Erfaring med præklinisk ophold?

Hej alle sammen.

Er der nogen, som har erfaring med prækliniske ophold?

Glædelig jul

Jeg tror det vil hjælpe dig at være mere konkret. Såsom, hvilke erfaringer du søger…

1 Synes om

Ja :blush:
Hvad ønsker du at vide?

Dbh.
KmK

Hej - ikke for at stjæle træden her men har et lignende spm. til dette; hvis det er ok.

Hvor tidligt kan man, på medicin studiet, få lov til at overvære ril en operation eller lign.?

Tak og beklager på samme tid :sweat_smile:

Det kan du egentlig ret tidligt. Jeg gjorde det selv efter 1. år på studiet og det fungerede fint. Så længe man har haft anatomien kan man være med på en del af den snak der er på en operationsstue synes jeg. Du skal selvfølgelig ikke regne med at komme til at lave noget til operationerne, men hvis du er heldig kan du følges med en kirurg der kan bruge dig som assistent og så bliver det rigtigt sjovt :smiley:
Så hvis du har overstået anatomien så er du egentlig good to go synes jeg :+1:

Dbh.
KmK

Selvfølgelig, god pointe :wink:

Hej KirurgenmedK :slight_smile:

Jeg har et par spørgsmål:

Hvordan søger man om præklinisk ophold? Jeg har hørt, at man bare kan skrive en mail til den afdeling man ønsker, og fortælle man er medicinstuderende, og at man er interesseret i et præklinisk ophold,

Er det alle afdelinger man kan skrive til? Jeg har gået på studiet i ca. et år, men vil rigtig gerne se så mange specialer som muligt, så overvejer at skrive til flere afdelinger (måske 2-3 stykker) og tage en 1-2 uger hvert sted. Har du nogle tanker i forhold til det?

Sendte du en umotiveret ansøgning/CV, eller skrev du bare en mere eller mindre uformel mail om, at du kunne tænke dig at besøge dem?

Tusinde tak på forhånd.

Vh.

Medicinstuderende

Kan fuldt ud forstå din nysgerrighed så tidligt på studiet.
Du sender blot en uopfordret mail til afdelingen med lidt info om dig og dine forventninger til opholdet (varighed, tidspunkt, motivation for ophold…), og som udgangspunkt kan du kontakte de afdelinger du lyster. Jeg ser CV som overflødigt her.

Jeg vil ligeledes råde dig til at være åben for varigheden af ophold (dage til uger), tidpunkt og forventninger. Flere afdelinger har obligatorisk en del medicinstuderende rendende i løbet af semestret, samt ifm. valgfag eller via interne aftaler med f.eks. IMCC. De kan derfor være pressede på tid og hænder, hvorfor du ikke må tage et afslag for tungt.

Nu læser jeg i Aarhus og ønskede dengang også mere klinik end de 2 introuger. Jeg tog derfor 1mdr klinik som valgfag på 3. semester. Igen i sommers søgte jeg selv et uopfordret klinikophold af 1mdr. varighed på en højt specialiseret afdeling. Kunne fornemme at min baggrundviden var afgørende, såvel som personlig motivation og lysten til at bruge en måned af sommerferien på ulønnet klinik. Det er også oplagt at gøre brug af kontakter, såfremt du har nogle. Sommersummarum, skønt at se du er nysgerrig! :slight_smile:
Kender f.eks. også en, der på 1. semester fik lov til at observere en operation en enkelt dag. Det er jo også en del mere overskueligt for afdelingen, end planlægning af et længere ophold.

Mit indtryk er, at du kan tage den med ro. Der er mange muligheder for at snuse til specialerne i løbet af studietiden, og desuden vil du nok få mere ud af opholdene, jo længere du er – af egen erfaring. men evt. tag et kig på IMCC Nordisk Præklinik eller valgfag, hvor klinikophold måske er en mulighed.