Et snit på 10,0

Hej,

Tror I at jeg har en chance for at komme ind på en af de fire universiteter der er her i landet med et snit på 10,0? Eller hvis ikke, om de kan tilbyde mig en standby plads? :slight_smile:

Jeg har ingen idé om der har været flere ansøgninger, men mener nok at snittet på alle universiter nok vil stige med 0,3-0,4 :frowning:

Du kan altid håbe og vi må krydse fingre for dig Amina! Men det med snittet ved man først d. 30. juli …

Du skal ikke regne med, at 10 er nok, desværre :frowning: Men, hvis det er medicin du vil læse, så husk at søge alle steder og husk standby alle steder! Du har nok de bedste chancer i Aalborg.

Mignon: Mange tak skal du have. :slight_smile:

Dysp: Kan jeg godt nå at ønske en standby plads når jeg sender min ansøgning afsted? er fristen for en standby plads ikke d. 15 marts? Jeg har aldrig helt forstået standby pladsen. Hvem bliver helt præcis optaget på standby pladsen (bl.a. kvote 2 ansøgere, ikke?) Er standby ikke primært for dem der har en snit lige under det ønskede på kvote 1? :slight_smile:

Det var så lidt Amina, står selv med samme store ønske og ved hvordan det føles :slight_smile:

Vedr. standby: jeg blev en gang informeret om at standby for kvote 2 næsten ingen relevans har. Det er nok kvote 1 kandidater der liiiige er under grænsen der kan få heldet med sig…
Når du udfylder KOT-ansøgningen skal du huske at krydse standby-feltet og that’s it! Ansøgningsfristen er vel 5. juli for kvote 1.

Mvh
Mignon

Hvor meget er dit snit på hvis jeg må spørge? hvis du ikke vil svare er det helt iorden. :slight_smile: Jeg synes det ærgerligt at snittet bliver ved med at stige. Det med medicin har været en drøm i lang tid, men vi må håbe det bedste for os alle sammen der vil ind.

Hej igen Amina

Jeg har en udenlandsk studentereksamen som man ikke vil beregne snittet på, da jeg stammer fra et ikke EU/EØS-land. Derfor kan jeg kun søge kvote 2.

Mit snit, hvis man nu gad omregne det til dansk 7-skala, er et rent 12-tal, uden nogen som helst form for tillægskoefficienter. Og hvis livet ikke var så udfordrende som det nu engang er, ville jeg ikke have nogle bekymringer lige nu og ville kunne vælge og vrage hvad jeg helst vil, i stedet for håber jeg at der er nogen der gerne vil have mig som medicinstuderende.

OK, indrømmet, jeg knokler som gal for at opnå så godt et snit på de supplerende fag så mine chancer på især AU bliver realistiske. Lige nu, med 3 afsluttede fag har jeg gennemsnit 12 (det er vel også en fin indikation at mit gamle snit ikke er helt så forskellig fra mine præstationer i DK), venter på svar fra 2 skriflige prøver (den ene er jeg ret fortrøstningsfuld over, den anden kan jeg slet ikke vurdere) og har 2 mundtlige eksamener tilbage, så der skal helst ikke ske det helt store flop for at min drøm begynder at virke mere realistisk.

Men, følelsen hvor du går ind til eksamen og bare tænker på: ‘‘jeg skal score 12’’ er ikke den bedste at have, for der ligger der for meget fokus på karakterer, det kan jeg ikke lide.

Så, nu ved du at jeg ikke er din modkonkurrent, blot en med samme gnist for medicinstudiet :slight_smile: og kun 10% chance for at blive optaget… :frowning:

Og jeg er heller ikke en konkurrent til dig på kvote 1, som Mignon. Jeg var bare ung og umoden, da jeg gik i gymnasiet, så jeg har et fint snit på 7,4 (uden bonusser overhovedet). Nu er jeg så blevet ældre og kan betale min umodenhed tilbage i ekstrem dedikation og endeløs arbejde for at score så gode karakterer som muligt. Jeg håber dog på KU eller SDU, da jeg ikke er særlig interesseret i at tage dansk og engelsk om, bare fordi jeg ‘kun’ har 10/10 i disse fag.

Så frygt du ej Mignon og jeg, vi har kun 10 % pladser at gøre godt med; du har heldigvis 90 % :stuck_out_tongue:

Argh hvor ulækkert Mignon. Men ak ja, endnu en gråzone der spænder ben. Typisk.

@Amina
10,0 må være med korrektion for tidlig studiestart. Det skulle sgu undre mig, hvis gennemsnittet er så højt de 4 forskellige steder, at man ikke engang kan stå på standby med 10,0 i snit. Aalborg kan være din ven. Der er både medicin og medicin med industriel specialisering (er det ikke noget med at man kan rykke herfra og over på det almindelige når der er plads, folkens?).
Hvis du mangler plads på din ansøgning så bid i det sure æble og drop håbet om KU. Sørgeligt men sandt, gennemsnittet her ender med sikkerhed over 10,0 for standby.

Jeg tror desværre at gennemsnittene alle kommer over 10. Du kan ikke begynde på MEDIS (Medicin med industriel specialisering) med håb om at blive overflyttet. Det fungerer bare ikke sådan. Hvad jeg har hørt, er der 3 pladser om året til folk der skal skifte over. Disse 3 pladser fordeles på alle årgangene på MEDIS… Jeg er selv fra AAU og det er dét jeg har hørt. Men, undersøg det endelig.

Jesus Christ, over 10 i snit på de fleste universiteter for at læse medicin? Gud ske tak og lov for de 50 % kvote-2 optagne på SDU!

@Amina: Hvis nu du ender ud i kvote-2 ræset, så kan det ikke skade, at vide lidt om diverse, og vise interesse for dit (fremtidige)studie. Det kunne eksempelvis være at starte i småtingsafdelingen, og kigge på diverse frister for ansøgninger, og hvad de rent faktisk indebærer.

Mignon: Det er jeg ked af at høre, men vil håbe det bedste for dig. Med så pæne karakter og med så hårdt arbejde er jeg sikker på at du nok skal ind - hvis ikke i år, så næste år. Du skal endelig ikke miste modet, for det skal nok lykkes på en el. andet tidspunkt, hvis du forsætter det hårde arbejde. :slight_smile:

Dysp: Jeg tænker ikke så meget over min medkonkurrennter og håber det bedste for os alle. Jeg håber på, at alle dem der har et brændende ønske om at komme ind, vil få mulighed og komme ind på drømmestudiet. :slight_smile:

[quote=“badooo”:3fp00q3l]Argh hvor ulækkert Mignon. Men ak ja, endnu en gråzone der spænder ben. Typisk.

@Amina
10,0 må være med korrektion for tidlig studiestart. Det skulle sgu undre mig, hvis gennemsnittet er så højt de 4 forskellige steder, at man ikke engang kan stå på standby med 10,0 i snit. Aalborg kan være din ven. Der er både medicin og medicin med industriel specialisering (er det ikke noget med at man kan rykke herfra og over på det almindelige når der er plads, folkens?).
Hvis du mangler plads på din ansøgning så bid i det sure æble og drop håbet om KU. Sørgeligt men sandt, gennemsnittet her ender med sikkerhed over 10,0 for standby.[/quote]

Ja efter jeg gange med 1,08 og 1,03. Jeg er heldigvis ikke helt færdig med min eksaminer, så kan ændre på snittet endnu. Jeg har bare prøvet at regne mig frem til et snit, som jeg mener er realistisk efter min eksaminer. Men, som jeg læser mig frem til her, så ser det desværre ikke lyst ud på nogen universiteter :oops: jeg må virkelig give den gas til de sidste eksaminer for at hive den lidt mere op. :oops:

Jeg har droppet KU, det var en fejltagelse at jeg fik nævnt det i første indlæg. Jeg håber bare på en af de andre universiteter og vil være mere end taknemmelig for et standby plads.

Den udvej har jeg heller ikke tænkt på. Jeg ved bare ikke hvad jeg skal gøre, hvis jeg ikke kommer ind. :frowning: Gider ikke komme ind på andre uddannelser, da jeg virkelig har arbejdet hårdt for at stable det her snit op. Har bare ikke boet i DK i lang tid, så det er bl.a. fag som dansk der trækker min snit ned. :frowning:

[quote=“Sarup”:1oj2tol7]Jesus Christ, over 10 i snit på de fleste universiteter for at læse medicin? Gud ske tak og lov for de 50 % kvote-2 optagne på SDU!

@Amina: Hvis nu du ender ud i kvote-2 ræset, så kan det ikke skade, at vide lidt om diverse, og vise interesse for dit (fremtidige)studie. Det kunne eksempelvis være at starte i småtingsafdelingen, og kigge på diverse frister for ansøgninger, og hvad de rent faktisk indebærer.[/quote]

Sarup: jeg er ikke helt med på det sidste, hvad mener du? :slight_smile: At jeg skal prøve lykken gennem kvote 2? for det har jeg allerede prøvet og kom desværre ikke videre… :oops:

Tak for dine gode ønsker Amina!
Folk der efterhånden ‘kender’ mig her på forummet har sikkert fået en fornemmelse for at jeg er den ultimative fighter, jeg er absolut ikke en der mister modet og jeg er så absolut en der er så stædig (positivt ment) at jeg vil prøve igen, igen, igen. Men, jeg er også den fødte optimist og satser på det lykkes i år :slight_smile:

Håber jeg kan smitte andre med samme slags optimisme og kampgejst!

Knus
Mignon

[quote=“Mignon”:3uileuqp]Tak for dine gode ønsker Amina!
Folk der efterhånden ‘kender’ mig her på forummet har sikkert fået en fornemmelse for at jeg er den ultimative fighter, jeg er absolut ikke en der mister modet og jeg er så absolut en der er så stædig (positivt ment) at jeg vil prøve igen, igen, igen. Men, jeg er også den fødte optimist og satser på det lykkes i år :slight_smile:

Håber jeg kan smitte andre med samme slags optimisme og kampgejst!

Knus
Mignon[/quote]

Det var så lidt :slight_smile: Det er kun godt at være optimist, det har jeg til tider selv brug for at have noget mere af.

Håber inderligt det bedste for os alle. :slight_smile:

  • Amina