Jeg har søgt ind på AAU i år. Jeg glæder mig meget, og satser stærkt på at komme ind.
Dog har min dejlige kæreste endeligt besluttet sig for at han vil prøve at komme ind på politiskolen i vejle i år.
Derfor vil jeg høre, hvor meget man egentligt kommer til at være på studiet. på AAU er der jo det her PBL som gør man er på studiet længere tid end andre.
Det første årstid kommer jeg til at have mulighed for at være der ofte. Dog vil jeg nok ikke have samme muligheder på år 2 og 3, da jeg nok vil prioritere også at ses med min kæreste.
Jeg tænker på om andre har oplevet dette og dele erfaringer omkring gruppearbejde PBL i Aalborg?
Om man kan klare det? Kan man “melde” sig ud?
Eller er det bare at bide i det sure æble, og så lade kærsten komme til mig i weekenderne?
Halløj,
Jeg har lige færdiggjort bacheloren på AAU. Jeg tror slet ikke det bliver et stort problem. Der er ikke mødepligt til langt det meste (Faktisk kun KO/KØ og modulopgave = ca 16 dage pr. sem. hvis jeg husker rigtigt). Case og forelæsningerne er derfor frivillige og blot et godt tilbud. Ved case er man også fordelt på hold, så man har næsten altid en fast fridag om ugen. Derudover er der mange, læs mere end 50%, der helt dropper case undervisning.
Så samlet set kan du komme så meget som du har lyst til og du kan også bare vælge, at blive væk en enkelt gang uden, at det betyder noget.
Det lyder godt. Det gør min nervøsitet MEGET mindre. Du er guld værd.
Så lige for at høre om jeg forstår det korrekt.
For Case opgaver bliver man opdelt i hold, men i disse hold behøver man ikke at møde op.
Så teknisk set kan det godt være at det kun er 2 mennesker på et hold som ender med at møde op?
Tak for svar. Hvor tit var du personligt på uni gennem årene?
Ja altså du bliver tildelt en studiegruppe på 6-8 personer og så slår man 2 studiegrupper sammen til et case hold. Så i princippet kan man være 12-16 til case. Det er dog ikke uhørt, at ingen eller 2 kommer og det fører egentligt til, at man slår nogle case grupper sammen.
Jeg personligt kom så meget jeg kunne, da jeg synes man får meget ud af det. Så det var nok ca. 4 dage om ugen. Dog var jeg ramt af corona restriktioner, hvilket betød, at jeg ikke var på uni i 1,5 år…
hmm mit råd vil nok være ikke at stresse så meget over det og nyde ferien
Studiet starter på et virkelig basalt niveau, der tager hensyn til at man kommer fra forskellige baggrunde, så der er ingen grund til at starte på noget som helst før tid.
Det har overhovedet ikke været et problem. Min kæreste valgte dog at uddannelse sig til noget andet på UCN i Aalborg. Mit første år var han dog i Thisted fuldtid.
Min fornemmelse er at de første par uger af hvert semester, så er man på univeristetet mere end de andre tidspunkter. Jeg tror på en normal uge vil jeg være på uni 3 dage om ugen 8-14. Så de andre dage læser jeg enten selv eller med nogle studiekammerater.
Efter vi selv er begyndt at vælge studiegrupper, så bestemmer vi selv hvornår vi mødes. Så det er jo dejligt at finde nogen som gerne vil studere på samme måde som mig. Nu på 5. semester, så kommer jeg ikke til så mange studierelaterede ting længere, men prioritere at læse pensum i bogen. Min fornemmelse er desværre nemlig at der tit er fejl i powerpoints (Kommer self an på underviseren) - Eller at det ikke er tilstrækkeligt info. Så derfor kan jeg ligeså godt selv læse det.
Jeg møder desværre sjældent til case, fordi jeg ikke får så meget ud af det. Jeg var dog til case hele første år. Men det er ikke blevet bedre, så det blev fraprioriteret fra 4. semester.
Tak Sofie Jeg har taget langt det meste af mit gymnasie som fjernundervisning, og det passer mig nemlig super fint at studerer på den måde. Jeg bliver hurtigt distraheret hvis jeg har siddet på skolen, eller i klasselokalet. Plus jeg har børn og job ved siden af.
Jeg tror også bare et eller andet sted jeg er nervøs for at stå lidt som en outsider, fordi jeg er ældre end de unge. Mit familieliv gør nok at jeg ikke umiddelbart kommer til at dyrke det sociale, men vil det blive en hæmsko for mig?
Jeg anbefaler at du for det sociale hvertfald starter med at lære nogen at kende. Man behøver ikke at deltage i alle de sociale ting. Bare det at man måske kommer til case eller studiesals øvelser det første stykke tid. Jeg har hvertfald erfaret at det rart at have nogle kammerater til at støtte sig op af. Når man har dumpet sin eksamen måske for 1- 2- eller 3- gang. Så det altså rart at have nogen som kender det
En af mine bedste veninder på studiet er da også “en af de ældre” og har børn og mand. Det er der desuden flere der har. Hvis du ikke lader det begrænse dig, så skal det nok heller ikke gøre det
Ja helt sikkert! Jeg tror mere jeg mener det med druk og fritid uden for studiet. Men må jo tage det som det kommer, det er let at sige når man endnu ikke har mødt nogen det rareste må da helt sikkert være at have nogen som kan relaterer til den hverdag man står i.
Helt klart. Min fornemmelse var at man var lidt delt op i “dem som ville alt” og dem som ikke ville alt. Men jeg følte det var lidt ligesom gym. Man følges jo naturligt med dem som har samme interesser som ens selv.