Allofmp3.com - 1 album 10kr, 1 sang 1kr

Kilde: http://www.comon.dk/index.php/news/show/id=24049

Ti kroner for et album og under en krone for en sang. Det er prisniveauet på den russiske hjemmeside allofmp3.com, hvor man kan shoppe alt hvad hjertet kan begære blandt tusindvis af titler fra de internationale hitlister. Det gælder også musik fra de største danske kunstnere. De lave priser antyder, at der er tale om piratkopieret musik, men Kulturministeriet afviser overfor Berlingske Tidende, at det er ulovligt.

http://www.Allofmp3.com

Så må man jo overveje om man tør bruge den?

Kender I den eller har hørt mere om den? Faldt over den lidt gamle artíkel.

Er det lovligt eller ulovligt? Kulturministeriet siger et IFPI noget andet (selvfølgelig)

Men billigt er det sgu :shock:

I følge brukere på ulike fora i Norge er det ingen som har brent seg på allofmp3 enda. Spørsmålet er om det er noe poeng å bruke tjenesten, ettersom artistene fremdeles sitter igjen med 0 kr. De eneste som tjener penger på tjenesten er piratene som ripper cdene til serveren. Med dette i tankene kan man like gjerne laste ned albumene gratis, men fra plateselskapenes side ulovlig. For min del så foretrekker jeg å handle på ITMS med god samvittighet! :smiley:

I følge russisk lovgivning er siden fullt lovlig i alle fall.

Faldt selv over siden for nyligt, og prøvde i den forbindelse at undersøge om hvorvidt det var lovligt eller ej. Øjensynligt er det ikke reelt noget Antipiratgruppen kan stille op med, selv om de insisterer på at det er ulovligt. De har heller ikke, så vidt jeg ved, forsøgt at rejse sag mod nogen brugere af siden endnu.

Jeg er enig med gorjan at artistene ikke tjener noget som helst på denne tjeneste, men den har da visse fordele som almindelige fildelingstjenester ikke har. For det første, så er den lovlig (under tvivl), og for det andet så får man hurtige downloads, man kan vælge format og kvalitet, og man er sikker på at man får det rigtige nummer. For det tredje får man en musikfil uden kopibeskyttelse, så man kan spille den på samtlige afspillere.

Jeg foretrækker også iTunes som udgangspunkt, da jeg gerne støtter den artist jeg vil lytte til. Jeg synes dog at musikindustrien har meget at lære af tjenester som allofmp3.com. Det er fuldstændig åndsvagt at man som lovlig bruger af en tjeneste skal påduttes alle mulige restriktioner på hvordan man anvender den fil man har købt, samtidig som man kan få den samme fil uden samme restriktioner ad ulovlig vej. Det er også en fordel at man kan vælge format og kvalitet, så man kan købe en fil som passer det udstyr man nu engang har.

Hvornår skal musikindustrien forstå at alle former for kopibeskyttelse kun rammer den ærlige forbruger? Al beskyttelse kan omgås, så al musik vil ligge frit tilgængelig på nettet under alle omstændigheder. Kopibeskyttelse beskytter altså ikke mod kopiering.
Synes også at previews skulle være mere udbredt blandt de lovlige tjenester. Det kunne jo for eksempel være gratis kopier i lav kvalitet, så man lige kan se om man synes musikken er noget værdt før man køber den, lige som man kan i musikforetninger i dag.

For at vende tilbage til spørgsmålet om lovligheden, se
http://www.piratgruppen.org/forum/viewtopic.php?t=11044
og
http://www.piratgruppen.org/forum/viewtopic.php?t=11064

Kig ellers på piratgruppens hjemmeside de har også et par gamle artikler liggende.

Måske lidt pedantisk men hører denne side ikke under annoncer frold?

tjo, men der var nu mere lagt op til en debat om

  1. nogle kendte den
  2. lovligheden

men jeg kan da godt se din pointe…

Det er synd for kunstnerne (eller er det cirkusartister vi taler om, jeg bliver i tvivl, den danske sprog er en svær en :slight_smile: ) at de ikke længere har råd til 10 bmw’er og hus i alle 5 verdensdele længere. Det er i orden at de tjener gode penge på kunsten, men den skal også være til at betale, ifht hvad det koster at lave.

Hvis man vil se hvad det er ens penge går til så gå ind på http://www.caroline-fan.dk , det er hvad pladderindustrien bruger pengene på som de ikke sender videre til kunstnerne.

Når jeg køber musik sker det på cdwow.com. Tilsendt cd med det hele til 105kr og nedefter. Jeg vil gerne give 25 kr for det fysiske medium (ift. iTunes). Hvis der er nogen som kender billigere steder er jeg åben for forslag.

Allofmp3 vil give musikken væk :: http://www.comon.dk/index.php/news/show/id=28687

For det første; ikke en krone du betaler til Allofmp3 gør videre til hverken musikindustri eller kunstnere, dette er måske lovligt i Rusland, men ikke i danmark.

I følge kulturministeriet er man i god tro når man handler på siden, dvs. at du formentlig ikke vil kunne blive straffet for at handle der.

NÅr du handler på Allofmp3 skal du oplyse din email adresse, jeg har læst i andre fora at Allofmp3 sælger email adresserne på deres kunder til tredje part = SPAM.

Kreditkort selskabet VISA har netop lukket for betalinger til Allofmp3, så visa/dankortet dur ikke!

Værst af alt er der det moralske aspekt i at “stjæle noget” andret lever af at producere og sælge, vi stjæler jo heller ikke i Brugsen vel!

Selv iført 2 sæt sterile indikator handsker ville jeg ikke røre Allofmp3 med en lillefinger.

Forbud mod Allofmp3.com i Danmark

http://www.computerworld.dk/art/36251?a=fp&i=1

Hjemmesiden sagsøges for 9.362 milliarder kroner

http://politiken.dk/it/article219425.ece

damn - og de stakkels mennesker prøvede bare at forsyne den menneskelige race med en lille kulturel indsprøjtning og glade danserytmer… kan de mon american style erklære sig sindsyge i gerningsøjeblikket…? :wink:
ej - jeg har bare et lille naivt og blankt spørgsmål… Er napster lovlig…?? :oops: Søgte efter musik til min nye mp3 og endte på Napster… men da jeg ynder at leve på den rigtigt side af loven vil jeg da gerne vide om siden er lovlig at handle på…? Og er der ellers nogen der kan anbefale nogle gode/billige sider, man kan downloade fra?? :0)
Godt Nytår!!!

Ja, jeg kunne egentlig også godt tænke mig at vide om der er nogen steder man kan købe musik (til at downloade) på nettet, hvor man ikke får de samme problemer som med itunes… jeg tænker i forhold til at min computer går ned i tide og utide og det er irriterende at der er begrænsning på hvor mange gange man må overføre numrene… synes ikke det er helt fair at man betaler for musikken fordi man er en artig borger og så ender man med at miste det hele.

Måske er det bare mig der ikke fatter så meget… :oops: er det fx muligt måske at brænde de numre man køber på itunes og TDC ned på en cd? for så undgår man det problem med at miste musikken når ens computer går ned.

Først og fremmest lad være med at bruge Itunes … det program er elendigt - hvis du vil bruge et program med samme funktionalitet der kører bedre så bruge Windows Media Player 11 - hvis du bare vil høre musik så brug fx Winamp.

Når det er sagt er den beskyttelse der er på lovligt købt musik ret svær at bryde nærmest umulig - der findes imidlertid et lovligt program - tunebite - der kan registrere al den musik (de lyde) der behandles af dit lydkort - og herefter optage disse og konvertere dem til Mp3, wma eller ogg vorbis.

Det lyder ret kompliceret men er ret simpelt - med programmet vælger man en sang man har downloadet (være det Mp3 eller wma) - og trykker herefter på record - så spytter programmet en identisk kopi ud af sangen i det format man nu gerne vil have - ubeskyttet - det kræver selvfølgelig at der ikke køres andre lyde på computeren mens processen kører :slight_smile:

Jeg bruger selv programmet - du kan finde det på http://www.tunebite.com

Fandt sørme en lille guide:

http://www.piratgruppen.org/article.php3?id_article=440

Nu vil jeg ikke være party pooper, men det er måske nemmere bare at beholde iTunes, sætte en blank cd i og trykke “Brænd CD”? :wink:

Joeh tjoeh - men flere gange har jeg mistet licens til at spille en sang fordi jeg ikke har kunnet finde kvitteringen efter jeg har formateret - + der fleste mp3 afspillere kan stadig ikke afspille drm musik + det tager flere ressourcer at bruge + man kan ikke tage musikken med til kammerater - og kun brænde det et begrænset antal gange - synes i det hele taget der er masser af problemer med DRM musik.

I stedet konverterer jeg en sang med det samme jeg har købt den - det tager 30 sekunder så er alle de problemer ude af verden.