4. og 5. semester

Hej alle stud.med’er
Jeg går på KU, og skal påbegynde mit 4.semester til september. Jeg har planer om at læse både 4. og 5. semester samtidig, og det kan lade sig gøre, efter en snak med studievejledningen. De fortæller dog at det er to semestre med tunge læsebyrder, og at inkl 3 eksamener på et halvt år.
Jeg er ret ambitiøs og læser dagligt 7-10 udover undervisningen.
Men er det overhoved realistisk at kunne bestå både 4. og 5. semester samtidig, og hvad skal jeg være obs på evt. Vil meget gerne høre fra jer derude, som har været igennem disse to semestre.
Vil nødig kaste mig ud i det, hvis det er det rene vanvid og helt umuligt at kunne bestå, så håber at høre fra jer. På forhånd tak.

mvh
Morten Sønige

1 Synes om

Nej, det er ikke realistisk. Lad være med at gøre det ved dig selv.

Jeg forsøgte at tage 4. og 5. samtidigt. Det skal siges, at jeg havde læst Medicin med industriel specialisering i Aalborg inden jeg startede på studiet og tidligere have taget 1. og 2. semester sammen og havde overstået metode, da jeg gik på 3. semester.

Jeg endte med at bestå 4. og immunologi, pato og farma delen på 5., men afleverede blankt ved den sidste eksamen.

LAD VÆRE! Det er den mest effektive måde at ødelægge din lyst til at læse medicin fremover i min optik. Der vil blive så mange forelæsninger og SAU undervisninger der ligger oven i hinanden, som du derfor vil gå glip af. Alligevel vil du ende med at sidde på Panum fra 8 til 18 og have en kæmpe læsebyrde, når du kommer hjem. Plus du ender med at skulle lave 8-9 rapporter det semester, hvor du lige skal finde tiden til at lave den sammen med andre…

Eksamenerne ligger lige oven i hinanden, når du så engang er nået igennem undervisningen.

Jeg kan kun råde dig til at lade være. Jeg følte mig nødsaget til at gøre det, da jeg ikke har SU nok til resten af min uddannelse. Men selv hvis det er tilfældet ved dig, så vil jeg råde dig til at tage vikariater eller mere studiearbejde i stedet.

Jeg kan kun råde dig til at lade være.

Jeg har set, at vedkommende som står for Lookseedo.dk hjermmesiden har taget 4. og 5. over et semester. Han har lagt sin læseplan ud på hjemmesiden (hvis adressen er forkert, kan I finde den på effimedicin under 3. og 4. semesters noter) … Han skriver godt nok at han ikke har taget undervisning på 5. men har derimod læst 10 timer i 1,5 mdr til re-eksamen og bestod begge fag.

Steenberg, hvad har du så gjort? Har du valgt at tage den eksamen du mangler over sommeren eller evt. sammen med 6. semester?

Madie01: Jeg er pt. på 6. semester og er meget i tvivl om jeg skal forsøge at tage den eksamen sammen med de ordinære til sommer eller vente til reeksamen til august. Tror det bliver det sidste, da jeg ingen planer har for min sommerferie…

Alle 3 eksamener på 4. (1) og 5. (2) er krævende, og i min optik, vil det svare lidt til en arbejdsbyrde, der hedder 2, semester GANGE 3.

Hvis jeg var din studievejleder, så ville jeg STÆRKT fraråde dig i at gøre det, da din læseplan vil være alt for stram, og risikoen for et dumpe vil være meget stor.

1 Synes om