Studiested: Danmark vs. Tyskland?

Hejsa 8)

Jeg er tosproget og har derfor mulighed for at vælge om jeg vil læse i Tyskland eller Danmark. Nåja, vælge er måske for meget sagt, for det ville nok blive kvote 2 for mig i DK - meeeen man skal jo tænke positivt. :wink:

I Tyskland kunne jeg nok starte lige med det samme, fordi der findes en kvote mht “ventesemestre” efter studentereksamen, og dem har jeg et par af med i bagagen.

Det jeg gerne vil spørge om hér er, om i har erfaringer med uddannelserne i DK og Tyskland, og hvorvidt der er forskel / fordele / ulemper ved den ene eller den anden?

Er lidt usikker på, hvad jeg skal prioritere.

Klichéerne er vist, at der i Tyskland er større og mere uoverskuelige hold, mere hirarki på sygehusene, til gengæld bedre muligheder mht speciellægeuddannelsen, livet er lidt billigere…

Kan man ligefrem sige at den ene har bedre ry end den anden? Kommer det også an på, hvilket specialfag man stiler imod? Ellers any nice-to-knows?

Tak på forhånd, jeg glæder mig på at få svar :stuck_out_tongue:

Jeg ville undersøge hvordan mulighederne var for autorisation i hhv DK og DE med hhv. tysk og dansk eksamen. Også hvor du vil stifte familie mv.

Jeg vil anbefale dig at læse følgende tråde på dk-forum.de:

http://www.dk-forum.de/phpBB2/viewtopic.php?t=4363
http://www.dk-forum.de/phpBB2/viewtopic.php?t=4881

Mvh Jakob

Mange tak for hjælpen, Jakob :slight_smile:

Jeg ved godt det er svær at svare på, men kan man måske sige at den ene uddannelse er bedre end den anden?

Hvad er forskellene i hverdagen?

Jeg ved helt sikkert at jeg vil bo i min hjemstavn i Nordtyskland senere hen, så hvordan ser det ud med en anerkendelse af den danske lægeudd. i Tyskland?