Fælles erfaring :)

Hej alle på sitet.
Som kommende Studmed. synes jeg det kunne være rart hvis der var nogle der var interesseret i, at komme med de erfaringer som de har fået under/før/efter deres uddannelse.
det kunne være alt fra:

  • Note tagning
  • Læse metoder
  • Studiejob
  • Et sted at bo
  • Generelt om jeres mening omkring det universitet i har gået på
  • Andet erfaring er også meget værdsat

På forhånd tak :slight_smile:

Mikkel Seremet Kofoed :slight_smile:

Velkommen til.

Noter: Tror stort set aldrig jeg har taget notater, men ved at der er mange der skriver rigtig mange. Så det er meget individuelt

Læsemetoder: Hmm. Meget forskelligt. Læste det meste på de første semestre. På de 6 og 7 har nok i snit læst 30-50% af pensum i de forskellige fag. Læser det jeg synes lyder vigtigt. Man finder ud af hvilken metode der er bedst efter noget tid på studiet.

Studiejob: FADL (Rimelig god løn, og forholdsvist nemt at få de vagter man ønsker)

Sted at bo: Jeg bor i lejlighed da det med kollegie ikke lige er mig. Tror som regel det er ligeså billigt at dele en lejlihed med en anden som at bo på kollegie.

Universitet: AU

Velkommen til!

Noter: Næsten aldrig taget nogen. Til skriftlig anatomi ‘fjernede’ jeg al ekstra materialet fra Geneser og havde så mikroskopisk anatomi på 4-5 sider per semester inkl. tegninger. Har også reduceret basisbogen til stikord om f.eks. GI-kanalens tumorer.

Læsemetoder: Frold gav det gode råd at yde i gennemsnit 37 timer om ugen. Det har jeg så anvendt, med den modifikation at jeg starter langsomt op på et semester. Jeg vil således hellere sidde røv i 2 måneder med intensiv eksamenslæsning og så slappe af de første 2 måneder af semesteret. Min arbejdsmoral er åbenbart ikke til at yde en fast daglig indsats, men mere give den gas i perioder.

Studiejob: SPV-vagt via FADL (giver indblik i hospitalsvæsenet, samt gradvis tilvænning). Herefter lægevikar på forskellige hold, samt vikariater i sommerferie (smagsprøve på lægelivet i vikariaterne, samt masser af journaloptagelser på holdene)

Sted at bo: Bor i lejlighed, fik et godt sted til en ordentlig pris.

Universitet: KU. Har været tilfreds med de foreløbigt 11. semestre. Min fornemmelse er at studiet er blevet noget mere menneskeligt efter at der er blevet genindført re-eksamener og nogen af eksamenerne er blevet delt op, samt at der er taget pensum ud. Så de eksamener som kostede undertegnede blod, sved og tårer er blevet mere humane. Fordeling af fag og tilgangen med alt om et organsystem giver mening for mig. Kandidat-delen har jeg været svært tilfreds med. Der måtte gerne være mere klinik, så man ser flere patienter og lærer mislyde, forstørrede organer og lign. bedre at kende, men man kan jo se i en anden tråd at KU egentlig er godt med på dette punkt. Min læsemakker og jeg har tit brokket os til hinanden over hvor hårdt det er/var i eksamensperioden og drømt om blok-struktur! Men det er jo bare når man er løbet sur i de mange bøger. Som jeg skrev længere oppe er jeg i virkeligheden bedst tilfreds med kun at skulle læse til eksamen to gange om året.

Håber ovenstående kunne bruges til et eller andet.

Mange tak :slight_smile:
lige et par spørgsmål

  • Hvad er FADL
  • Hvordan fandt i nogen at dele lejlighed med, kendte i nogen på forhånd eller? jeg kommer nemlig selv fra Bornholm, så det med at kende nogen på forhånd, tror jeg ikke er en mulighed for mig :slight_smile:

FADL: Foreningen Af Danske Lægestuderende. SPV: Sygeplejevikar. Søg her i forummet og du vil finde mange beskrivelser om hvad folk synes om at tage SPV-vagter. Jeg er selv glad for at tage vagter.

Lejlighed: Hmm. Jeg bor sammen med min kæreste. Men kender mange der startede på studiet med at bo på kollegie, og så efter noget tid fandt en de kunne dele lejlighed med.

Noter: Jeg har aldrig skrevet så meget som en note, men der er mange, der gør det, så det er ret forskelligt fra person til person. Man skal nok gøre, som man er vant til fra gymnasiet, kan jeg forestille mig.

Læsemetoder: Jeg repeterer pensum, som jeg har læst i løbet af semestret, et par gange op til eksamen.

Studiejob: FADL-vagter.

Sted at bo: Jeg har en lejlighed på 25 kvm med eget køkken og bad (hvoraf badeværelset fylder næsten en tredjedel), da jeg ikke har temperament til kollegielivet :wink: . Lejligheden ligger ved Århus’ sydlige bygrænse, men til genglæld giver jeg også kun 2000 for den om måneden :slight_smile: .

Universitet: AU

apopov

Nu har jeg godt nok kun gået på studiet i et lille års tid men her er hvad jeg har gjort ind til videre:

Noter: jeg skriver rigtig mange, lidt for mange tror jeg :oops: da jeg sjældent får dem brugt til repetition :roll:

Læsemetoder: Jeg læser på bibliotekt hver dag imellem og efter forlæsningerne :book: og så selvfølgelig også lidt i weekenderne. Men jeg prøver at nå så meget i løbet af ugen så jeg kan holde weekenderne nogenlunde fri. (Selvom disse selvfølgelig inddrages i eksamensperioderne.) Derudover har jeg haft stor glæde af at repetere pensum vha. manukurser.

Studiejob: Har overvejet FADL men det er ikke blevet til så meget endnu.

Sted at bo: bor i egen lejlighed

Universitet: KU. (Er kun blevet positiv overrasket indtil videre)

Mht. blokstruktur vs. semester struktur
Jeg har på mit tidligere stu die prøvet blokstruktur og jeg må ærligt sige at jeg klart foretrækker semesterstruktur frem for blokstruktur. Selvom det er mange fag samtidigt, synes jeg det er meget mindre stressende kun at skulle op til eksamen 2 gange om året fremfor 4 :roll:

Kan nok ikke sige så meget banebrydende nyt oven på alle de mange indlæg her, men kan dog alligevel bidrage med lidt med 11 semestre bag mig.

-Noter: Har jeg faktisk udelukkende taget i forbindelse med emner og fag på et semester, der ikke rigtig har interesseret mig.
Det er og bliver bare lettere at huske ting, man fascineres af.
Støder man så ind i fag og emner, der ikke rigtig fænger, er det uvurderligt at have en krykke i form af noter. Jeg kan godt i den forbindelse nikke genkendende til udtrykket “at skrive er at læse to gange”.
Ikke mindst er de gode at have i forbindelse med eksamenslæsningen.
Men selv har jeg overordnet mest benyttet mig af at finde noter indenfor diverse emner og fag på http://www.manan.dk, på forummet her og fra medstuderende. Kan varmt anbefales! :mrgreen:

-Læsemetoder: Det er svært at give en overordnet regel rent læsemetodisk. Det er stærkt individuelt. For mig har det været godt og brugbart at læse hjemme, primært bruge undervisning og forelæsninger til at få rede på evt. tvivl om emner og ellers holde mig til noter, skrevet af mig selv eller andre, for at have noget kort og koncist at holde mig til. :book:

-Studiejob: FADL-vagter, herunder almindelig SPV, holdsætning, VT og hjerte- og dialysehold. Alt dette er godt og studierelevant arbejde. Bedst er dog uden sammenligning lægevikariater, der er den ultimative kombination af faglig relevans, erfaringskilde og løn.
Så føler man, man er det, som man aser og maser for :doc:

-Et sted at bo: Kollegier er ikke at kimse af. Det er altid rart at socialisere med andre end medicinstuderende og dermed andre faggrupper, hvilket kollegier jo giver mulighed for :hiding:

-Universitet: KU, som jeg er meget tilfreds med. Synes, medicinstudiet på KU er skruet fornuftigt sammen, idet man kan se meningen og relevansen langt hen af vejen med rækkefølgen og sammensætningen af kurser, klinik, eksamener osv. Som tiden er gået, synes jeg kun, jeg er blevet mere tilfreds :up:

-Anden erfaring: Jeg vil klart anbefale, at man tager udenlands på de semestre, hvor det er muligt. På KU drejer det sig om 7., 9. og 11. semestre. Ellers er der også muligheder gennem IMCC og PIT, udenfor semestertiden. Har selv benyttet mig af udenlandsture i vid udstrækning, og det kan kun siges at være såvel menneskeligt som lægefagligt udviklende, relevant og indbliksgivende.
Det er også en god idé at benytte sig af løbende kursusmuligheder gennem fx FADL, CEKU-kurser og kurser i sommerferietiden. De opslås i MOK eller kan findes på http://www.forening.fadl.dk/

Kun at opholde sig i Danmark gennem hele sin studietid med vore dages rejsemuligheder må siges at være en tornerosedyssende sovepude :zzz: