Eksamen på KU og SDU

Hej alle, jeg stresser en del over hvilket universitet jeg skal vælge. Alle svar er gode svar, så send endelig! :slight_smile:

Indtil nu har jeg lænet op ad Københavns Universitet (KU). Det har primært været pga. beliggenhed og “prestigen” forbundet med det. Med “prestige” mener jeg ikke så meget det at kunne sige, “Se mig, jeg har gået på KU”, men mere den opfattelse, at mange anser KU for at være bedre. Selvom der på papiret ikke er forskel, kan man forestille sig et bias fra arbejdsgiveren?

For nylig har jeg imidlertid fået at vide, at bacheloren på fra Syddansk Universitet (SDU) er et godt valg. Jeg har hørt, at eksamensplanen er mere overskuelig og “lettere” ift., at man ikke behøver at tænke mere på det emne man har afsluttet. Jeg har hørt (og søgt, men uden held) at bacheloren på KU har store eksamener, der dækker store dele af pensum, hvorimod SDU har enkelte eksamener for hvert modul.

Er dette korrekt? Har I nogle anbefalinger? Tusind mange tak på forhånd.

Hej @dani055j,

Ingen uni er finere end en anden, især ikke hvad angår ansættelser. Det der tæller er at du får din

  • kandidateksamen
  • godkendt KBU (ansættelser i KBU fordeles ved lodtrækning, hvad der er muligt at vælge ifht. lodtrækningsnummer) = tilladelse til selvstændig virke

og senere introduktionsstillinger i det arbejdsområde du gerne vil specialisere dig i.

Jeg vil personligt vælge (hvis alle muligheder står åbne) det uni hvor mit personlige og faglige netværk er størst, da ikke alt skal handle om studiet.

Held og lykke med optagelsen.
mvh,
Mignon

1 Synes om

Hejsa,

jeg går på SDU og er meget glad for hvordan den er skruet sammen. Modulopbygning er rar, da man skal til lidt mindre eksamener oftere. Af samme grund kan den også være lidt streng, da nogle moduler føles presset og meget komprimeret.

Derudover hører jeg fra venner fra både KU og AU at vi, på SDU, virker til at være bedre skuret sammen socialt. Jeg er meget glad for det sociale og sammenholdet vi har på SDU, men det er forskelligt fra årgang til årgang.

Vi er blandet mediciner og klinisk biomekanik studerende, så årgangene er ret store. Vi er også 50% kvote 2’er, hvilket ingen går op i, hvilket er meget fedt.

Jeg har ikke selv hørt at lægerne ude i klinikken går op i hvilket universitet man er fra, men det kan sagtens være.

Håber det var svar nok :smiley:

Hej Mignon,
Tusind tak for svar.
Generelt er jeg meget neutral i den forstand. Jeg er meget fleksibel, og kan godt klare mig, selv når det sociale bliver hårdt.
Jeg har intet netværk i odense, men har dog noget familie i KBH som også er læger. Jeg mener dog (uden at vide det), at eksamen virkelig kan være det, der presser en meget, og det er derfor jeg er lidt fokuseret på netop den del af studiet. Altså hvordan skal man lære 1 års medicinstudie, også kunne komme op til alt til én semestereksamen? Forstår det slet ikke, men måske er fejlmarginen for beståelse stor? Helst vil jeg gå på KBH, på grund af flere jobmuligheder i byen, og så elsker jeg generelt større byer.

Det er et kæmpe dilemma for mig…

Hej Zain,
Forståeligt, og også forventet, men føler du dig ikke mere afslappet når du ved, at du ikke kan komme op i det igen senere? Du skal ikke huske på 12 modulers undervisning.

Ps. der er super meget som jeg ikke ved med sikkerhed, så sig endelig til, hvis jeg siger noget der er forkert. :slight_smile:

1 Synes om

Hej igen,

Det er så rart at være færdig med et modul, af netop den grund du lige nævnte. Det er fedt at pensum for et modul ikke kommer et halvt år senere, med undtagelse af fag, der strækker sig et helt semester.

Dog starter man nye moduler uden at få svar på det modul man lige har været oppe i, så der er altid en lille usikkerhed, men det er vigtigt at man ikke lader det påvirke det nye modul. På den måde skal man altid være på, ellers bliver man lidt “efterladt” i fortiden og kan risikere at ét dumpet modul bliver flere. Been there, done that…

Altså hvordan skal man lære 1 års medicinstudie, også kunne komme op til alt til én semestereksamen?

Ja, det kan være overvældende, men tusinder af medicinstuderende har klaret det indtil videre :slight_smile:

1 Synes om

Eksamen er intenst uanset hvad - om det er semestereksamen eller moduleksamen. Fejlmarginen er ikke større fordi du har semestereksamen. Du skal dedikere meget til studiet hvis du gerne vil lære grundigt. Du har ikke hjælpemidler til eksamen. Der er meget udenadslære, især anatomi.
Jeg synes ikke du skal gå så meget op i hvor det bliver. Hvis du gerne vil læse medicin, læser du uanset hvor det bliver. Det kan også være at adgangskvotienten bliver tårnhøj næste år og man kan ikke vælge særlig meget.

Du spørger: Altså hvordan skal man lære 1 års medicinstudie, også kunne komme op til alt til én semestereksamen? Forstår det slet ikke, men måske er fejlmarginen for beståelse stor?

Man kommer til semestereksamen kun op i det man har lært det semester, ikke hele året.

1 Synes om