Tilmelding til turnus: Hvornår/hvordan?

Hvordan foregår tilmelding til turnus? Hørte engang at dem der er indskrevet på 11. semester vistnok skulle blive tilmeldt automatisk.

Men hvad så hvis man ikke tager 11. semester i DK (og dermed aldrig vil være indskrevet på 11. semester)? Er det så ikke muligt at tilmelde sig selv hos SST inden en bestemt frist eller hvad?

Eller er der bare aldrig nogen der “springer 11. semester over” på papiret, fordi det bringer for meget bøvl mht. turnus?

På KU indberetter universitetet navnelisterne på de folk, der er tilmeldt 11. semester til sundhedsstyrelsen. Sundhedsstyrelsen sender derefter en mail rundt til alle inden de begynder på 12. og sidste semester. (Netop udsendt til alle, som bliver færdig til sommer!). I denne mail bliver man bedt om selv at tilmelde sig turnus på sst’s hjemmeside vha. en pinkode, som man har modtaget i mailen. Derefter foretages lodtrækning og du får tilsendt dit nummer i marts og du skal prioritere osv. osv…
Du får herefter din turnusplads at vide senest 3 måneder før du skal starte.
Hvis du ikke er blevet indmeldt fra universitets side til sst, vil jeg råde dig til at tage kontakt til sst. Deres nummer og kontaktperson står på hjemmesiden under turnus.

  1. og sidste semester… jeg har stor tiltro til, at os der går 13. semestre bliver med signifikant forøget viden og rutine i stud.med vandring op og ned af gangene :blink1:

Ok, det lyder lige netop som noget bøvl, hvis man har planer om ikke at blive indskrevet på 11. semester, da man derved går glip af “tilmeldingen” fra universitetets side.

Men hvad så hvis man bliver forsinket inden man afslutter 12. semester? Så skal man vel alligevel selv kontakte SST eller hvad?

:?: Er der nogen som har praktisk erfaring med ikke at være automatisk tilmeldt af deres universitet til at få en turnus-pinkode (af den ene eller den anden grund)?

Som jeg husker det skete det således:

  1. Du bliver husket på at du skal melde dig til turnus.
  2. Du henter en blanket fra sst og skriver den under (de vil have en underskrift formentlig så man ikke kan hoppe fra når man får nr. 999)
  3. systemet kører, du får skod nummer og prioriterer og håber på at de nedlægger samtlige hospitaler nord for Limfjorden i mellemtiden :wink:

Kig på http://sst.dk/turnus og ring til dem. Du skal bare ind i systemet, derefter kører det.

Jep, grib knoglen! SST hjælper med alle spørgsmål…