Tilfældig ansættelse?

Hej…
Hvordan fungerer selve ansættelsen, når man er læge? Altså bliver man bare “smidt” ud i et job på et eller andet hospital, eller har man mulighed for selv at bestemme, på hvilket hospital man vil arbejde??

Nu ved jeg ikke hvor langt du er dit studie?

KBU ansættelser, det tidligere turnus, sker via lodtrækning. Der er x forløb, hvor den der trækker nr 1 vælger først og så fremdeles. Forløb vælges over nettet. Hvis du er i starten af studiet kan denne ordning sikkert nå at ændre sig inden du er færdig.

Uklassificeret ansættelser sker via alm. ansøgning - afdelingen bestemmer selv hvem de ansætter.

Introstillinger - lidt forskelligt fra speciale til speciale. F.eks. almen medicin i region syddanmark - der styres alle introforløb fra den regionale videreuddannelse. Inden for andre specialer ligger den ansættende myndighed ude i de enkelte afdelinger, hvilket åbner for nepotisme eller "vi ansætter ham vi kender, der lige har været i 3mdr uklassificeret ansættelse.

Hoveduddannelsesstilinger, uddannelse til speciallæge. Her er alle ansættelser central styret nogle på nationalt plan f.eks. de små specialer (dermatologi, kar-kirurgi etc) andre regionalt f.eks almen medicin, men her er ansøgningen mere formel. Der sidder en fra den lokale videreuddanelse, en yngre læge fra specialet, nogle overlæger, og typisk en uden for specialet…