Studium som springbræt ind på medicin

Hej. Hvilket studie vil det give relativt god mening at søge ind på, hvis målet udelukkende er at bruge det til at score et par point til en kvote 2 ansøgning? Det vil selvfølgelig også være meget fint hvis man kunne få lidt merit. Har selv kigget på biomedicin og farmaci? Er de begge gode muligheder, eller findes der bedre?
Dog er det vel værd at nævne, at jeg kun vil formå at få et semester igennem, inden ansøgningsfristen den 15 marts. Så spørgsmålet er vel også om det ene semester vil have meget betydning for min ansøgning?

Mange tak :slight_smile:

Hvilket universitet vil du søge? Husk KU går over til MMI testen næsten år :slight_smile:

KU som første prioritet og AAU som anden prioritet. :slight_smile: har sendt en pb!

Hej!

Jeg læste biologi et års tid på KU inden jeg kom ind på min 1. prioritet på medicin på AAU.
Jeg knoklede virkelig for at få top karakterer på biologistudiet så jeg kunne vise mig “studieegnet” og jeg tror også at det er det der har vægtet tungt da jeg blev optaget.

Held og lykke! AAU har en kanon studieordning og super meget klinik på kandidaten :wink:

1 Synes om

Hej. Tak for svaret! Så de lade egentlig ku vægt på 1 semester?(dokumentationsfrist 15 marts). Hvad var dine karakter i de adgangsgivende fag egentlig og havde du erhvervserfaring? :slight_smile:

I princippet ja! Puha, mine adgangsgivende fag var lidt blandet. 12, 10 og to 7-taller. Så ikke det mest prangende men heller ikke helt ringe :smiley: .
Ja jeg havde 1,5 års ufaglært arbejde på et plejehjem, deltid.

Ok. Men erhvervserfaring tæller kun hvis det er 30 timer om ugen, så det ser ud til at du er kommet ind baseret på dit snit og det ene semester :slight_smile:

Det er nogle år siden, så måske reglerne var anerledes dengang. Men ja, jeg tror helt klart mit semester på biologi var indgangsbilletten. Derudover skrev jeg jo en motiveret ansøgning som måske også har spillet ind. :slight_smile:

Ah okay. Ja, optagelsesreglerne var helt klart anderledes da du søgte ind så. I dag skal man ikke sende en motiveret ansøgning :slight_smile:

Kan man bruge sygeplejestudiet som springbræt?

Højst sandsynligt :slight_smile:

Er der en speciel måde at regne fagsnittet i de 5 adgangsgivende fag på og kan man gange med en bonus. Jeg spørger af nysgerrighed - for jeg regner nemlig dit snit baseret på ovenstående til 8,9 (12+10+7+7+8,5)=44,5/5= 8,9? :sweat_smile: