En god gave...?

Hej,

Jeg står overfor at skulle finde en rigtig god gave til en pige, som bliver færdig med medicinstudiet her til sommer… men jeg er ærlig talt totalt blank- for hvad giver man lige en nyuddannet læge??? Ikke at det nødvendigvis behøver at være noget fagrelevant men savner lidt inspiration - håber der er nogen som kan hjælpe… Alle svar er velkomne.

på forhånd mange tak.

Der er denne lidt gamle kandidatgavetråd: ideer-til-kandidatgave-t1050.html

Måske andre har nogle ideer?

Bogen “En retsmediciners bekendelser” af Geertinger, som også er nævnt i linket ovenfor er i hvert fald utrolig spændende læsning efter min mening! Både interessant og samtidig humoristisk :slight_smile:

Takker for de gode forslag! Jeg er helt sikkert blevet inspireret… og tror det ender med noget literatur eller noget kram fra medshop… Flere gode forslag modtages stadig med kyshånd! :smiley:

til mænd kan man få manchetknapper med medicinske motiver (http://www.1stchoicecufflinks.com/ecomm … ry~346.htm)

ellers kan man få en masse medicinerbling på http://professiongifts.com/store/catego … Theme.html eller http://www.giftsforprofessionals.com/ca … gift-ideas

min egen favorit er helt klart den vitruvianske mand

Et abonnement i “Ugeskrift for læger” er måske en idé.
Eller hvis man er medicinhistorisk interesseret, kan en bog som “Hildegards lægebog” anbefales. Bogen findes i en dansk udgave ved Jørgen Ladefoged og er vitterligt perspektiverende og oplysende i forhold til datidens lægelige viden og arbejde.

En af de ting jeg har haft mest brug for er en simpel lygte! Den ting jeg har været gladest for var en lille LED-pencillygte til et par hundrede kroner. Sådan en med en lille strop som lige kan sidde i kittellommen. Min er købt i en fiskeri- og jagtsportsbutik.

Selvom man skulle tro det, så er små pencillygter ofte en mangelvare. Og dem som findes på sygehusene er elendige, mangler batterier, har løse forbindelser osv osv.
De er enormt anvendelige. Når man skal kigge ind i munden, lave objektiv øjenundersøgelse, studere “dimser på huden”, finde nøglerne i tasken (!), osv osv.