Alder ved start på studiet

Hej,

Jeg har i nogen tid (ca. 3 år) gået med kraftige overvejelser om at sige mit job op og søge ind på medicin studiet (sikkert ved SDU), men man bliver jo ikke yngre og jeg begynder at frygte at toget langsomt kører fra mig …

Er der nogen som kender gennemsnitsalderen for 1. årsstuderende på medicinstudiet?

Jeg er 24 år nu, men vil først kunne søge optagelse til sept. 2005, hvor jeg så er 25 somre. Det vil sige, at jeg mindst er 31 år når jeg bliver kandidat… dertil kommer specialisering osv. Er der nogle som har erfaringer med at starte så “sent” og alligevel få en fornuftig karriere?

Andre fordele/ulemper?

Jeg er selv “kun” 22, men så godt som alle på mit hold (3. sem nu) var ca 25 år når vi startede 1. sem. Det var kun jeg og nogle til der var 21 år, men de allerfleste var ca 25, og nogle er også en bit tæt på 30. Bare så du ved! Syns ikke du skal være urolig for det!

Jeg var selv 21 da jeg startede men 2 piger på mit starthold var 29. Gennemsnit alderen på mit starthold var i hvertfald ikke meget under 23-24 år.

I følge flg. dokument fra sundhedsstyrelsen: http://www.sst.dk/publ/publ2003/laegeprognose.pdf

[quote]I gennemsnit fuldfører 75% af alle studerende studiet og bliver læger. Den gennemsnitlige gennemførelsestid er 8 år, men med en spredning fra 61/2 til 14 år. (s 32)

For de udenlandske studerende er frafaldet det første studieår opgjort til 25% mod ca. 8% for danske studerende (s 32)

Gennemsnitsalderen har for medicinstuderende ved studiestart de sidste 10-15 år ligget på ca. 22 år. De seneste tal fra Danmarks Statistik tyder dog en lille stigning til ca. 22,5 år. Den seneste beregning viser en gennemsnitlig fuldførelsestid på 7,9 år. Den gennemsnitlige fuldførelsesalder har i de sidste 10 år ligget omkring 30 år.(s. 19)[/quote]

Jeg kan ikke lide at det i gennemsnit tar 8 år før man er færdig… :frowning:

Lide?

  1. du bestemmer forhåbentlig selv hvor længe du vil være om det?
  2. et realistisk bud er at rigtig mange er 1/2-1år længere om det og så skal der jo bare nogle få der er 3-4 år længere om det for at trække det op på 8 år…

Okey… jeg troede det var så langt fordi mange ikke klarede det på de 6 år. Men tak, frold. :slight_smile:

Tak for svar! Måske har jeg været lidt paranoid mht. hvor stærkt tiden løber for mig… :wink:

Jeg kan forstå, at der også er mange, som samler point sammen i flere år efter gymnasiet for at komme ind på kvote 2, så det er vel meget naturligt, at gennemsnitsalderen ligger omkring de 22-22,5

Og jeg kan vel heller ikke være den eneste, som ikke tænkte ‘long-term’ da man valgte hvilken sti man skulle følge efter gymnasiet!?

Du skal bare starte. Der er massere, der er på din alder ved studiestart og ældre.
Jeg er selv 31 år (i næste måned) og er på 13. semester, har det fint med det. Så klø bare på, hvis det er læge du vil være og glem din alder, det får ingen større betydning.

Ifølge KU havde kun 3% af de nyklækkede kandidater sommeren 2001 gennemført studiet på normeret tid. Jeg tror Frold har ret i sit bud.

For mange er det et bevidst valg ikke at gennemføre på normeret tid. Studiet giver rigtig gode muligheder for ekstracurriculære aktiviteter, så ofte går der et halvt her og der med arbejde, forskning, foreningsarbejde, udlandsophold etc. Selvfølgelig er der også nogle, der dumper hist og her, men det er nok ikke fjumresemestrene, der i alvorlig grad trækker studietiden opad.

JEg var selv 20 da jeg startede, og jeg var faktisk en af de ældste på mit hold. JEg var så også vinterstarter på KU, og der ligger gennemsnitsalderen vel på ca. 20 år. men der var folk helt ned til 18 år på holdet. Jeg regner med at tage semester fri, engang når jeg er blevet bachelor, for jeg gik lige fra gymnasiet, og det har da også været en smule hårdt nogle gange(men det følger jo med). Det skal lige siges at jeg ikke har fortrudt at starte lige efter gym.

Jeg synes på ingen måde det er for sent at starte som 25-årig. Så bare kom igang med ansøgningen.

“I gennemsnit fuldfører 75% af alle studerende studiet og bliver læger. Den gennemsnitlige gennemførelsestid er 8 år, men med en spredning fra 61/2 til 14 år. (s 32)”

Frold: Er der virkelig ingen, der består på normeret tid?!

Jo… 6 1/2 er normeret tid eller er for nogle :lol: … startere pr. 2001 har en studietid på 6 år

Nårh, ja. 2000-ordningen skar jo et halvt år af studiet (-;

dvs. at det " kun " tager 6 år? great :wink: !