Fosterdiagnostik

Hej alle stud.med’ere :slight_smile:

Jeg arbejder med fosterdiagnostik og etik i forbindelse med min AT-eksamen. Jeg har søgt lidt på fremtidige metoder inden for fosterdiagnostikken, men jeg har intet kunne finde. Om der er nogen af jer, der ved noget? Med evt. kildematerialer? Eller har et bud, hvordan en metode kunne udvikles? Hvad med en metode med udgangspunkt i PCR?

Hej Kulka

Et spændende emne at vælge til sin AT!!!
Hvis ikke jeg husker helt forkert var der for et par uger siden på dr.dk en artikel om at man nu ved hjælp af en blodprøve kan lave tests som man tidligere kun kunne lave ved at tage fostervandsprøver. Om det er fremtiden, udover nakkefoldsscanninger?
Vedr. etik: måske kan du lige kigge på denne http://www.etik.dk/artikel/299684:Abort … cehygiejne
og denne her http://www.dr.dk/DR2/Danskernes+akademi … g_etik.htm

God arbejdslyst
Mignon

Meget interessant emne! I min jagt på overspringshandlinger i eksamenslæsningen fandt jeg jeg bl.a. nedenstående artikler og udgivelser. Interessant læsning. Måske var det noget du kunne bruge:

http://etiskraad.dk/upload/publikatione … /index.htm
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/article … p00444.pdf
http://www.smer.gov.se/Uploads/Files/44.pdf
http://bioethics.net/journal/pdf/3_1_IF_w60_Boyle.pdf

PS. Nu er det snart 100 år siden jeg blev student og der var der ikke noget der hed AT-eksamen. Hvad er det og hvad står AT for?

Hej “detkadugodt”

Mange tak for linksene og din tid! Det vil jeg naturligvis kigge på :slight_smile:
Jeg forstår godt forvirringen, men AT står for “Almen studieforberedelse” og omfatter 10 forløb (1 forløb = en uge, hvor man arbejder med et emne) i hele gymnasietiden, hvoraf det sidste er din eksamen, som danner basis i det emne, som UVM har fremsat. AT er noget, som blev indført med den nye reform, hvor mange (åbenbart) lærer at arbejde tværfagligt. Det skulle gerne være en forberedelse til, hvad universitetet kan bringe med sig. Desuden handler det meget om at tale om metoder (hermeneutisk spiral, induktion, deduktion etc.).

Jeg synes så ikke, at formålet er opnået med AT, da det virker som om, lærerne egentlig heller ikke er klar over, hvad de skal forberede, og hvad vi bør lære. Så alt i alt virker det hele ret diffust.

Alt held og lykke med eksamen og god arbejdslyst mht. at komme igennem det store pensum.