Dissektionstur aflyst - HVAD NU

Modtog netop i dag information om at dissektionsturen til tjekkiet er blevet aflyst pga. af manglende opbakning!

BUMMER !!!

Er er der nogen der har erfaring med andre relevante aktiviteter man kan foretage sig i udlandet hen over sommeren?

En sommer med FADL vagter er ikke vildt tiltalende!?

Rune

  • alle bløder samme farve

Hej SOF MD

Der er da rigeligt at tage sig til. Jeg formoder, síden du skulle på dissektionstur, at du er i begyndelsen af studiet. Jeg kan meget varmt anbefale dig at tage kontakt til et sygehus med en større skadestue og bede om et præklinisk ophold. Selv havde jeg nogle uger på sygehuset i Esbjerg, og det var vildt fedt. Jeg lærte hurtigt at suturere sårskader, assistere ved operationer, tyde lidt røntgenbilleder, reponere brud, tilse øjenskader, lægge infiltrationsanæstesier, optage journaler og meget, meget mere. Dertil giver det jo merit for et valgfag, hvilket heller ikke er at foragte.

Det var da et enkelt forslag.

ja det var self en mulighed - ærger mig bare over at jeg nu ikke skal lære en masse anatomi inden førsteårsprøven

[quote=“SOF MD”:peivdtxp]ja det var self en mulighed - ærger mig bare over at jeg nu ikke skal lære en masse anatomi inden førsteårsprøven[/quote]Arhh, Du har vel Finn Boysen og dit atlas stående hjemme på hylden :slight_smile:

ville lige nu ønske at man kunne vedhæfte en lyd… tror den i tegneserierne skrives som “fnys”

Hvad med at holde ferie med nogle FADL-vagter ind imellem? Folk kan sagtens bestå (og i mange tilfælde med super resultat uden at have været i Tjekkiet, det er tilsyneladende dét du er nervøs for siden du inderligt gerne vil på den tur? Stol på dig selv, turen giver dig hverken mere eller mindre insigt i anatomiens kringlede verden end den Chemnitz fuldt ud stopper dig med).

Forresten, hvorfor er smerte “bare” en følelse, og har blod egentlig en fed farve hvis man selv bløder? Er du i Irak på billedet?

SOF MD

Underligt, jeg troede der var rift om pladserne…
Ved du hvor mange I var tilmeldte…
Jeg kunne godt have tænkt mig at komme med, men synes ikke rigtig jeg kunne finde så mange oplysninger omkring det… og troede også at det var blevet for sent og at der nok ikke ville være plads… men det er da en skam…

SDU arrangerede først sin egen tur hvor vi skulle være mindst 26 - og det var der slet ikke… så blev turen slået sammen med KU og AU da de også havde en overraskende lille tilmeldning - vi var vel alt i alt en 40 stykker. men så var der flere der meldte fra, dette fik prisen til at stige og så var der flere der meldte fra… til sidst var prisen pr person så høj at de lukkede for turen, de forrige år har der været lodtrækning om pladserne, så alle var meget forbavsede over at ingen ville med !

/Rune

Det var da sært at der ikke er flere med.
Jeg var med sidste år, der var vi som sagt fuldtallige. Vi var KU+AU, og mødte for en kort bemærkning tilmed et hold fra SDU.

tror måske det bunder i manglende information - på SDU var de fleste godt klar over at der var en eller anden tur, og der hang også et par sedler vedr. info møde - men det var sådan set også det!

Jeg tror også at de 2 dissektions-uger på SDU tog modet fra en masse der synes at de havde fået nok :?: :!: - kan man det ?

Med mindre der er lavet meget om siden Doktor Sechmeister kørte showet i slutningen af sidst årtusinde (læs 1998) i Brno, så er det ikke et stort fagligt tab i har lidt ved ikke at komme på dissektionstur, men et tab, det er det. Man dissekerede - jo det gjorde man - i 13 dage ud af 37, men det var ikke det faglige udbytte der stod klarest for een efter hjemkomsten.
Hvis man har lyst til at rejse og lære, er muligheden jo også for at kontakte hospitaler i udlandet - eks. Tjekkiet - og spørge, om man må komme og hænge på.
God sommer.

Hehe…
Zechmeister stod sikkert ved roret sidste gang, og overdængede os med instruktuioner og skældsord…

Men ja, det faglige var ikke mere end du selv gjorde det til (alt andet lige)

NU er turen alligevel blevet til noget… De fik pludselig flere penge mellem hænderne - så nu er sommeren reddet - efter eksamen altså !

Vi er dog kun 29 der skal afsted - (KU, AU og SDU)

/Rune

Hvor meget skal I så af med?

Stort til lykke til alle der skal afsted alligevel. For det er en fantastisk tur.
God tur og god sommer.

det bliver 6000.- men så skulle der gerne komme lidt tilbage i form af legater når vi engang kommer hjem.

Ja og I skal også nok få lidt penge retur på casinoet nede i banegårdsenden af byen (Brno), der får man penge når man kommer ind!

jamen dog - ikke dårligt!

penge man sådan helt uventet får i hånden skal jo bare bruges !!! - men det er nok også deres plan