Farmakologi pensum 5. sem. KU

Hej
Nogen der har et godt bud på hvilke kapitler i Rang & Dale & Ritter, der er mest relevante for 5. sem eksamen på KU?
Har lavet en plan, men er bange for at den er lidt for omfattende og ambitiøs… :book: :blink1:

Har ikke selv læst i Rang & dale på 5. sem, men brugte kompendiet og den lille grønne. Har dog kigget en smule rundt i den, og det virker som om der er mange gentagelser af fysiologi/biokemi pensum, før der egentligt kommer noget farmakologi. JEg tror at når man har været igennem pensum på de forskellige OK´er er kapitlerne ret hirtigt læst. Men de kapitler der er opgivet er vel dem du skal læse(lige med mindre cancer terapi).

Der ligger en læseliste på http://www.farmakol.ku.dk

Jeg har selv brugt Rang & Dale (og kender ikke noget til Ritter)

Det er meget vigtigt at læse diuretika i kap. 23 (de spørger om det hver gang). Læs det ikke i kompendiet da du på den måde vil gå glip af meget (fx påvirkning af Ca og Mg)

Cancer kemoterapi er i virkeligheden ikke pensum på 5.sem., men du skal kende hovedgrupperne. Til det kan jeg anbefale de få sider i Kompendiet.

Endokrin farmakologi: kap. 25-30 i Rang&Dale. Jeg havde ikke tid til at læse det sidst på semesteret, så jeg læste det i Kompendiet. Men hvor jeg dog ærgede mig da de spurgte om virkningsmekansimen for antidiabetika. Det stod i hvertfald ikke i Kompendiet. Derfor: læs det i Rang&Dale.

Håber det var til hjælp.

Ja for søren da ! :oops: Tak, kan se at jeg kan spare en del læsning.

Jeg undrer mig for resten over at binyrebarken ikke er medtaget…? (s. 411-420 i kap.27)

Er “kompendiet”, I henviser til, den lille blå bog fra FADL - af Senderovitz m. fl. ? http://www.studmed.dk/viewtopic.php?t=334

[quote=“hassanhaidar10”:3ijnff5j]
Jeg har selv brugt Rang & Dale (og kender ikke noget til Ritter) [/quote]
Det er såmænd bare en af forfatterne - og ser nu at der også er en Moore … :wink: