Transfer

Hej,

Er der nogle derud, der ved, om der er muligt at få transfer fra KU til SDU eller en anden af de danske universiteter, hvor der kan læses medicin? Og hivs ja, hvad er så vilkårene? Jeg kan nemlig ikke finde noget om det på nettet eller på KUs hjemmeside.

Mange tak,

Du kan søge om overflyttelse, men erfaringsvist er det nemmest og med størst mulighed efter din bachelor.

Helt enig.
Du kan sagtens søge om overflytning, i værste fald må du søge på lige fod med alle andre ansøgere (som vil ind på 1. semester), og når du så søger, vil du, fag for fag, kunne søge merit.
Hvis du derimod har en bachelor, er det ofte sådan at du er selvskrevet til at blive optaget, og du vil komme direkte ind på kandidatdelen
(hvis du har taget kandidatfag, vil de dog også skulle søges merit om, og der er håndteringen oftest nådesløs, det vil sige forvent ikke at du får det godkendt).

Mange tak for hjælpen :slight_smile:

Davsen

Ang. “transfer”: du er nød til at kontakte studievejledningen på det pågældende universitet, hvortil du ønsker at overføres 8)

Som hovedregel burde der være en pæn chance for at kunne optages, hvis du har afsluttet din bacheloruddannelse og at du IKKE er gået igang med din kandidatuddannelse.

Det er vidst lidt mere problematisk, hvis du allerede er igang med kandidatuddannelse. Dette har noget at gøre med, at ministeriet går ind og dimensionerer antal klinikpladser m.v i forh. t antal optagne ved kandidatuddannelsens start. :roll: