Dobbel specialist

Hej

Jeg har læst at man I andre lande kan opnå 2 specialer som læge fx anæstesiologi og akutmedicin fx hvis man har færdiggjort sit ene speciale (de 5 år) så kan man specialiserer sig i noget andet bare på 3 år, da man kan få merit for noget af det fra den forrige speciale.

Jeg undrer mig bare om det overhovedet er muligt her hos os?

mvh

1 Synes om

Jeg har ikke hørt om man kan få merit fra et speciale til andet.

Generelt er der ikke praksis for at man kan tage 2 speciallægeuddannelser i DK. Der kan være specialer med ledige pladser f.eks. psykiatri, hvor jeg ved folk har taget speciallægeuddannelse i psykiatri efter endt almen medicin. Der har også lige været skrevet i ugeskriftet:

Men det er ikke gængs praksis og man skal nok forventet at det er ikke besatte stillinger man kan søge altså ofte decentrale stillinger.

1 Synes om

Min mor har speciale i almen medicin og psykiatri, altså netop som frold skriver. Begge er hovedsageligt fra DK og så med lidt udlandsophold hist og pist. I DK skal stillingerne vistnok være udskrevet til specialet, dvs. at meritoverførsel ikke er muligt. I lande som Tyskland kan (har) det dog lade sig gøre (men man skal op i speciallægeprøve for at få specialet godkendt).

Hej

Mange tak for svarene! Men betyder det så at de må frasortere en bare fordi man allerede har et speciale? altså hvis det er et speciale der er eftersøgt så kan man bare slet ikke få det også?

Igen mange tak!

Jeg kender ikke de specifikke regler, så det kan jeg ikke svare på. Men når du ansættes i hoveduddannelsesstilling, så søger du via den lokal videreuddannelse, altså hos regionen.

Jeg tænker regionen gerne vil have mest ud af sine stillinger og har du allerede en speciallægeuddannelse og er der rigeligt med ansøgere - så har regionen ikke meget at vinde ved at give dig en ny hovedudannelsesstilling. Men jeg kender ikke lovhjemmelen.

Hvorfor skulle du ønske dig 2 specialer? Se nu lige at blive færdiguddannet først.

1 Synes om