]

Det er prof. Erik Ilsøe Christensen (nyre-forsker) der står for den nye udgave, som hedder Genesers Histologi.

Fandt den lige her. Så den skulle gerne findes hvert i fald :slight_smile:

Det kan herfra bekræftes at for de kommende 1. semesters studerende er det Genesers Histologi fra 2012 der er pensum, og der er så relative ændringer, at det ikke kan anbefales at læse efter den gamle.

  • Andreas

Godt for jer der skal læse efter den nye Genesers Histo. Det eneste ulempe er at Jørgen Tranum-Jensen er med forfatter til bogen. I skal så kunne hans stof med 110% for at bestå faget. Han stiller kniveskarpe spm.og forventer meget velformularet svar ! Er skarp men en rigtig flinke person :-). Han er censor landet rundt :wink:

Til gengæld er Annemarie Brüel også medforfatter, og er virkelig god og pædagogisk! Hun har (blandt andet) fokuseret på knogleafsnittet :slight_smile: