9. sem. klinik på KU

Hej allesammen!
Jeg skal til at proritere klinikhospital til 9. semesterophold og ville lige høre inden om nogen fra KU har erfaringer med ophold på de forskellige hospitaler??
Lykkes hensigten med at vi skal være “mini-reservelæger” nogen steder? Eller er det 7. sem. om igen med venflons og “må-jeg-kigge-med?”
Og hvordan er yderhospitalerne, altså Rønne, Nykøbing Falster og lign. Er de besværet værd?

Jeg tror det kommer meget an på afdelingen.

Jeg har lige været på 9 sem ophold på Geriatrisk, Hvidovre, hvor alle mine fordomme blev gjort til skamme. Jeg fik lov til virkelig meget, og fik også set meget bredt intern medicin, da jeg også var en del i AMA/skadestuen. Generelt er det sådan, at hvis man selv er indstillet på at tage fat, får man også lov.

Til gengæld er jeg nu på gas-kir, Hvidovre, hvor det er lidt anderledes. Problemet er, at de er næsten dobbelt så mange forvagter som normeret, + vi er 5 9 sem stud. Det betyder, at man skal stå på tæerne af hinanden, for at komme til at se/lave noget. Så her er det mere som på 7 sem, med lægning af venflon, A-punktur, blodprøvetagning og ophængning af IV-væske mm + journalskrivning, og helt simple US af pt. (ex st.C/st.p med efterfølgende notat i journalen), samt selvfølgelig 1-2 assistent til operationerne.

Jeg tror dog det er meget generelt for med/kir opholdene, da vi bare er i stand til mere på en medicinsk afdeling, og der er bedre tid til det vi kan.

Hvidovre er et godt klinikhospital (var tidligere på RH). Studenterfaciliteterne er helt i top, og de fleste undervisere til kliniktimerne meget engagerede :smiley:

Undertegnede er også i klinik på HH nu og har følgende kommentarer:

  1. Anæstesi: Det er nok ikke lige forummet her at udlevere navne, men der er en enkelt kvindelig 1.rsl eller afdlæge på anæstesi som absolut ikke er værd at gå rundt med. Hvis du skal i anæstesi på HH, vil jeg godt fortælle privat hvem det er.
    Der er også flere smaddersøde anæstesiologer, men det blev hurtigt en kamp at holde gejsten oppe, når halvdelen ikke lige var så gode til at lære fra sig i oplagte læringssituationer, og når kusisterne også skulle til.

  2. Så var jeg i klinik på hjerte-lunge medicinsk. Skadestuen/AMA er fedt og man vælger så at sige selv niveauet. Hvis blot man går ind med selvtilliden i orden og gåpåmod, skal man nok lære noget, men desværre er der en af lægerne som har den holdning at ALT skal gennemtjekkes/superviseres i hoved og røv “for man er jo kun studerende”. Dertil lidt problemer med at afdelingen er meget specialiseret hvorfor en del af patienterne er ganske komplicerede. Men alt i alt en god afdeling, som er præget af den korte afstand til centrum. Vi var 3 studerende og der kunne godt være en mere men han dukkede aldrig op. Afdelingen havde ingen struktur på hvad vi skulle, men det er jeg nu vant til :frowning:

  3. Er lige startet på ort.kir. Tutorlægen har en ide om at alle journaler skal skrives i hånden først, det håber jeg vi på at få lavet om på, jeg gør mit.
    Mit første indtryk af kirurger er at de er til at snakke med, og i særdeleshed ortopædkirurger. Man skal lige lære at smide alt mediciner pladderet væk og få noget fra hånden så tror jeg nok det bliver en fed afdeling. Der er lagt op til at vi IKKE bliver intelligente sårhager som de tidl. stud.med’er har været på afd. Vi er skrevet ind i dagskemaet, hvilket jeg ikke har prøvet før. Nu må vi se.

Jeg vil ikke fraråde Hvidovre (medmindre man vil have et fedt anæstesiophold), men der er nok noget om snakken at der er bedre jo længre væk man kommer fra valbybakken :smiley: (Var på RH på 7. og HH er bedre)

Lad os høre fra nogle af dem der har været i Rønne og Nyk. F.

Efterhånden lang tid siden (og gammel studieordning), men medicinsk afdeling på Køge Sygehus er rigtig god. Der er flere entusiastiske overlæger, og man kan få lov til at prøve mange ting om man ønsker det. Den administrerende overlæge har en helt bevidst målsætning om at gøre afdelingen til den bedste uddannelsesafdeling, så de er altid villige til at lytte til forslag og kritik, om man har det. De er også meget stolte af sin status som universitetshospital, og gør meget for at leve op til det.

Sveinar