Dine ønsker til studmed.dk?


#1

Siden er til for jer - jeg er kun interesseret i at siden bruges…

Hvad savner du på siden?

Hvad ville gøre du besøgte studmed.dk oftere?

Hvad kan jeg/vi gøre for at gøre siden mere synligt?

Hvad tænker du - del endelig dine tanker om studmed.dk


#2

Det er ikke nemt at udvikle på noget - når der ikke er bruger feedback :slight_smile:


#3

jeg kunne nu bedre lide sidens gamle format - som det er nu føler jeg at debatterne og diverse tråde nemt overlapper hinanden og det er desuden svært at se om en tråd er relevant eller flere år gammel - selvfølgelig har alle tråde relevans i det lange løb, men man opdager ikke altid hvor gammel en tråd er medmindre man kigger helt ud til højre

på den gamle side version der var det nemmere at se trådene, plus der var vist flere features på siden som nu er væk - dem savner jeg


#4

Det var desværre nødvendigt at skifte til en ny platform (det gamle blev hacket). Valget faldt på dette forumsystem - også bevidst for at gå tilbage til kerne i det oprindelige studmed.dk anno 2001 :wink: - nemlig forumdelen.

Som socialnetværksmedia er det umuligt at konkurrerer med facebook og lign. services. Desværre har facebook taget livet af mange fora. Heldigvis består studmed.dk da endnu. Jeg ser flere styrker ved et regelret forum.

Dermed ikke sagt jeg ikke er åben over for en udvikling af studmed.dk - det er jeg meget. Tid er dog et issue. I alle 17 år har jeg drevet studmed.dk frivilligt uden at få så meget som 1 kr for det (faktisk er det en udgift: server, drift og andet). Desværre er de IT tekniske kompetencer blandt læger og studerende meget begrænset, så jeg har stået meget alene med det. Så sidens udvikling er begrænset til min tid og ikke mindst evner. Tidligere har studmed.dk været hostet i php/mysql setup. Det mestre jeg som let øvet. Nu er jeg skiftet til Discourse, som kører på et helt andet sprog, så det er en noget større udfordring for mig at rode under kølerhjelmen.

Jeg ville meget gerne have oprettet følgende

  • boganmelder
  • anmeldelser af udstyr

Og jeg ved at discourse fint kan køre i kombination med f.eks. wordpress, så kunne man lave artikler i wordpress og brugerne kan kommenterer dem etc. Se f.eks. denne side:

Med forum

Så hvis der sidder nogle derude og tænker - det ved jeg da alt om - det vil jeg gerne hjælpe med, så tøv ikke med at kontakte mig :smiley:


#5

Hej,

Jeg ved langt fra alt om det :slight_smile: Jeg har tidligere haft et par hjemmesider, men uden så meget trafik, som du sikkert har. De har alle været hosted hos en “normal” udbyder.

Hvis jeg i dag skulle lave en hjemmeside, ville jeg gøre det sådan her, sådan at jeg selv havde kontrol med serveren:

Leje en virtuel (er det vel) server hos google og installere linux. Installere apache, php, mysql og wordpress. Sætte det op med autoopdatering. På den måde lukker man hullerne i php, mysql og wordpress.

Jeg har tidligere set hvordan en udbyder forcer phpkode ændringer, for at lukke huller i deres kunders hjemmeside. Der kan være nogle restriktioner, som måske ikke påvirker en direkte, men som alligevel får konsekvenser for ens hjemmeside :slight_smile: Så er det måske bedre at hoste selv :slight_smile:

Installere phpBB. Finde og eventuelt købe et billigt wordpress template, der kan klare opdateringerne, og så ellers bare have en wordpress side med et phpBB-forum og så lukke de værste huller som de opstår (f.eks. spamprofiler). Jeg ved ikke hvordan det fungerer med phpBB, men discourse er jo nok lidt længere fremme, da de kan blackliste IP’er på tværs af alle brugere :slight_smile: Sådan som jeg har forstået discourse, lejer du et template hos dem, som de så opdaterer og hoster.

Lidt mere info her:

https://wiki.archlinux.org/index.php/Installation_guide
https://wiki.archlinux.org/index.php/Apache_HTTP_Server
https://wiki.archlinux.org/index.php/Wordpress


#6

Tak for råd.

Jeg er netop skiftet væk fra et klassisk LAMP miljø og nu kører jeg docker til at styre Discourse. Discource er nu OpenSource og ikke noget man skal leje. Man kan vælge en hosted service hos dem - men der har jeg købt mig en Vultr-server, som har den fordel at den kan man nemt skalerer og selv vælger location for server. Denne her er i Holland - da jeg nok får den bedste ping den vej rundt.

Udfordringen som jeg står i pt er, hvis jeg skal have mere end en app i Docker, så kører det pr port: standart 80, og hvis jeg skulle smide en wordpress oven i, så bliver det på en ny port. Jeg skal så finde ud af, hvordan jeg styrer at når man går til f.eks. forum.studmed.dk - så ender man i dettte forum og studmed.dk - er en forside med nyeste artikler og indlæg etc…

Det kræver vist at man piller i Nginx eller lign.

Dernæst kommer der hele setup at wordpress… Vi må se… :smiley:


#7

Hej :slight_smile:

Du skriver at du gerne ville have siden mere synlig? Hvordan synlig tænker du? Tænker du på google, eller blandt medicinstuderne?

Der er også adsense, men det koster penge og det ser ikke ud til at der bliver tjent penge på side :slight_smile:


#8

Mit indtryk er nu at siden er udemærket index’eret på google - jeg havde dog ikke noget imod at endnu flere studerende brugte siden :slight_smile: Den er jo primært tiltænkt og for jer studerende :smiley: