Tolerance overfor blod og lignende

Hej!
Jeg skal til at læse her til vinter. Jeg er nysgerrig på, om man som medicinstuderende opbygger en tolerance overfor blod, lig og andet, mange ellers måtte få det dårligt af at være i nærheden.
Er selv ikke sart overfor opkast og andet spændende, men man ved aldrig, om man skulle blive udfordret en dag (eller rettere, det kunne jeg forestille mig, selv den mest hårdføre ville blive).
Har I erfaring med at have haft det svært med “ulækre” ting i starten, men senere hen have vænnet jer så meget til det, at det ikke længere rører jer?

2 Synes om

Vi har anatomi og dissektion på 1. Semester.
Havde det lidt stramt med billederne af blottede kadavere til at starte med, og til vores holdtimer havde vi præparater, dvs fx en fod uden hud eller et halvt overskåret ansigt, liggende.

Jeg, og mange jeg talte med, gik lige et par kg. ned i vægt de første uger, fordi appetitten simpelthen ikke var der.

Fast forward til eksamensperioden, hvor vi sidder på tørsalen (hvor der er kadarvere i montre), læser og spiser salat med marineret tofu og frikadellesandwich :see_no_evil:

Så JA! det kan være grænseoverskridende! Og jeg tror personligt at det er mere normalt at blive lidt påvirket af det faktum, at du lige har stået og åbnet rygmarven med en mejsel på en, som for et år siden handlede nede i netto, end at være en af dem, der virkelig prøver at play it cool, og siger, det på ingen måde er en anderledes situation at være i!

(På mit hold var der tidligere sygeplejerskestuderende der var i den første kategori, mens “de hårde gutter” var i sidstnævnte…)

Min pointe: du kommer ud for situationer, du lige skal vende dig til. Men det er på ingen måde umuligt!! :grin:

Tillykke med optaget på det fedeste studie! :fire:

Dbh
A🔮

2 Synes om

Hej Abracadda, jeg ville lige høre. Hvornår kommer man allerførst ud i klinik og for lov til faktisk at snuse lidt rundt? Er det først på ens kandidat hvor det er muligt? Skal selv starte på AAU

Mange tak for svar! Tænkte også nok godt, man begyndte at vænne sig til det, ligesom man jo vænner sig til meget andet. Godt at høre!

2 Synes om

Jeg går på SDU, og her kommer vi først i klinik på kandidaten. Fraset et lille sidefag, der hedder “mennesker først”, hvor vi skal ud og møde borgere i primær sektor et par dage :slight_smile:

Hvis man gerne vil ud før, kan man enten tage fadl/spv, så ryger der også lidt ind på kontoen :wink:

Og man kan selv arrangere mindre klinikophold.
En fra min årgang var bl.a på ortopædkirurgisk i den uge, der var efterårsferie :slight_smile:

Glæd dig til at starte! Og alle de mere eller mindre gode ting, nogen ytre om AAU, luk lidt af for det, dan din egen mening, og nyd det hele! :yellow_heart:
(Havde selv AAU på min liste, og jeg tror at PBL havde været en fed måde for mig, at lære på :raised_hands:t3:)

1 Synes om

Hej Sofie,

På AAU kommer du allerede på klinisk ophold på 1. semester. Du har ca. 4 kliniske ophold pr. semester. Typisk er der et klinisk ophold til hvert modul, der relaterer sig til det pågældende modul. Før hvert klinisk ophold, skal du til klinisk øvelse, hvor man gennemgår undersøgelser og underliggende teori, du skal bruge i dit kliniske ophold.

På det kliniske ophold bliver i først undervist i noget teori af en læge fra en relevant afdeling (tænk klassisk klasseundervisning). Herefter skal i ud i hold på ca. 3 studerende og undersøge en patient, samt optage deres sygehistorik. Til sidst samles i igen og præsenterer jeres patient for klassen og lægen. Her diskuterer i også de forskellige patienter og sparrer med hinanden og lægen ift. patienternes forskellige problemstillinger.

Det er selvfølgelig ikke meningen, at i skal kunne diagnosticere patienten, men nærmere at man øver sig i at lave de forskellige undersøgelser, og bliver skarpe til at optage anamnese.

1 Synes om

Det lyder virkelig som en fed måde, AAU gør det på! :grin:

4 Synes om

Hej igen.

Tak! Det var dejligt at få det på plads :wink: Jeg ville nødigt vente helt til kandidaten med at se hvordan det er at være i klinisk ophold. Dejligt at der bliver forklaret hvordan det foregår. Jeg ser rigtig meget frem til det. !

2 Synes om