U-lands arbejde som læge

Hey…

Er her nogen herinder der har et bud på hvordan man søger (frivilligt) arbejde i u-landene som læge?
Kender godt til msf, andre måder?

Evt. links?

På forhånd tak

Røde kors?

Folkekirkens nødhjælp?

Måske Globale læger kan hjælpe?
http://www.globalelaeger.dk/

Tilbage i 2006 var jeg i 6-7 måneder i Indien som led i et frivilligt arbejdsophold på flere hospitaler i hovedstaden Delhi, Varanasi og Agra, hvor der skete usigeligt meget. Det var som medicinstuderende, men både disse og færdiguddannede læger er velkomne og har muligheder.

Uanset om man er stud.med. eller cand.med. var mit udgangspunkt kort fortalt at henvende mig til et såkalt ashram (religiøst drevet center, der opsamler og plejer subsistensløse syge). Disse ashrams er over hele Indien. Herfra fik jeg en aftale i stand, hvorefter jeg mere eller mindre bare tog afsted til Indien. Man kan på sådanne ashrams godt ansættes som arbejdende læge ved selvfølgelig selv at forhandle om betingelserne. Eller man kan bruge disse ashrams som et slags erfaringsgivende udgangspunkt til at lære sygehusforholdene at kende i Indien, hvorefter man kan benytte de kontakter, man her får, til at komme videre til ansættelse og arbejde andre steder i landet end på et ashram. Der gælder lignende forhold i Bangladesh, Sri Lanka, Maldiverne, Pakistan, Nepal og Bhutan.

Jeg vil i den forbindelse foreslå dig at kigge på http://www.sewa-ashram.org/ så du kan danne dig et lille men godt indtryk af, hvad du går ind til.

Et mere globalt givende udbud kan findes på http://www.globalcrossroad.com/

Det er Indien, jeg ved mest om selv. Vil jeg meget stærkt anbefale, ikke mindst fordi der virkelig er behov for assistance af al mulig art. Du skal forvente dig mildest talt lidt af hvert, for som en schweizer, jeg mødte der, meget allegorisk beskrev det: “Indien er forgården mellem himmel og helvede”. Har jeg aldrig glemt.

S

Tak for linksene…
Det er noget jeg vil kigge nærmere på.