Feddback søges

Kære medlemmer af studmed… Jeg som alle andre har også skrevet en mot. ans. til optagelse på medicin i KU , og vil så inderlig gerne høre jeres mening om det… Håber I kan hjælpe :slight_smile:
mvh

Jeg er en 26-årig kvinde, der oprindelig er fra XXX. Jeg har været bosat i Danmark siden juni 2001. Det er med stor interesse, at jeg søger om at blive optaget på medicinstudiet. Jeg søger dette, da jeg mener, at jeg har de rette kvalifikationer og motivationen til at gennemføre studiet. Interesse er vejen til al viden, og med den interesse følger et ubrydeligt engagement. At jeg er enig i denne device ses blandt andet ved mine gode HF-eksamener, gennemført tandplejer uddannelse og den succesfulde afslutning på 1. semester på Medicin med industriel specialisering (Medis) uddannelsen på Aalborg Universitet, trods det faktum at jeg kun har været i Danmark i 11 år.

Tandplejer uddannelsen var mit første skridt på vej til sundhedssektoren. Det var det eneste, jeg på det tidspunkt kunne blive optaget på, og jeg var fast besluttet på at færdiggøre den. I løbet af studiet har jeg bl.a. lært om patientkontakt, vejledning, diagnostik mv., og ligeledes har jeg opnået god erfaring med at udføre det håndværk, som tandplejere står for, dette ved at jeg har arbejdet som tandplejer på tandlægeklinikken Tanngallariet i Oslo, samt arbejdet som frivillig tandplejer hos BISSERNE, som er en tandlægeklinik for hjemløse i København. Selvom tandplejer jobbet var spændende, stræbte jeg efter at få opfyldt mine ambitioner om at komme ind på medicinstudiet.

Da jeg 30. Juli 2011 desværre fik afslag på min ansøgning til lægevidenskab for tredje gang, startede jeg på Medicin med industriel specialisering på Aalborg Universitet. Dette gjorde jeg ud fra en viden om, at de første 2½ år udgør fælles studie med de medicinstuderende, og at studiet har samme pensum og fagudbud. Kurser som anatomi, fysiologi, biokemi, histologi, organspecifik fysiologi, embryologi, farmakologi og sygehusophold har givet mig en faglig og praktisk erfaring i forhold til medicinstudiet.

Selve grundpillen i læge jobbet som består af at hjælpe mennesker med at forebygge, diagnosticere og behandle de sygdomme, som måtte ramme dem, og på den måde gøre en forskel for menneskeheden fascinerer mig dybt. Min umiddelbare lidenskab ligger især inden for retsmedicin og patologi. Ud fra mine grundige undersøgelser omkring specialiseringen ved jeg, at vejen er lang og krævende, men mit brændende ønske om et job inden for dette område, min målrettethed og mit engagement vil hjælpe mig med at nå mit mål.

Mine erfaringer som uddannet tandplejer og Medis studerende har ligeledes givet mig en bred basal viden om kroppens anatomi og fysiologi, mikrobiologi, faglig terminologi, tavshedspligt, fysisk og psykisk patientpleje og meget andet. Derudover er jeg fra begge mine uddannelser vant til både dansk og engelsk faglitteratur, selvstudie, udenadslære og case-studier. Studierne har både bekræftet og skærpet min interesse inden for de biologiske fag, men har samtidig også bekræftet savnet af de humane, parakliniske og kliniske fag, som udgør lægevidenskabens hovedelementer. Jeg mener at være godt rustet, samt fuldt ud bevidst om og indstillet på et langvarigt og krævende studium. Jeg ser mig selv som en hårdtarbejdende, motiveret, engageret, samarbejdsvillig og dygtig studerende, der vil udvikle sig på alle tænkelige måder til at blive en af de bedste læger. Lige så krævende medicinstudiet er, lige så parat er jeg til at yde mit ypperste og vil i alle henseende bidrage med høj studieaktivitet, selvstændighed og evnen til at samarbejde, og studiet vil få den højeste prioritet i mit liv.