Dilemma - medicinstudie

Hej,

Jeg er i et dilemma…

Jeg læser odontologi på Aarhus lige nu, men overvejer at læse medicin i istedet. Jeg har bare ikke snittet til det.

Dilemmaet er:

  1. Skal jeg tage til udlandet (Polen etc.) i 2012 og læse medicin i 3 år, blive bachelor, og blive overflyttet til KU efter bachelor?
    Godt = kommer hurtig i gang og får uddannelsen overstået Dårligt = det koster kassen og er måske ikke så anerkendt hvis man har læst i Polen end i DK

  2. Søge hvert år ind på medicin, mens jeg læser odontologi. Eventuelt Blive bachelor i odontologi og søge kvote 2 (større chance for at komme ind) jeg vil self også prøve på sdu osv. hvert år…
    Godt = jeg bliver ikke nødt til at flytte til udlandet, jeg sparer penge - Dårligt = jeg skal vente 1-3 år af mit liv, bliver måske ikke engang optaget endda efter bachelor i odontologi.

Hvad synes I?

Hvor gammel er du?

Jeg tror vi efterhånden er en del som er startet på lægestudiet ret sent. Så hvis du skal vente 1-3 år på at få chancen, så er det måske en billig pris at betale. Jeg er 28 og mangler 3½ år før jeg er færdiguddannet. Tror bestemt ikke det er dig til ulempe, at du færdiggør din bachelor i odontologi først. Dog, min kæreste har haft anatomi og fysiologi på tandlægernes niveau (ifm. en anden uddannelse) og det var ikke på samme detaljeniveau + de har ikke haft ekstremiteternes anatomi. Så uanset hvad, så tror jeg du skal forvente at tage en masse om igen - men det ville da være rart at kunne få lidt merit, efter 3 års odontologi.

Tak for svar. Hvor gammel var du da du startede på medicin? :slight_smile:

Okay jeg tror også jeg venter 3 år, selvom det bliver svært. Så Polen er en dårlig idé?
Derudover over vil jeg høre, om man er færdiguddanet læge efter 6 år, eller om man SKAL specialisere sig efter? :slight_smile:

Jo, altså du ER læge. Men hvis du ikke specialiserer dig derefter, så kan du ikke blive afdelingslæge eller nogen form for speciallæge. Så må du leve med reservelægestillinger or so resten af din arbejdstid :slight_smile:

Nu skrev jeg lige et langt svar til dig og så fuckede siden op. Så du får et kort istedet…

Jeg var 25 da jeg startede, er 28 nu og er på 6. semester. Er 31 når jeg har afsluttet embedseksamen. Det er ikke nogen skandale, der er trods alt (hvis man nu er pæn ved sig selv) 35 gode år som læge tilbage når lærebænken på uni er forladt.

Okay… Så ville det nok være en god ide at specialisere sig:-)

Dr.Bonde: okay så der er no worry med alder alligevel… Jeg er 20 år… Har du holdt sabbatår eller studeret noget andet i de 5-6 år efter gym/hf…

Jeg tror jeg dropper Polen-planen indtil videre…

Jeg forstår udemærket hvor svært et valg du står overfor…

Selv er jeg sygeplejestuderende på 3. år, men det eneste jeg vil er at læse medicin… dog mangler jeg at supplere nogle fag, hvilket vil tage et år - og skal det så være ved siden af spl eller først efter, altså om 1½ år - eller skal jeg tage orlov fra dec. af, supplere og søge om optagelse på medicin - og hvis dette ikke lykkes vende tilbage til spl-stud…???

Jeg synes det er enormt svært at være motiveret i skolen, når det eneste jeg tænker på er med.stud!! Og hvis du skal læse om noget der ikke er det du vil i tre år,så tror jeg bestemt også det bliver tre hårde år - motivationen er totalt undervurderet!!!.. taler virkelig af erfaring! Tre år med noget der ikke interesserer en er godt nok lang tid…Kan du ikke tage ophold i udlandet og arbejde frivilligt og dermed styrke dit CV?? Det tæller jo også godt…

Ja lige præcis! - Det er interessant når de snakker om anatomi osv her i 1. semester. Men når det begynder at blive om tænder tænker jeg bare “ååhh nej lad mig nu læse medicin”… Så det bliver også hårdt, hvis jeg skal læse odontologi i 3 år, bare for at søge kvote 2 i medicin…

Men det med udlandet virker så svært… at flytte til et fremmed land… at vide at det bliver endnu hårdere, da alt foregår på engelsk og det ikke er sikkert at man består… at det koster omkring 100.000… samtidig med at det ikke er så anerkendt… MEN man kommer igang med det samme og får det hurtigt “overstået”…

hvad har du tænkt dig…?

yesyes:

20 år?!?!

Tag du det bare roligt :smiley: - du skal nok nå at få chancen, hvis du vil arbejde for det.
Efter gymnasiet skulle jeg aftjene min værnepligt. Det tog ½ år og bagefter arbejdede jeg ufaglært på et lager i et ½ år. Skulle derefter starte på IT-ingeniør uddannelsen aug. 2004, men hoppede fra samme dag som jeg skulle starte, da det SLET ikke var mig. Min plan B var ambulanceredder. Startede på et grundforløb for reddere i okt. 2004, gennemførte det og blev ansat som redderelev i aug. 2005. Blev færdiguddannet redder maj 2008 og arbejdede indtil jan. 2009, hvor jeg så startede på SDU for at læse medicin.

Sommersol:

Hvis du har en sød arbejdstilrettelægger som vil dig det bedste, så kan du sagtens supplere imens du arbejder. Jeg manglede kemi B og tog det på VUC (½-års kursus, morgenhold) imens jeg arbejdede på fuld tid. Det krævede dog at jeg fik en ny vagtform og at jeg accepterede at tage alle de lortevagter de kunne kaste i min retning, så længe det ikke ramte ind i undervisningstiden.

Tak for dit svar. I første omgang venter jeg et par år, før jeg gør noget drastisk som at tage til udlandet. Det er mere bare det, at jeg skal studere noget jeg ikke vil i 3 år :frowning: . Men alting tager sin tid vel :slight_smile:

Er der andre som sidder i samme sitationen er de velkomne til at skrive!

Yesyes:
Jamen lige nu er mine planer at jeg søger orlov fra studiet fra december af og supplerer fagene samtidig med noget frivilligt arbejde et sted… Men den plan kan lynhurtigt ændre sig! :wink:

Jeg synes du skal tænke godt over, hvilken betydning din manglende erfaring (formoder jeg ikke du har? :)) i arbejdet med mennesker har for dine chancer for optagelse på med. stud. Jeg mener helt bestemt, at det er guld værd når du skal søge - så måske du skulle se om du kunne arbejde med mennesker ved siden af odontologistudiet eller du kunne tage til et u-land og arbejde hele sommerferien og så prøve at søge optagelse? Erfaring, erfaring, erfaring … :slight_smile:

DrBonde:
Jeg studerer stadig, og mangler 1½ år, så mit dilemma opstår i valget mellem at færdiggøre studiet, mens jeg supplerer eller om jeg skal tage orlov i et år, og engagere mit 100 procent i suppleringen således at jeg kan opnå så gode karakterer som muligt samtidig med jeg arbejder frivlligt - og dermed øge min muligheder for optagelse… Ellers tak for dit gode forslag :slight_smile:

Jeg søger også et job på plejehjem. Er der andre steder I kan anbefale jeg søger eller er frivillig?

Sommersol:

Det er helt og holdent op til dig selv hvad du gør. Skriver vel også for at sige, det sagtens kan lade sig gøre, selvom man arbejder fuld tid. Gik ind til opgaven i en slags: “it’s now or never”-mode - arbejdede og forberedte mig grundigt til eksamen og fik 12. Men bevares, jeg havde også kun kemi B til supplering.

DrBonde:
Jeg synes det er super godt gået, og at ende med et 12-tal er jo bare kanon! Jamen kemi B i sig selv kan da selvfølgelig være hårdt nok - men så længe det baner vejen for det man vil, må man jo bare kæmpe for det!!! :slight_smile:
By the way, så er jeg totalt misundelig på dem der kan slå sådan et mode til ! :slight_smile:

Sommersol:

Tror måske kommer det lidt af sig selv, hvis éns håb og ambitioner ligger et andet sted. Da jeg sad og misundede lægernes arbejde, så blev jeg mere interesseret i drømmen om at være læge, end det daværende arbejde som ambulanceredder. Tror heller ikke mine tidligere kolleger synes jeg var specielt engageret i mit virke som ambulanceredder, siden jeg begyndte at sukke efter livet som læge. Faktisk sagde en tillidsmand også til mig, at han ikke så mig i Falck om 5 år (det var i 2007) - han fik ret :wink:

Jeg er også én af dem, der kæmper med supplering… Jeg er uddannet lægesekretær (siden 2009) og jeg har været i gang med supplering det sidste år, og så igen i år, så jeg kan søge ind på medicinstudiet 2012.

Jeg arbejder om dagen og går på aftenskole, hvor jeg læser fysik, kemi og matematik… Det er hårdt, men uden tvivl det hele værd! Det er nogle vildt spændende fag, og for hver dag der går, bliver jeg bare mere og mere tændt på det! :slight_smile:
Så længe interessen er der, synes jeg egentlig ikke det er så slemt… Det er 5 timer, 3 aftener om ugen, men det er nogle gode fag, synes jeg! :slight_smile:

Kæmp kæmp kæmp!

Jeg kan kun sige at det er fedt og værd at kæmpe for (her efter 3 ugers undervisning)!

Pøj pøj
Mignon