4. semester kandidat medicin (10. semester)

Hej,
er der nogen der har en liste med spørgsmål til neuro/psyk eksamen samt socialmedicin og rehabilitering eksamen

Den primære del af psyk-neuro-eksamen afhænger af den patient du får. I mange tilfælde forventes ikke man kan stille en præcis diagnose, men at man kan udføre en god undersøgelse og udviser en systematisk diagnostisk tankegang.

Mht. bispørgsmålet er mit indtryk at de er meget afgrænsede emner f.eks: Antipsykotika - virkningsmåde og bivirkninger, karakteristika ved hyppige hovedpineformer, SAH, diagnostiske kriterier for skizofreni osv. Jeg tror ikke der er en officiel liste med bispørgsmål.

Jeg trak en patient med dissikeret a. vertebralis der var under restitution efter tetraplegi. Bispørgsmålet var om antipsykotika

Et par gode råd: Det er en grundlæggende god idé at kunne hhv. det neurologiske og psykiatriske journalkoncept på rygraden - det sparer tænketid til eksamen. Bliv god og rutineret i neurologisk undersøgelse og træn diagnostisk tankegang ved forskeillige slags udfald. Hvis du kommer op i psykatri så husk altid at vurdere om patienten er psykotisk og suicidaltruet og hav styr på kriterier for hvornår der må udøves forskellige former for tvang.

Ved socialmedicin får man en case udfra hvilken man skal skrive en journal. Tror heller ikke der er en liste over cases her.

Mange gange tak :slight_smile: