AAU Kvote 2


#1

Hej Alle!

Er der nogen som er kommet ind via kvote 2 på AAU? Hvad ligger de vægt på i forhold til ens ansøgning?
Kan godt læse mig frem til nogle kriterier på deres hjemmeside, men tænkte om der var nogle kloge hoveder der kunne spæde til :slight_smile: ?


#2

[quote=“emmaskov” post=87335]Hej Alle!

Er der nogen som er kommet ind via kvote 2 på AAU? Hvad ligger de vægt på i forhold til ens ansøgning?
Kan godt læse mig frem til nogle kriterier på deres hjemmeside, men tænkte om der var nogle kloge hoveder der kunne spæde til :slight_smile: ?[/quote]

Bedømmer AAU ikke ansøgere på deres faggennemsnit?


#3

Jo, det er blot en del af deres vægtning. Læser du på AAU? :slight_smile:


#4

Jeg har gået på AAU, godt nok ikke på medicin, men da jeg ville søge om at starte på medicin snakkede jeg med en studie vejleder der sagde at de kigger 80% på karakter og 20% på erhvervserfaring, uddannelse og relevant udenlandsophold (kun lønnet arbejde og max 12 måneder min 6.). Derudover sagde hun at alle der blev optaget har minimum et karaktersnit på 10 i de relevante fag.
Ved ikke om dette hjælper dig, men ellers er studievejledning rigtig gode til at hjælpe hvis man har nogle spørgsmål :cheer:


#5

Hvor lang tid siden er det du snakkede med dem? :slight_smile:


#6

Det var i januar :slight_smile:


#7

[quote=“MariaMa” post=87339]Jeg har gået på AAU, godt nok ikke på medicin, men da jeg ville søge om at starte på medicin snakkede jeg med en studie vejleder der sagde at de kigger 80% på karakter og 20% på erhvervserfaring, uddannelse og relevant udenlandsophold (kun lønnet arbejde og max 12 måneder min 6.). Derudover sagde hun at alle der blev optaget har minimum et karaktersnit på 10 i de relevante fag.
Ved ikke om dette hjælper dig, men ellers er studievejledning rigtig gode til at hjælpe hvis man har nogle spørgsmål :cheer:[/quote]

Jeg er godt nervøs for om jeg bliver optaget så, hvis de ligger så meget vægt på karakterene… Jeg har læst kravfagene op, men fik ikke specielt gode karakterer da jeg ikke er den bedste til mundtlige eksaminer, men jeg ved bare det er det her jeg vil og jeg VED jeg vil klare mig godt når først jeg er inde. Er bare så nervøs nu :dry: :dry:


#8

Har du ikke søgt andre steder end AAU?


#9

Hej Emma

Jeg har altid gjort det at jeg øver alle de mundtlige eksamensspørgsmål igennem. Fx ifht. mundtlig matematik har jeg øvet alle eksamensspørgsmålene mange gange, trænet beviser mm og leger jeg er til en rigtig eksamen. Det har hjulpet mig rigtig godt. Og så sikrer jeg mig så godt jeg kan at jeg forstår det hele. Fx hvis der er et eller andet jeg ikke forstår så undersøger jeg dette nærmere til jeg forstår det. Håber mit svar gav mening og håber du kommer ind på medicin. Held og lykke.


#10

Hej, jeg er blevet optaget på kvote 2 i Aalborg. Jeg skrev ingen ansøgninger, men lavede uploadede blot relevante aktiviteter under bilag.

På deres hjemmeside står der at de væger:

  • Relevent erhvervserffaing på fuldtid
  • Relevant uddannelse
  • Lægges vægt på et karaktergennemsnit i adgangskravsfagen

Dette er hvad jeg gjorde:

  • Brugte et sabbatår hvor jeg arbejdede på et plejehjem og ved siden af gik jeg på HF-enkeltfag og forbedrede de 5 adgangsgivende fag (dette tror jeg dog var spild af arbejde)
  • Læste Biomedicin på SDU i et år (dette tror jeg var meget relevant for dem)

Jeg kom ind med dette, men hvis jeg skal være helt ærlig tror jeg biomedicin i sig selv var meget relevant. Jeg har hørt om én som læste sundhedsteknologi i et år og kom ind. Jeg kender også en ind som læste biomedicin og hun søgte ikke ind første hun læste, men søgte ind andet år hun læste og kom direkte ind. Så tror relevant uddannelse giver nogle gode chancer.


#11

Jeg er også blevet optaget på AAU via. kvote 2 i år. Har ingen relevant uddannelseserfaring, men har 12 måneder på fuld tid som handicaphjælper og desuden et udmærket snit i de relevante fag :slight_smile: Vedlagde desuden en anbefaling fra vedkommende, jeg var hjælper for. Har dog ingen idé, om det har spillet ind.


#12

Hej :slight_smile: Lige hurtigt spørgsmål. Angående adgangssgivende fag gennemsnittet - hvor højt lå dit snit på? :slight_smile:


#13

Jeg har i år søgt ind på Medicin på AAU gennem kvote 2. Mit gennemsnit i adgangskravsfagene er på 10,4 og har desuden vedlagt dokumentation for 1 semester på Mol.Med-uddannelsen. Jeg er stadig utrolig nervøs for, om jeg kommer ind :confused:


#14

Jeg kom ind på AAU i år med snit på 9,1 i de 5 fag og erhvervserfaring på mindst 40 timer gennemsnitlig pr. uge i 7 måneder