SU og Finansloven 2008?


#1

Hej til Alle

Nu er finansloven færdig for 2008.
Jeg ved at der har været en masse forslag om øget SU loft (+1500kr/mdr ekstra) eller afskaffelse af SU loft.
Er der nogen som ved om der er sket noget på den front?

mvh
svend


#2

Ser desværre ikke sådan ud…

http://jp.dk/indland/indland_politik/article1288104.ece


#3

Hvordan kan det være at vi altid bliver overset?


#4

Fordi Studenterrådet/DSF hellere vil råbe højt om at vi skal have mere i SU pr. måned, end at vi skal have lov til at tjene flere penge.


#5

jep, og det ender så med at vi ikke får mere SU eller må tjene flere penge…

Tak Studenterrådet/DSF, kanont arbejde.


#6

Der er ikke taget nogen ændringer med om SU, i finanslovsforslaget, fordi man har tradition for at lave brede aftaler(siger finansministeriet). Men der er dog forhandlinger om su-reglerne i gang, hvor de fleste nok gerne vil være med til at forhøje loftet for hvad vi må tjene. Så er spørgsmålet bare hvornår der bliver vedtaget noget.


#7

Jeg har snakket med SU-kontoret i Odense, og de siger at intet er vedtaget endnu. Men hvis det træder i kraft, kan det være fra juli 2008, hvilket vil medføre at man kan tjene 9000kr mere i år (håber virkelig det sker).

Jeg synes, vi får en okay SU i Danmark, for det er jo meningen der skal være forskel på at læse og være færdig med studiet.

/Stride


#8

Vi får en glimrende SU, men det burde være muligt at arbejde så meget, at man kan få det til at hænge nogenlunde sammen økonomisk. En SU dækker jo knap huslejen…


#9

Det synes jeg er et særligt problem: At i hovedstaden, hvor der trods alt findes mange uddannelsstilbud, er vilkårene for studerende meget dårligere end i resten af landet pga. boligsituationen.

Man kan bare beklage, at når snakken falder på SU i politiske sammenhænge, formår mange politikere at give det indtryk, at de studerende bruger deres subsidieformuer på statsstøttet caféhygge og fadøl.

Jeg kunne foreslå, at man indførte et fradragsbegreb, hvor man i sin SU-indkomstgrænse fik godskrevet boligomkostninger (indenfor en vis grænse) og udgifter til undervisningsmaterialer.


#10

Jeg er helt enig.
Vores udgifter som stud.med. er ca x1000 højere end udgifterne for en lærestuderende, da de får alt deres materiale som udleverede kopi ark.

mvh
svend