Der er håb vedr. kvote 2 AU!

Kære håbefulde kommende ansøgere til medicinstudiet

De nyeste tal vedr. kvote 2 optag på AU (copy & paste fra AU’s hjemmeside) :

[quote]Fakta om optagelsen i 2011

Grænsekvotient:

Kvote 1: 10,1

Standby: 9,8

Kvote 2: 10,3

Standby: 10,1

Optagelsestal pr. 29.07.11

[/quote]

Så kan I knokle med suppleringskurser, da kvotienten for kvote 2 er faldet fra sidste års 11,1 :slight_smile:

God arbejdslyst og held og lykke! :up:

Mange hilsner
Mignon

Hurra!

Jeg sad netop og regnede på mit faggennemsnit og et fald er jo altid velkomment :lol: Så må vi jo bare håbe, at det ikke stiger helt vildt igen til næste år!

Hvordan er det nu - kan man forbedre karakteren ved at tage et fag igen? I mit tilfælde har jeg et beskæmmende (omregnet fra gammelt 9) 7-tal i skriftlig engelsk. Kan jeg tage faget igen og få de nye og (forhåbentlig) bedre karakterer til at gælde i stedet?

Og stort tillykke med optagelsen, Mignon. Du har da om nogen fortjent det!

@DrMom: Tak for dine lykønskninger og opbakning undervejs! Krydser fingre for det også lykkes for dig snarest!

Man kan godt tage et fag om, men så skal man op i evt. både mundtlig og skriftlig del (det gælder i engelsk B og dansk A) for at det tæller. Kig også på om de andre suppleringsfag kan/ burde forbedres (kender ikke dine karakterer) for at få snittet til at stige!

Og vær ikke ked af dit 7-tal, jeg floppede med et 4-tal i netop skriftlig engelsk :shock: Heldigvis var resten oppe at klinge og sikrede mig et (mht. dette års snit) behageligt forspring :smiley:

Held og lykke alle sammen og kom så i arbejdstøjet! Nogle gange kan man faktisk mere end man lige tror, når det gælder ens drømme!

Varme hilsner
Mignon

Tak for svar :slight_smile: Mht. mine karakterer i de andre fag, er de endnu uvisse! Jeg er pt i gang med et turbokursus i kemi C, som første skridt på vejen. Det kommende år skal gå med matematik, fysik og mere kemi! Og så skal jeg da også lige se på mulighederne for engelsk B :slight_smile:

Aha! Så må du glæde dig til at knokle :slight_smile:
Jeg tog alle fagene sidste skoleår og det kan lade sig gøre at klare det flot. Det kræver (krævede) dog en stor indsats, der betaler sig :slight_smile: Fra studievejledning på AU fik jeg beskeden: sørg for at få 12-taller og det gik jeg så efter, efter bedste evne :smiley:

Sig til hvis jeg kan hjælpe med noget, vil gerne gøre det hvis jeg kan :slight_smile:

Knus
Mignon

Kære Mignon,

Hold fast du har klaret dig suverænt i forhold til årets grænsekvotient. Endnu engang tillykke med det! Jeg håber, at det ikke stiger til 11,1 eller mere næste år. Jeg håber, at det vil være konstant på de 10,x eller mindre næste år. Men jeg skal helt klart igang med at knokle også.

Mignon, du er et klart forbillede for os andre, der skal igennem kvote 2-ræset.

:slight_smile:

Kære Kulka

:slight_smile:

Go for it! Jeg skal nok være her for at holde Jer til ilden :wink: Sats på at det skal gøres nu, en gang for alle, så kan I komme ind og nørde med mig :smiley: Det bliver fedt!!!

Knus
Mignon

PS: jeg tror nu at det er ret små chancer at den kan kravle ret meget højere oppe end sidste års gys på 11,1.

Velkommen til medicinstudiet på AU Mignon :slight_smile:
Det er rart at se studerende som dig, der virkelig kæmper og vil det. Held og lykke !

[quote=“Schade”:1cuqhxyp]Velkommen til medicinstudiet på AU Mignon :slight_smile:
Det er rart at se studerende som dig, der virkelig kæmper og vil det. Held og lykke ![/quote]

Takker for velkomsten og gode ønsker! Ses vi på AU?

Hej Mignon
Tillykke med optagelse! Hvad havde du af relevant erfaring, og ved du hvor meget vægt de lægger på det?

Og er der nogen der om om gennemsnittet af de relevante fag udregnes efter både årskarakter og eksamener, eller kun eksamener hvis det er muligt?

Mvh Cecilie

[quote=“Mølgaard”:3cq9p3hb]Hej Mignon
Tillykke med optagelse! Hvad havde du af relevant erfaring, og ved du hvor meget vægt de lægger på det?

Og er der nogen der om om gennemsnittet af de relevante fag udregnes efter både årskarakter og eksamener, eller kun eksamener hvis det er muligt?

Mvh Cecilie[/quote]

Paa kvote 2 paa AU laegges der mest vaegt paa adgangskvotienten/graensekvotienten/gennemsnittet.
Hvis du soeger kvote 2 med dit studentereksamensbevis, vil dit kvote 2 gennemsnit naturligvis vaere en kvotient udregnes med baade eksamens- og aarskarakter.

Hvad mange oftest goer mht. kvote 2 er, at de supplerer. Og naar man er ude at supplere, skal man til eksamen, og man faar ingen aarskarakterer. Kun i dette tilfaelde benyttes kun eksamenskarakteren/eksamenskaraktererne.

Maaske ses vi naeste aar! :slight_smile:

[quote=“Mølgaard”:1m9w4egs]Hej Mignon
Tillykke med optagelse! Hvad havde du af relevant erfaring, og ved du hvor meget vægt de lægger på det?

Og er der nogen der om om gennemsnittet af de relevante fag udregnes efter både årskarakter og eksamener, eller kun eksamener hvis det er muligt?

Mvh Cecilie[/quote]

Hej Cecilie

Mange tak skal du have! Det føles rigtigt fedt og jeg glæder mig meget!

Jeg kom ind i Aarhus på baggrund af gennemsnittet i supplerende fag. Da jeg tog alle fagene som supplerende (har en udenlandsk studentereksamen) kan jeg desværre ikke sige noget om udregningsmetoden. Du gør klogest i at henvende dig til studievejledning og spørge derom!

Held og lykke med det, og ellers sig til hvis jeg kan bidrage med noget :wink:

Mvh
Mignon

Hey Migon… Hvis du dont mind… Vil du så skrive dine karakter ind som du fik i suplleringskurser? Så jeg har et mål… Tak

Næh, det har jeg ikke:

  • mit modersmål blev omregnet til et 12-tal (der er nogle bestemte regler der gjorde det muligt, da jeg både har bestået Studieprøvens danskprøve og Dansk A)
  • matematik A: 12/12 (skriftlig/mundtlig)
  • fysik B: 12 (mundtlig)
  • kemi B: 12 (mundtlig)
  • engelsk B: 12/4 (mundtlig/skriftlig)

Alt i alt gav det 11,2 i snit.

Pøj pøj med det, og på med arbejdshandsker! Der skal knokles!

Knus
Mignon

[quote=“Simonn” post=79883]Hej Mignon. Var det nok bare at supplere ? Havde du ikke skrevet en motiveret ansøgning, haft udenlandsophold m/ relateret arbejde + arbejdet frivilligt her i Danmark? Eller har du bare fået dine karakterer op på det gode gennemsnit?

Det lader til, at AU også vil være vejen frem for mig så… Jeg går i 3.G (har et halv dårligt gennemsnit), så jeg regner med at læse dansk A, kemi b, fys A, mat A, eng B op igen … og så ansøge?

Mvh. Simonn[/quote]

Hej Simonn

På AU er det primært gennemsnittet af de 5 adgangsgivende fag der tæller!
Men de skal også tage hensyn til de andre ting, såsom erfaring, udenlandsophold (studierelevant), osv. Mit gæt er, at det gør man først og fremmest når der står en masse kandidater på det nederste kvotient og man skal prioritere. Det blev så ikke relevant for mig, da mit snit lå 0,9 point over det mindste kvotient i kvote 2 (i år var den på 10.3, sidste år på de svimlende 11.1).

Jeg har da en massiv erfaring i at arbejde med mennesker, både pædagogisk og indenfor sundhed som tolk, en kunstnerisk videregående uddannelse (5-årigt) bag mig, masser af erfaring indenfor bestyrelsesarbejde/studienævnsarbejde, osv, osv. Ingen af delene var nok til en plads på KU, og jeg tror ikke de talte meget med på AU i forhold til snittet.

Så mit råd til dig er: gå efter at knokle som gal resten af din tid hen imod studentereksamen. Du skal jo ikke afskrive muligheden for at få gode karakterer der. Det er bare en hel del nemmere at blive optaget igennem kvote 1.
I tillæg til det, suppler og arbejd flittigt hen imod at score tårnhøje karakterer i de 5 fag, for at forbedre dine muligheder for at blive optaget gennem kvote 2 på AU.

Jeg tog alle 5 supplerende fag på mindre end 1 år, så det kan sagtens lade sig gøre. Hvis du synes at det er svært at yde den store indsats og opnå de høje karakterer samtidigt, så spæd det op over længere tid. Husk blot at alle fag skal være beståede før 5. juli (dvs. du kan ikke sommersupplere ifm. kvote 2) og at du skal søge optagelse inden 15. marts.

Rigtig mange held og lykke med projektet. Jeg kan kun sige at det er det værd og at arbejdsmængden ikke afviger væsentligt når man kommer ind.

Mvh
Mignon

PS: på AU skal man ikke skrive motiveret ansøgning, det gælder vist kun KU.

Hej Simonn

Jeg tror at du ikke skal glemme at samme optagelsesprocedure gjaldt både Århus og Aalborg med den omtalte karaktergennemsnit, så chancerne er dobbelt så gode på det punkt. :slight_smile: [taget i betragtning at det kun er 10% studiepladser der udbydes den vej, dvs. ca. 40-50 pladser i Århus og ca. 5 pladser i Aalborg]

Og du spurgte om du vil have en reel chance for at komme ind på blot karaktergennemsnittet uden alle de ‘pointgivende’-aktiviteter. Jeg tror at svaret er JA, men tag ikke min udsagn for alt for gode varer. Skriv en mail til vejlederne på AU og AAU og spørg dem, så er du på den sikre side.

Sidst, og ikke mindst vil jeg sige at det er godt at du er opsat på at lykkes. Glem ikke at det er mange andre der også er det. Derfor gælder det om at udnytte alle veje til drømmens opfyldelse. Hvis ikke det lykkes dig med medicin i første omgang, vil det ikke være tosset at prøve noget medicinrelateret i mellemtiden, f.eks. molekylær medicin el. lign. Der vil du både prøve at studere og få noget værdifuldt viden som kan bruges på medicinstudiet. Det er nok kun behæftet med problemer med SU. Til det vil jeg sige: den tid, den sorg.

Og ellers, som tidligere skrevet: sørg for at få et knaldgod studentereksamen. Der er jo et halvt år til og du kan nå at rette på en hel del decimaler indtil da :slight_smile:

Pøj pøj
Mignon