Forskning imens man studerer

,

Hej alle! Jeg studerer på 7. semester og er meget interesseret i noget forskning imens jeg studerer, dog aner jeg intet om det. Jeg har haft svært ved at finde gode hjemmesider på internettet og ville derfor høre jer andre om i havde nogle erfaringer eller andet i ville dele. Jeg syntes mange af mine medstuderende er begyndt at få arbejde indenfor forskningsprojekter osv. Er dette normalt allerede på 7. semester? Det stresser mig, at jeg intet forskning har på mit CV - vil det påvirke fremtidige jobmuligheder, at jeg ikke har lavet noget forskning under studiet?

Jeg vil anbefale dig at tjekke https://studenterforskning.dk/, https://puffnet.dk/ og https://ssf.sdu.dk/ ud.
Det er studenterforeninger indenfor forskning på hhv. AU, KU og SDU, der kan du finde mere viden omkring forskning - der er rigtig mange muligheder for hvorhenne og hvordan man kan forske.

Jeg kan godt relatere til den følelse af at man hører om mange, der forsker. Jeg kender også en del, der gør det, men størstedelen jeg kender, forsker ikke.

Mht. fremtidige jobmuligheder så kommer det an på hvilket speciale du vil uddanne dig indenfor og hvorhenne - nogle steder er forskning nærmest et krav, andre steder behøver du ikke at have forsket. Jeg er ikke færdig læge endnu, så praktisk erfaring med jobsøgning har jeg stadig til gode dog.

Men jeg vil dog sige, at du kun skal forske, hvis du har lysten til det - ikke fordi du vil have forskning på CV’et som den eneste grund.

1 Synes om

Tusinde tak for svar!