Studiet og nattevagter

Hej alle

Jeg går i 3.g, og er naturligvis begyndt at tænke på, hvad jeg vil efter gymnasiet.
Det har MEGET længe været en drøm at blive læge, og jeg ønsker det egentlig stadig. Det er nærmest et af de få jobs jeg kan se mig selv i.
Nu hvor jeg har surfet lidt rundt på nettet, kan jeg se, at mange er trætte af nattevagter, skæve arbejdstider mm. - Alt det her har gjort, at jeg virkelig har tænkt over, om jeg så alligevel skal blive læge.

Mine spørgsmål er nu til jer;

  • Hvilke specialer har helt normale arbejdstider (ca. 8-16)?
  • Er det noget med, at man kan arbejde på et ambulatorium, hvor der er 8-16 arbejdstider, aka ikke-skæve arbejdstider? Hvordan fungerer det, og hvilket speciale skal man have i så fald?
  • Er det meget hårdt at specialisere sig? - altså kan man samtidig føre et normalt liv med tid til venner og familie eller sidder man yderligere 5 år med hovedet ned i bøger konstant?
  • Hvad er mulighederne for at arbejde i lægemiddelindustrien eller i en lægepraksis?
  • OG OG OG, kigger arbejdspladserne på ens karakterer fra studiet? Har det evt. en indflydelse på chancen for at blive ansat?

Jeg ved godt, at det var en helt bunke spørgsmål, men jeg er simpelthen så forvirret og frusteret, fordi jeg har en masse spørgsmålstegn i hovedet…

Tak på forhånd! :blush:

For at specialisere dig skal du mindst igennem 1 år KBU (Klinisk basisuddannelse), 1 år introduktionsstilling i specialet og 4-5 år hoveduddannelse. Under det meste af ovenstående vil du have nattevagter og skæve arbejdstider. Så kan du vælge almen medicin, samfundsmedicin, dermatologi, klinisk nuklear medicin, patologi o.lign. som oftest ikke har vagtarbejde (og selvfølgelig andre specialer hvor du har egen praksis) eller industri. I disse tider er industriet meget interesseret i læger (og der er mange læger der også begynder at interessere sig for industri som karrierevej).
Karakterer skal du ikke bekymre dig om, det er yderst sjældent du bliver spurgt til karakterblad (til legater og stipendier/ph.d.), men mig bekendt ikke fra dine arbejdsgivere.

2 Synes om

Mange tak for svar!
Det er i hvert fald befriende at tænke på, at der er mulighed for at slippe for nattevagterne.

Ved du, hvilke ting på CV’et, der ville være en god forudsætning for at blive optaget/ansat på intro-stilling?
Altså skal man have lavet noget relevant ift. det specifikke speciale, man ønsker?

Man skal vise engagement og interesse for specialet, det vil heller ikke trække ned hvis man forsker indenfor specialet. Men, jeg er stadig i KBU og har ikke erfaring med hvad der vægtes når man søger intro-stillinger, men har et indtryk af at det ikke er svært at komme i det ønskede intro-stilling og det er sikkert også meget afhængigt af geografien hvor i landet man søger.