Kan nok ikke sige så meget banebrydende nyt oven på alle de mange indlæg her, men kan dog alligevel bidrage med lidt med 11 semestre bag mig.
-Noter: Har jeg faktisk udelukkende taget i forbindelse med emner og fag på et semester, der ikke rigtig har interesseret mig.
Det er og bliver bare lettere at huske ting, man fascineres af.
Støder man så ind i fag og emner, der ikke rigtig fænger, er det uvurderligt at have en krykke i form af noter. Jeg kan godt i den forbindelse nikke genkendende til udtrykket “at skrive er at læse to gange”.
Ikke mindst er de gode at have i forbindelse med eksamenslæsningen.
Men selv har jeg overordnet mest benyttet mig af at finde noter indenfor diverse emner og fag på http://www.manan.dk, på forummet her og fra medstuderende. Kan varmt anbefales! :mrgreen:
-Læsemetoder: Det er svært at give en overordnet regel rent læsemetodisk. Det er stærkt individuelt. For mig har det været godt og brugbart at læse hjemme, primært bruge undervisning og forelæsninger til at få rede på evt. tvivl om emner og ellers holde mig til noter, skrevet af mig selv eller andre, for at have noget kort og koncist at holde mig til. 
-Studiejob: FADL-vagter, herunder almindelig SPV, holdsætning, VT og hjerte- og dialysehold. Alt dette er godt og studierelevant arbejde. Bedst er dog uden sammenligning lægevikariater, der er den ultimative kombination af faglig relevans, erfaringskilde og løn.
Så føler man, man er det, som man aser og maser for :doc:
-Et sted at bo: Kollegier er ikke at kimse af. Det er altid rart at socialisere med andre end medicinstuderende og dermed andre faggrupper, hvilket kollegier jo giver mulighed for :hiding:
-Universitet: KU, som jeg er meget tilfreds med. Synes, medicinstudiet på KU er skruet fornuftigt sammen, idet man kan se meningen og relevansen langt hen af vejen med rækkefølgen og sammensætningen af kurser, klinik, eksamener osv. Som tiden er gået, synes jeg kun, jeg er blevet mere tilfreds 
-Anden erfaring: Jeg vil klart anbefale, at man tager udenlands på de semestre, hvor det er muligt. På KU drejer det sig om 7., 9. og 11. semestre. Ellers er der også muligheder gennem IMCC og PIT, udenfor semestertiden. Har selv benyttet mig af udenlandsture i vid udstrækning, og det kan kun siges at være såvel menneskeligt som lægefagligt udviklende, relevant og indbliksgivende.
Det er også en god idé at benytte sig af løbende kursusmuligheder gennem fx FADL, CEKU-kurser og kurser i sommerferietiden. De opslås i MOK eller kan findes på http://www.forening.fadl.dk/
Kun at opholde sig i Danmark gennem hele sin studietid med vore dages rejsemuligheder må siges at være en tornerosedyssende sovepude 