Dermatolog - hvad betyder karakter?

Hejsa :blush:
Jeg er medicinstuderende og går med en stor drøm om en dag at specialisere mig i dermatologi. Jeg er bevidst om, at det er et meget eftertragtet speciale, og jeg vil derfor gerne spørge lidt ind til, hvor stor en rolle karaktergennemsnittet egentlig spiller.

Jeg er godt klar over, at specialevalg vurderes bredt – og at de 7 lægeroller er vigtige parametre. Men jeg vil høre, om gennemsnittet alligevel spiller en væsentlig rolle i den endelige udvælgelse? Og i så fald, hvad der reelt anses for at være et “højt” snit i den sammenhæng? Er det i stil med karakterer på 10–12 som i gymnasiet? Eller omkring de 7?

Jeg spørger, fordi jeg ikke selv har topkarakterer i alle fag og forsøger at få et realistisk billede af, hvad der vægter højest, og hvor jeg med fordel kan lægge min energi fremadrettet (fx forskning, bachelorprojekt, klinikophold m.m.).

På forhånd tak for din tid – jeg sætter stor pris på enhver vejledning eller indsigt.

De bedste hilsner

Jeg sidder selv og skrive PhD indenfor derma og planlægger at sku specialisere mig indenfor specialet.

Det ville hjælpe hvis du sagde hvilken region du regner med at ville søge i.

Jeg selv er i region Øst. Her er karakterer total ligegyldig for specialet men kan have betydning hvor du gerne vil have en forskningsstillig for at øge chancen for at komme ind for specialet :blush:

Tak for dit svar :slight_smile:
Jeg er stadig på bachelordelen (4. semester), så jeg har lidt tid endnu, men jeg prøver at danne mig et realistisk overblik tidligt.

Jeg er ikke helt inde i regionsinddelingen endnu – hvad betyder det helt præcist, når du skriver “Region Øst”?

Og ift. forskning – er det noget, de fleste gør, hvis de vil ind i dermatologi? Og laver man det typisk ved siden af studiet, eller er det oftest i form af et forskningsår?

Det lyder også spændende med din PhD – oplever du, at det reelt åbner døre i forhold til specialet?

Region øst betyder alle hospitaler på Sjælland hvor det for derma drejer sig om Roskilde, gentofte og Bispebjerg. Her kan du ikke engang få en introstilling uden en PhD og slet ikke efter der er kommet ansættelsesstop på uklassificerede osv.
Til den sidste introstilling på Bispebjerg der blev slået op hørte jeg at der var 50+ ansøgere. Så feltet er hårdt.

Så ja min PhD kommer til at åbne døre for mig så jeg kan arbejde med det jeg drømmer om :blush:

Jeg ved ikke 100% hvordan det er k resten af landet men har hørt fra andre at forholdende begynder at ligne region øst mere og mere.

Jeg startede min forskning allerede på studiet i min fritid. Tog aldrig et forskningsår da jeg gerne ville være færdig med studiet tidligere. Udgav min første artikel (kandidatspeciale) på 8 semester (slog 8. Og 11. Semester sammen). I forbindelse med det mødte jeg min nu PhD vejleder.

Som så meget andet er det heller ikke nemt at få en PhD i derma for tiden hvis man intet forskningserfaring har. Så hvis du har overskuddet og lysten så ville jeg bare komme i gang :blush:

Der er ingen steder du nogensinde kommer til at vise dine karakterer. Når du er læge får du et autorisationsID. Du kommer til at stå i autorisationsregistretret og opslag heri er det eneste en afdeling vil foretage sig - udover at læse din ansøgning og lave interview med dig.

Jeg er øjenlæge og også indenfor det speciale er det svært at få stillinger, men dog nemmere for dem der har ydet en forskningsindsats.

1 Synes om

Jeg har heller ikke hørt at karakterer betyder noget andet end hvis du under studiet vil være instruktor i anatomi.

Men postgraduat har jeg aldrig brugt det til noget. Ja, faktisk heller ikke under studiet da mit 6 tal (13 talsskalen) ikke var nogen adgang til anatomiinstruktor og godt det samme :slight_smile:

Karakterer kan have betydning under studiet for bl.a. jobs, udveksling, og forskningsmuligheder (både fritidsforskning og forskningsår), og disse ting kan have indflydelse på dine muligheder efter studiet.